Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Randizás » Ki fizet a randin?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ki fizet a randin?

Figyelt kérdés

Vagy egy ferfi, akivel ismerkedem, kellemes tarsasag, es szivesen talalkoznek meg vele, viszont rettentoen zavar, hogy a randin mindig fizetem a sajat reszem. Nem mintha nem tudnam megfizetni, itt a gesztusrol van szo. Ossz-vissz 6 alkalommal talalkoztunk, volt hogy tancolni voltunk, nem egy asztalnal voltunk letaborozva, de egyutt tancoltunk egesz este, mikor a pincer hozta a szamlat, kozolte, hogy hat, az o tarcaja a masik asztalnal van, ugyhogy en fizetek. Volt hogy egybe szamlaztak nekunk, akkor nem volt aprom, kifizette a fogyasztasomat, azzal, hogy majd legkozelebb en fizetek. 600-1000Forintos tetelekrol van szo, de a hozzaallas a lenyeg.

Miota randizunk, kaptam tole csokit nonapra, volt hogya sutimet o fizette, de egy masik alkalommal miutan kifizette a sutimet, odaadtam neki az arat /miutan ilyen a hozzaallasa, nem akartam tartozni neki/, o meg siman elvette.

Nem tudom, en varok e tul sokat, de nekem az lett volna normalis, hogy hagyd csak, a vendegem voltal. Meg ugy egyebkent, eddig olyan ferfiakkal talalkoztam, akiket ugy kellett lebeszelni rola, hogy mindig ok fizessenek. En nem akarok kihasznalni senkit, ha latnam, hogy az a termeszetes szamara, hogy meghiv, legkozelebb biztos ragadzkodnek hozza, hogy en fizessek. De igy....nem is tudom, ez mennyire normalis, en vagyok e tul elkenseztetve, vagy jogosan erzem bunkosagnak amit csinal.

Ferfiak, nok velemenyet is varom, koszonom :-)

2017. márc. 12. 20:11
1 2 3 4
 31/40 anonim ***** válasza:
0%

Hasbara nice try.

Elsőn fizetek, még másodikon is, de ha utána is az a tipikus "fel sem merül, hogy lehetne másképp is" akkor ott lesznek gondok, mivel úgy érzném, hogy "elvárt" vagy még rosszabb "természetesnek vett", hogy az én pénzem az ő pénze is, az övé meg az övé. És ki tudja, hogy lesz később? Bevásárláskor mindig én fizetek mindent, ahogy utazásokat is? Az én részem közpréda, az övé privát?

A saját pénzét magára költi, az enyémet meg rá kell, mert "ezért van"?

2017. márc. 13. 11:14
 32/40 anonim ***** válasza:
0%
Nem az 500 forintos sütiről van szó bmeg! Arról van szó, ha nem ajánlja fel a feles fizetést, akkor az nem jelent semmi jót a jövőre nézve, mert utána is fizethetsz neki mindent. Értem?
2017. márc. 13. 11:17
 33/40 anonim ***** válasza:
0%

Erre gondolok. Utána is kifizetem, van erre külön pénzmag, de legyen ez így azért érzékeltetve, hogy nem természetesnek vett, vagy elvárt. Ez utóbbi még lehet, ezzel nincs baj, de a természetesnek vett az már komoly baj. Nem akarok a jövőben az apja lenni...

2017. márc. 13. 11:20
 34/40 A kérdező kommentje:

Nem azert szeretek bele egy ferfiba, mert valamit megvesz nekem. Koszonom szepen, szerencsere el tudom tartani magam, jo allasom van, jo fizetessel. Itt az illemrol, meg a csabitasrol van szo. Apro gesztusokkal jelzem, hogy tetszik nekem a kiszemelt illeto, pl ugy, hogy meghivom egy kavera.

Nonapra kaptam tole csokit. Ez kedves volt tole, es ezt hangsulyoztam is.

Lehet, hogy regebben valaki elegge lehuzta ilyen modon anyagilag. De kisse kellemetlen ilyenre rakerdezni, ugy, hogy ne vegye szamonkeresnek.

2017. márc. 13. 12:59
 35/40 anonim ***** válasza:
#30 holnap randizok. Ha akarod kifizeted a számlát. Csak hogy rend legyen.
2017. márc. 13. 13:37
 36/40 anonim ***** válasza:
#34 erre egyáltalán nem kérdezhetsz rá. Az az egészet semmissé tenné. Így tudsz tényleg örülni, ha kapsz valamit. Lehet még nagyobb öröm lesz, mint az illem. Illetlenül kapni.
2017. márc. 13. 13:40
 37/40 anonim ***** válasza:

"Itt az illemrol, meg a csabitasrol van szo. Apro gesztusokkal jelzem, hogy tetszik nekem a kiszemelt illeto, pl ugy, hogy meghivom egy kavera. "

A (modern) illem szerint meg neked fel kéne ajánlani, hogy fizeted a részedet, amit ő vagy elfogad vagy sem. És te meg örülsz a gesztusnak, ha azt mondja, hogy 'ugyan, hagyd', és kommentár nélkül elfogadod, ha elfogadja.

A klasszikus illem szerint persze, alap, hogy ő fizet, de csak azért, mert ott az is alap volt, hogy te meg nem dolgozol, mint ahogy az is, hogy a cél egy olyan kapcsolat kialakítása, ahol a pasi a főnök, a nő meg a beosztott.

A csábításról meg annyit, hogy MINDEKETTEN azért vagytok ott, hogy megismerjétek a másikat és megnézzétek, hogy mennyire passzoltok egymáshoz, mennyire van értelme folytatni a dolgot.

Tehát a srácnak semmivel sem jobban dolga, hogy elcsábítson téged, mint neked az, hogy elcsábítsad őt.

Miért veszed természetesnek, hogy neki kell egyoldalúan tepernie, hogy elcsábítson?

Miért veszed azt egyáltalán természetesnek, hogy neki meg kell próbálnia elcsábítania téged: ismerkedtek, neked ugyanúgy meg kell győznöd őt arról, hogy te vagy az a nő, akit érdemes elcsábítani, mint neki téged arról, hogy ő az a férfi, akiért érdemes elcsábulni.

2017. márc. 14. 09:18
 38/40 A kérdező kommentje:

Igazad van, kedves utolso. A csabitas szo maga nem is tul szerencses, nekem legalabbis eroltetettseget sugall, hogy valami olyat teszek, amit egyebkent nem, azert hogy megnyerjek magamnak valakit. Legjobb, ha csak spontanul viselkedsz, es onmagaddal nyered meg a masikat, akarva-akaratlanul. Tehat kicsit magam ellen beszelek.

Viszont akkor is ugy erzem, hogy ez egy kedves gesztus. En ilyen teren onzetlen vagyok, emiatt nekem furcsa, hogy ha valaki nem ilyen.

2017. márc. 14. 09:48
 39/40 Gesztenye889 válasza:
100%

Nekem már tárgytalan, mivel férjnél vagyok, és igy közös a kassza.

De elötte sem fizettem soha, sehol. Elég nagy 0 lehet ez a csávo. Szerintem ne fecséreld rá az idödet

2018. márc. 23. 22:54
 40/40 Lili8989 ***** válasza:
Természetesen mindig a férfi fizet. Amelyiknél ez nem alap, az egy lúzer! Ne pazarold rá az idődet
2019. márc. 17. 14:27
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!