Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Randizás » Randin nektek is eldől az...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Randin nektek is eldől az első 2 másodpercben, hogy akartok-e valamit az illetőtől?

Figyelt kérdés
Én amint meglátom, rámköszön, és máris érzem, hogy “hú, igen”, vagy “hú, ebből nem lesz semmi”. Nem a külső miatt elsősorban, mert pl tegnap egy tök helyes pasival randiztam, mégis egyből azt éreztem, hogy nem, ez nem fog működni, pedig akkor még egymáshoz se szóltunk :D Nektek is vannak ilyen megérzéseitek?

2018. jan. 6. 11:58
1 2 3 4 5
 11/47 A kérdező kommentje:
#5 Egy kapcsolathoz nem csak ész kell, hanem érzelmek is. És ha azok nincsenek, akkor mi értelme a kapcsolatnak?
2018. jan. 6. 12:46
 12/47 anonim ***** válasza:
100%
Nekem volt olyan h első 2 mp hű igen...aztán az 5.percben...nem mégsem.
2018. jan. 6. 12:51
 13/47 anonim ***** válasza:
54%
#9 “Esélyt adni” semmiesetre sem azt jelenti, hogy ott maradsz a randin és ülsz bambán, ölbetett kézzel várva, hogy valaki lenyűgözzön:D Ez a rossz hozzáállás. Ha ilyenformán húzod az időt, akkor tényleg nem éri meg. Ha érzik rajtad, hogy előre beskatulyáztad őket, akkor nekik is elmegy a kedvük, bármilyenek is legyenek.
2018. jan. 6. 12:51
 14/47 A kérdező kommentje:
#13 Ki írta, hogy ölbetett kézzel ülök? Normálisan ismerkedek és kommunikálok olyankor is, nálam ezt jelenti, hogy adok egy esélyt a dolognak. Csak eddig még soha nem lett ilyenből több :D
2018. jan. 6. 12:54
 15/47 anonim ***** válasza:
58%

Pedig kérdező, jól mondja a hatos, ez az egész csak egy önigazolás számodra. Az, hogy mit gondolsz egy emberről, és hogy ő milyen valójában, ez két külön dolog. Ha te 2 másodperc alapján ítélkezel, azaz a semmi alapján, akkor a két dolog egyezése a véletlenen múlik: vagy úgy van, vagy nem. Ennyi erővel egy érmét is feldobhatnál.

Nem azért nem fog működni valakivel, akinél negatív megérzésed van, mert igazad lenne, hanem mert előre eldöntöd, hogy nem fog, és nem vagy képes beismerni, ha tévedsz. Magyarul éretlen vagy. Ennek semmi köze ahhoz, hogy a megérzésed jó volt, vagy nem, mert az önigazoláshoz való ragaszkodásod torzítja az eredményt. A mérőkészüléked hibás. Nem lesz egyszerű, de ha ezt megérted, és átlendülsz rajta, akkor tettél egy nagy lépést a felnőttség felé. Addig csak gyerek maradsz. Vagy ha úgy tetszik, alacsony az érzelmi intelligenciád.

És mielőtt: velem is volt olyan, hogy későbbi kedvenc dolgaim vagy szimpatikus emberek úgy indultak, hogy "na, ő biztos nem lesz a kedvencem" meg "pfú, na őt nem fogom kedvelni". Aztán fordítva lett. Van ilyen. Az ember személyisége egy összetett dolog, _nem lehet_ az első benyomás alapján hiba nélkül megítélni, akár tetszik, akár nem.

26/F (#5)

2018. jan. 6. 12:56
 16/47 A kérdező kommentje:

#15 “Arról, hogy hány másodperc alatt alakul ki az első benyomás, több elmélet is létezik a fél másodperctől a húsz másodpercig mindenfél teória van, egy biztos, hogy elég gyorsan.”

“7 perc beszélgetés alatt kialakul egy olyan első benyomás a másikról, ami a későbbieken már nem változik.”

