Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek mitől férfi egy férfi? Lányok, ti mit gondoltok erről?
Szóval arra gondolok, illetve azt látom, hogy manapság nem igazán egyértelmű, hogy mi teszi férfivá a férfit. A legfőbb baj(szerintem), hogy sokan teljesen félreértelmezik ezt. A teljesség igénye nélkül íme néhány ilyen tévképzet:
-Nem sírhat
-Kemény
-Nem mutathatja ki az érzelmeit
-Nagydarab, erős
-Magas
-Sok pénze van
-Saját lakás
-Jó kocsi
-Bármit meg tud szerelni
-Semmitől nem fél
stb...
Majd néhány sablonszöveg,amik(legalább) igaznak igazak,csak éppen semmit nem lehet velük kezdeni:
-Legyen határozott
-Legyenek céljai
-Legyen udvarias
-Legyen elegáns
-Legyen ilyen cipője,olyan nadrágja...
és hasonló felszínes dolgok, amik nyilván jók ha megvannak egy férfiban, de összességében nem oszt nem szoroz, nem ezen múlik, hogy férfi e vagy sem, ezek a dolgok önmagukban csak egy felületes bájt adnak neki.
Na most gond ott kezdődik, amikor egy srác szépen végigbogarássza ezeket a téves vagy éppen valós elvárásokat és görcsösen megpróbál ezeknek megfelelni, megpróbálja magára erőltetni, felvesz egy álarcot és gyakorlatilag egy szerepet játszik, hogy a társadalom elfogadja.
Na mármost ,sztem ez a legrosszabb dolog,ami egy fiúval történhet, hogy ilyen társadalmi kényszereket próbál teljesíteni, ahelyett, hogy úgy élne, ahogy jólesik.
Szerintem attól lesz valaki férfi, hogy először is nem játssza meg magát, nem akar másnak tűnni, nem akar megfelelni, felelősséget vállal a tetteiért, mer beszélni az érzéseiről, ki tudja mutatni azokat, képes szeretni. Ugyanakkor tudatosság van benne, tisztában van a hibáival és az értékeivel, jól érzi magát a bőrében, értékesnek tartja magát, van véleménye, és a legfontosabb, hogy képes fejlődni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!