Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Dilemma: miért van borzasztó kevés nőnek jó humorérzéke?
Definiálnád, kérlek, hogy neked mi számít jó humorérzéknek? Mert azt nyílván tudod, hogy mindenki mást tekint jó humornak. Vannak, akik az intelligens humort, vannak, akik a cinikus vagy az alpáribb humort, stb. részesítik előnyben. Ahány ember, annyi féle személyiség. Nincs jelentősége, hogy az illető nő vagy férfi.
Tehát, hogy valakinek milyen a humorérzéke, irreleváns a neme, pusztán csak a személyisége számít.
#11-es vagyok. Elnézést, rosszul írtam az utolsó mondatot.
Tehát, hogy valakinek milyen a humorérzéke, ennek megállapításához irreleváns a neme, pusztán csak a személyisége számít.
12: A szarkazmust és a cinizmust tehát pozitív dolognak értékeled. Pedig az egyetemes kultúra szerint nem az. Olvass utána a Google-ben, ezek kifejezetten negatív minőségű dolgok. Ha Te azt várod, hogy egy nőnek ez tessen, akkor egy kisebbséget keresel, egy bizonyos fajta ízlést, és nem a jó humorérzéket általánosságban.
Azt nem tudom, hogy a poénjaid esetleg nem valaki kárára sülnek-e el, mert az a bunkóság kategória.
A pajzán dolgoknak pedig nagyon meghatározott körülmények között van csak helye, szóval ha ezt esetleg Te nem tudod jól felmérni, mikor és hol van a helye, az nem csak tapintatlanság, hanem kifejezetten sértés egy nőnek - amire jó nevelést kapott nő azonnali távozással reagál.
#11-es vagyok megint
Értem, hogy te a személyes tapasztalatodat írtad le, de ez akkor is általánosítás. Attól, hogy te például ismersz 10 nőt, akinek nem jó a humora, ebből még nem következtethetsz az összes nő humorérzékére. A saját tapasztalatod nem nevezhető szignifikánsnak, hogy abból hosszabb távú konzekvenciát vonj le egy egész nemről. Már hogy a te szempontodból persze igen, de általánosságban nem lehet ezt így kijelenteni.
Ezért írom, hogy abszolút a személyiségnek van lényege, jelentősége abban, hogy kinek milyen a humorérzéke. A személyiségünk pedig egyedi és megismételhetetlen, amelyre egyaránt hatnak társadalmi és környezeti folyamatok is. Nem lehet elkülöníteni a férfi és a nő humorát ilyen szinten, mert ez egyénenként eltérő lehet.
Nem kötekedni akarok veled, csak szerintem hibás gondolkodásra vall az általánosítás.
Mellesleg, azt hiszem korábban már leírtam neked, hogy én jót nevetek néha a hozzászólásaidon.
11?? "Értem, hogy te a személyes tapasztalatodat írtad le, de ez akkor is általánosítás. Attól, hogy te például ismersz 10 nőt, akinek nem jó a humora, ebből még nem következtethetsz az összes nő humorérzékére. A saját tapasztalatod nem nevezhető szignifikánsnak, hogy abból hosszabb távú konzekvenciát vonj le egy egész nemről. Már hogy a te szempontodból persze igen, de általánosságban nem lehet ezt így kijelenteni.
Ezért írom, hogy abszolút a személyiségnek van lényege, jelentősége abban, hogy kinek milyen a humorérzéke. A személyiségünk pedig egyedi és megismételhetetlen, amelyre egyaránt hatnak társadalmi és környezeti folyamatok is. Nem lehet elkülöníteni a férfi és a nő humorát ilyen szinten, mert ez egyénenként eltérő lehet."
6. vagyok, és bocs, de nekem ezen most hahotáznom kell. Hogy vagy képes egy ilyen hangulatfeldobó kérdésre éjjel kettőkor tudományos értekezést beírni??
Bocsi, de veled se élnék egy albérletbe..
Tudom, jön a lepontozás..
#15:
Nem, itt félreértés történt. Én nem sértegetni akarom az egész női nemet, egyáltalán nem erről szól a kérdés. Mindenki általánosít. Az általánosítás gyökere, előzménye a személyes tapasztalat. Mondhatnánk úgyis, hogy az általánosítást trendek előzik meg. Persze nem szabad és nagy rizikó pusztán trendekre hagyatkozni, mert bármikor lehet kiugrás. Magyarul jön valaki, aki felborítja a trendet és megöli az általánosítást. Ez rendben is van. Én csak a saját eseteimre általánosítok, nem az egész női nemre. Szinte kivétel nélkül, na jó, 1-2 kivétellel tapasztaltam azt, hogy a nem sértő (cinikus, szarkasztikus, pajzán) humort sem tudják lereagálni/kezelni a helyén azok a nők, akikkel ismekedtem. Ismétlem, akadtak kivételek, de elenyésző. Az itt a probléma, ha valaki ír a saját tapasztalatairól és abból hoz ezekre egy általánosítást, akkor bizonyos válaszolók azt hiszik, hogy egy egész nemre próbál ráhúzni, megalkotni objektív általánosítást. Ilyen pedig nincs, mert az eleve szubjektív.
Köszi a kifejtést amúgy, no offense. Nem tudom, értjük-e egymást. :)
#17 Hangulatfeldobó? Miért lenne az? Kérdeztek, én pedig leírtam a véleményem. Ebből a szempontból lényegtelen, hogy hány óra van.
Lepontozni pedig biztos, hogy nem foglak, ugyanis nem szokásom. Ha valakivel nem értek egyet, akkor kommunikációt kezdeményezek vele az adott témáról.
A kedves 67%-os válaszolónak üzenem, hogy ha nem tetszik a hozzászólásom, vagy bárki másé, akkor ugorja át, nem kell elolvasni. A kérdező személyről pedig tudom, hogy egy értelmes ember, akivel lehet értelmesen, intelligensen társalogni. Szóval nem azért írjuk a hozzászólásainkat, hogy téged szórakoztassunk. Elég nagy ez a fórum, hogy elférjünk többen is.
Még annyit megjegyeznék az utolsó válaszodra, kedves kérdező, hogy nem írtam, hogy sértegetni akarnád a nőket. Nem sértés leírni a tapasztalataidat. Akkor legközelebb esetleg írhatnád így: „Azt tapasztaltam, hogy az általam megismert nőknek nem volt jó humorérzékük…”
Mondjuk, ez pedig felveti azt a kérdést, hogy mi honnan tudhatnánk, hogy nekik pont miért nem volt jó humoruk, hiszen mi nem ismerjük őket. Innen indul az általánosítás, hogy csak mert nők, ezért a nemük alapján bizonyos tulajdonságokkal felruházzuk őket, előítéletesen. Utána az, hogy mindenki milyen személyes tapasztalatot ír le, hogy ő hogyan látja, milyen a környezetében élő nők humorérzéke, ez már egy másik része a kérdésnek. De akkor a késői órára való tekintettel, nem mennék bele jobban, nehogy még jobban magamra haragítsam a 67%-os válaszolót. Inkább olvassuk az ő mélyenszántó gondolatait.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!