Tudományos cikkekből idéztem. Lehet nálad nem működik ez az első benyomás dolog, de sokaknál igen, mondom, nálam is, és nem éretlen vagyok, csak nagyon jó emberismerő és sokakról már az első megszólalásukból tudom(a hangnem, a szókincs, a testbeszéd..), hogy nagyjából milyen ember lehet. Nálam épp ezért vagy egyből kialakul ez a szimpátia/kémia/szikra, vagy soha nem fog. Volt már, hogy megismertem egy hihetetlenül rendes és értelmes srácot, de úgy éreztem, hogy nem fogok tudni beleszeretni...adtam 2 hónapot a dolognak, hátha, de nem jött össze. Szóval épp ezért már nemis húzom ilyennel az időt, ha valaki első randin nem fog meg, azzal nem folytatom.

2018. jan. 6. 13:06
 17/47 anonim ***** válasza:

Számomra legkedvesebb ismerősöm első pillantásra egy önelégült arrogáns farok volt.

Kapott időt, nem megítéltem, figyeltem. Simán egy pajzs, mert ilyen felszínes emberekbe fut, mint te is kérdező.

Na most két mp alatt max az arcának egy töredékét tudom megfigyelni, ami arra se lenne elég, hogy személyleírást adjak róla.

Pedig én aztán rettentően nehéz eset vagyok, és mire én párt találok beköszönt a kövi évezred, de ezt nem két másodperc meg hét meg törpöktudják hány perc alatt döntöm el.

Ellenben figyelem a verbális és nonverbális kommunikációját, tisztában vagyok azzal, hogy lehet rossz vagy jó passzban, és tényleg figyelem ítéletek nélkül az ember egészét.

2018. jan. 6. 13:27
 18/47 anonim ***** válasza:

Öööööö te egészen másról beszélsz, mint én. Nem az első benyomás léte a kérdés, vagy hogy mennyi idő alatt alakul ki. Az a kérdés, hogy az első benyomás helyes-e, a valóságot fedi-e le. Az első benyomás messze túl van értékelve, és ahogy te is a következtetésedhez próbálod igazítani a tényeket, úgy ez az ilyen "tudományos" kutatásoknál is előfordul, főleg ilyen témakörben (arról nem is beszélve, amikor tudományosan képzetlen újságírók fordítják le a keményvonalas tudományos cikkeket. Nem ritka a félretájékoztatás).

És amíg le vagy korlátozva a saját magad által létrehozott béklyókkal, rejtve marad előtted a világ egy része. De majd talán rájössz. Vagy nem. Majd talán felmerül benned a gondolat, hogy " de mi van ha mégse?". Vagy talán nem. Ugyanis kétlem, hogy utólag többszöri független ellenőrzésnek vetnéd alá az első benyomás által kialakult képeidet.

2018. jan. 6. 13:31
 19/47 A kérdező kommentje:

De te nem igazán érted, amit mondok. Mindig adtam esélyt olyannak is, akinél elsőre nem alakult ki ez a plusz érzés. Tehát nem lehet mkndani, hogy egyből leírtam és beskatulyáztam az illetőt. De nálam ez később sem alakult ki és általában pont olyan is volt az illető, amilyennek elsőre elképzeltem. Ez nem felszínesség, mert nem a külseje alapján ítélem meg, hanem, nehéz elmagyarázni, de egyszerűen megérzésre és ezek sosem csaltak eddig, pedig már nagyon sokat randiztam.

De figyu, nem vagyunk egyformák, valakinél jól működnek ezek, másnál nem vagy nincs is ilyen érzete :)

2018. jan. 6. 13:35
 20/47 anonim ***** válasza:
0%
Egy ember kisugárzásából megtudsz mindent. Azt mindenképp, ha esélytelen a dolog. A lelkét bőven elég látnod, erre elég pár másodperc is. A legjobb kapcsolatok úgy kezdődnek, hogy meglátod, és tudod, hogy nektek együtt kell lennetek.
2018. jan. 6. 13:36
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!