Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ismerkedéskor, hogy tegyem szóvá azt, hogyha beülünk valahova akkor közösbe fizessünk?
Ezt nem azért kérdezem, mert olcsó János vagyok és alig van pénzem hanem szeretnék megbízni a másikban, hogy kiszűrjem az olyan lányokat, akik érdekre mennek. Ha ő is bele fizet, akkor nyilván nem érdek miatt randizna velem, hanem magam miatt.
Szerintem nem helyes ez a 19.századi felfogás, már emancipáció van, és nálam nem fér bele ez a mindent én fizessek mentalitás. Szeretném ezt szóvá tenni valahogy, de nem szeretném, hogy olcsó Jánosnak nézzen.
Találtam egy jó videót erről. Sok igazság van benne!
nem muszáj ezt ilyen mereven kezelni, hogy meghívlak egy randira, és eszünk meg iszunk. harmincon felül vagyok, és egyedül akkor voltam hivatalos randin, mikor társkeresőztem. ott fura lenne másképp megoldani, mert csakis írásban nehezebb megismerni egymást, azaz kinéztek egy semleges helyet.
három ilyen alkalom volt, kettőnél nem akadtak fenn azon, hogy egy kör a tied, egy kör az enyém (és ezt nem kellett előre közölni). a harmadiknál a srác a végén elővette a bankkártyáját, és leintett, ő fizet. ő volt egyébként a leghagyományosabb felfogású - kiöltözök, randis témákról beszélgetek. nekem ez nem tetszik, kicsit zavar. nem vészes, de érzelmileg tőle éreztem magam a legtávolabb.
az élet hozta találkozók meg lehetnek fesztiválok, séták, suli után a közelben, padon, másokkal találkozás. és ezekből nem következik a fizetős dilemma.
Ne haragudj, de ez így illetlenség. Randit félretéve, ha vkit meghívsz vhova, akkor illik neked fizetni, alapvető illemszabály.
Nem azzal fogod tudni kiszűrni, hogy pénzéhes-e, hogy fizettetsz vele, mert ha tényleg pénzéhes és hisztis, simán otthagy a francba a számlával, és ugyanúgy neked kell fizetni.
Amit tudsz tenni, az az, hogy nem drága helyre viszed... jó, nyilván nem a sarki talponállóba, de olyan helyre viszed, ahol nincsenek nagyon drága ételek-italok... ill. nem étterembe, hanem csak inni vmit (egy teát, vizet, kólát, kávét). Ha beleegyezik, nem húzza a száját, lelkes nem rendel minden szart össze-vissza, nem a legdrágább dolgokat rendeli, és a végén felajánlja, hogy ő fizet, akkor valszeg nem szarrágó. Ha meg igen, akkor úgyis eldőlt, hogy anyagias-e vagy sem.
Ill. az, hogy vki szereti, hogy első randira meghívják, mert úgy nevelték fel, meg tartja az illemszabályokat, nem azt jelenti, hogy nem bír téged meg hogy pénzre hajt...
Nem halsz bele párszáz forintba. Ha a fiú nem ajánlja fel, hogy fizet helyettünk, azért többségünk automatikusan állja a maga részét. Ha mégsem, tessék, megvolt a szűrű. Azért nem csinálnék a helyedben magamból bohócot, hogy ezt külön jelezzem. Mindig szeretem a magam részét fizetni és arra is figyelek, hogy elsőre ne menjünk puccos helyre, ahol még a srácnak a saját számlája intézése is esetleg sok lenne. De ha valaki célozgatna rá, hogy "kisanyám, fizess magadnak", az első adandó alkalommal lelépnék onnan. Illetlen dolog, én meg nem bukom a parasztokra.
20l
Vagy nagy szarrago vagy, vagy buta.
Azert elmenne veled randizni szerinted, hogy ingyen limonadet ihasson? Ne viccelj mar
Eszedbene jusson ilyet mondani, magadat egeted le. Es de, olcsoJani vagy mar bocs
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!