Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Fiúk! Miért taszító az némelyikőtöknek, ha egy lányt a műszaki vagy informatikai pálya érdekel?
Nem csak a pénz motivál, egyszerűen tényleg érdekel a programozás és a matek is. Ennek ellenére ahányszor szóbajön, mindig az az első reakció, hogy "azért, mert jól keres, mi?", vaggy elindul egy f***méregetés a témában, hogy azt sem tudod, mi az a ... (most ide képzeljetek bármilyen témába vágó dolgot), vagy jaj, akkor mondd már meg, hogyan kell ... csinálni, a többi lekicsinylő megjegyzéssel, azzal, hogy az nem nőnek való és hasonló szájhúzogatós reakciókkal. Miért ennyire "fura" nektek az, ha egy lány ilyen irányba szeretne továbbtanulni és miért vágtok pofákat, vagy hívjátok feminácinak az illetőt, ha nő létére azt mondja, hogy mérnök lesz? :D Emellé még megy a megjegyzés, hogy jaj, egy fiús szakon mindenki meg fog d***ni, a legpozitívabb, ami felmerül, a "gamer fétis", pedig a játékokhoz semmi közöm, nem kötnek le, nem érdekelnek, csak a működésük. Az egyik barátnőm gépészmérnöknek tanul, ő is mesélte, hogy eleinte (és még most is néha) ilyenekkel jönnek neki... nem veszem én sem magamra, csak unalmas, hogy eközben meg a fiú barátaim, akik ilyesmit tanulnak, elismerést kapnak inkább a laikusoktól, nem ezt a folyamatos lebeszélést. Holott fogalma sincs senkinek arról, hogy mennyire értek hozzá vagy mennyire érdekel vagy mire vagyok képes.
Nem gondoltam volna, hogy ez is ennyire megosztó mások szemében...
Ne törődj velük.
Nemrég ezek még valóban férfias szakmának számítottak, és az átállás nem 1-2 év alatt fog megtörténni. Szerintem piszkálja az egójukat, hogy te is értesz ezekhez a dolgokhoz, így nem tudnak neked felvágni.
Mondjuk nem is értem, hogy miért a primitív srácok véleményére adsz. Biztosan van sok olyan férfi, aki emiatt nem ítél meg rosszul, sőt, még vonzónak is tartja, hogy te ebben a témában jártas vagy. Inkább velük törődj, ne a hülyékkel.
22/N
Nagyjából hasonló mint mikor egy férfi óvóbácsinak megy, szokatlan, nem nőies foglalkozás.
Ennek ellenére nincs ebben semmi rossz ha ez érdekel, és ne foglalkozz az ilyen beszűkült látókörű emberekkel.
#5 És egy titkárnő vagy könyvelőnő miért elfogadott? Ugyanazt csinálja, ül a gép előtt és dolgozik... Nem értem ezt a felfogást.
A többieknek köszönöm a válaszokat!:) #3, meg tudnád mondani vagy írni priviben, melyik egyetemekről van szó?:)
Nem undorító.
Tele van a cég pályakezdő mérnökökkel, a fiatalok között kb már 40% körül vannak a lányok, és sok az okos és csinos közöttük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!