Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Randizás » Szerintetek mitől férfi egy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek mitől férfi egy férfi? Lányok, ti mit gondoltok erről?

Figyelt kérdés

Szóval arra gondolok, illetve azt látom, hogy manapság nem igazán egyértelmű, hogy mi teszi férfivá a férfit. A legfőbb baj(szerintem), hogy sokan teljesen félreértelmezik ezt. A teljesség igénye nélkül íme néhány ilyen tévképzet:

-Nem sírhat

-Kemény

-Nem mutathatja ki az érzelmeit

-Nagydarab, erős

-Magas

-Sok pénze van

-Saját lakás

-Jó kocsi

-Bármit meg tud szerelni

-Semmitől nem fél

stb...

Majd néhány sablonszöveg,amik(legalább) igaznak igazak,csak éppen semmit nem lehet velük kezdeni:

-Legyen határozott

-Legyenek céljai

-Legyen udvarias

-Legyen elegáns

-Legyen ilyen cipője,olyan nadrágja...

és hasonló felszínes dolgok, amik nyilván jók ha megvannak egy férfiban, de összességében nem oszt nem szoroz, nem ezen múlik, hogy férfi e vagy sem, ezek a dolgok önmagukban csak egy felületes bájt adnak neki.

Na most gond ott kezdődik, amikor egy srác szépen végigbogarássza ezeket a téves vagy éppen valós elvárásokat és görcsösen megpróbál ezeknek megfelelni, megpróbálja magára erőltetni, felvesz egy álarcot és gyakorlatilag egy szerepet játszik, hogy a társadalom elfogadja.

Na mármost ,sztem ez a legrosszabb dolog,ami egy fiúval történhet, hogy ilyen társadalmi kényszereket próbál teljesíteni, ahelyett, hogy úgy élne, ahogy jólesik.

Szerintem attól lesz valaki férfi, hogy először is nem játssza meg magát, nem akar másnak tűnni, nem akar megfelelni, felelősséget vállal a tetteiért, mer beszélni az érzéseiről, ki tudja mutatni azokat, képes szeretni. Ugyanakkor tudatosság van benne, tisztában van a hibáival és az értékeivel, jól érzi magát a bőrében, értékesnek tartja magát, van véleménye, és a legfontosabb, hogy képes fejlődni.

2017. jan. 8. 11:27
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:

Jobban nem is fejezhettem volna ki magam. Teljes mértékben egyetértek. :)

24F

2017. jan. 8. 11:32
 2/21 anonim ***** válasza:
64%

Van múltja,van ambíciója,van jövőképe.

F40

2017. jan. 8. 11:35
 3/21 anonim ***** válasza:
66%

Ki mondja, hogy bem sírhat, hogy nem mutathatja ki az érzelmeit stb? Bírom ezeket a cikkeket, amikben felsorol a férfi író egy ilyen nagy listát, aztán megvonja a vállat, hogy igen, ti nők a porba taszítotok minket hüpphüpp.

A férfi igenis mutassa ki az érzelmeit. Nem robotra van szükségem.

Egy férfinek vannak céljai, terve, amiket el szeretne érni. Ismeri az erősségeit, tehetségeit és fejleszti ezeket. Ismeri a gyengeségeit, dolgozik rajtuk. Ezek ismeretében van tartása és önbizalma, ami magából fakad, nem mások lehúzásából próbálja megszerezni, hogy nehogy a másik jobb legyen, tegyük tönkre a másikat, szóljuk le, ha a másik majd kevésnek fogja magát érezmi, mi attól leszünk többek.

Őszinte, felelősséget vállal a tetteiért.

Önállósodott a szüleitől, nem Pán Péter- szindrómás.

Egyébként ez mindkét nemre vonatkozik.

2017. jan. 8. 11:46
 4/21 anonim ***** válasza:
24%
Ui: ha szerinted azzal semmit nem lehet kezdeni, hogy valakinek legyenek céljai, az nagy gond
2017. jan. 8. 11:47
 5/21 anonim ***** válasza:

Hiteles nem dumal hanem beszel

Van eletcelja erkolcsi tartasa es ertekei.

Az igene igen a nem nem

Vallalja a tetteit nem mas hibaztat

2017. jan. 8. 11:48
 6/21 anonim ***** válasza:
34%
Szerinted ha nőként azt mondom, hogy nekem az esik jól, ha rövid hajam van és nem főzök, hány férfi mondja azt, hogy jól teszed, ne hordj álarcot?
2017. jan. 8. 11:57
 7/21 anonim ***** válasza:
16%
Az a nő akinek rövid a haja és nem főz azt férfinak hívják...
2017. jan. 8. 12:02
 8/21 A kérdező kommentje:

#3-4 Valamit nagyon félreértettél. Pont ugyanazt írtad le, amit én gondolok, szóval nem értem, mi a bajod a levezetésemmel.

"Ui: ha szerinted azzal semmit nem lehet kezdeni, hogy valakinek legyenek céljai, az nagy gond"

Ezt végképp totál félreértetted. Úgy értettem ,hogy pl. valaki megkérdezi, hogy mitől férfi egy férfi és erre azt a választ kapja, hogy "legyenek céljai" ezzel a tanáccsal nem igazán lehet mit kezdeni, mivel csak egy sablonszöveg, ami mindenki számára nyilvánvaló tény.

2017. jan. 8. 12:45
 9/21 anonim ***** válasza:

Egyszer beszélgettem egy férfival, hogy szerinte mi teszi férfivá a férfit. Ő azt mondta nekem, hogy szenvedések árán válik a fiúból férfi.

Erre megint lehet mondani, hogy közhely, de hát ez egy ilyen téma. Én még soha senkit nem láttam, aki pontokba szedve össze tudta volna szedni a férfiasság kritériumait, mert valami mindig hibádzott. Olyan dolgokat sorolnak fel, amik simán egy felnőtt embert jellemeznek, vagy a jó embereket, vagy az író leírta a férfiideálját, de a férfiasság esszenciáját ugyanúgy nem lehet megragadni, mint a nőiességét. A végső igazságot mindig csak közelíteni lehet, ezért érzed a közhelyeket üresnek, a részletes leírásokat meg pontatlannak. Sok-sok tulajdonságból kialakul egy érzet, hogy az az ember férfias, de ha megpróbálod ezt kibogozni akkor nem tudsz eljutni egy általános érvényű szabályhoz.

2017. jan. 8. 12:53
 10/21 anonim ***** válasza:
32%

Most én is elkezdhetnék egy listát, hogy egyes férfiak szemében, mit jelent nőnek lenni és megvédhetném nőtársaim hogy márpedig ne játszuk meg magunkat mert akkor leszünk valódi nők ha önmagunkat adjuk. De akkor meg kapjuk a beszólást hogy miért nem hordunk szoknyát mindannyian és miért nem akar minden egyes puncival rendelkező egyén szülni...

Egyébként minden egyes embernek vannak elvárásai a másik nemmel szemben, ezt hiába is tagadják sokan.

Nem lehet mit kezdeni a céltudatossággal, a határozottsággal, az udvariassággal? Számomra pont ezek az adottságok tesznek valakit férfivá, mert ha ezek hiányoznak egy férfiből, akkor egy bunkó, tutyimutyi, céltudatlan senkiről beszélünk...

De egyébként egyik szavaddal ütöd a másikat. Azt mondod attól férfi a férfi, ha tudatos, tisztában van a hibáival, értékeivel stb. Akinek nincsen határozottság, céltudatosság nem is törődik ezekkel a dolgokkal.

2017. jan. 8. 12:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!