Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek mitől férfi egy férfi? Lányok, ti mit gondoltok erről?
Szóval arra gondolok, illetve azt látom, hogy manapság nem igazán egyértelmű, hogy mi teszi férfivá a férfit. A legfőbb baj(szerintem), hogy sokan teljesen félreértelmezik ezt. A teljesség igénye nélkül íme néhány ilyen tévképzet:
-Nem sírhat
-Kemény
-Nem mutathatja ki az érzelmeit
-Nagydarab, erős
-Magas
-Sok pénze van
-Saját lakás
-Jó kocsi
-Bármit meg tud szerelni
-Semmitől nem fél
stb...
Majd néhány sablonszöveg,amik(legalább) igaznak igazak,csak éppen semmit nem lehet velük kezdeni:
-Legyen határozott
-Legyenek céljai
-Legyen udvarias
-Legyen elegáns
-Legyen ilyen cipője,olyan nadrágja...
és hasonló felszínes dolgok, amik nyilván jók ha megvannak egy férfiban, de összességében nem oszt nem szoroz, nem ezen múlik, hogy férfi e vagy sem, ezek a dolgok önmagukban csak egy felületes bájt adnak neki.
Na most gond ott kezdődik, amikor egy srác szépen végigbogarássza ezeket a téves vagy éppen valós elvárásokat és görcsösen megpróbál ezeknek megfelelni, megpróbálja magára erőltetni, felvesz egy álarcot és gyakorlatilag egy szerepet játszik, hogy a társadalom elfogadja.
Na mármost ,sztem ez a legrosszabb dolog,ami egy fiúval történhet, hogy ilyen társadalmi kényszereket próbál teljesíteni, ahelyett, hogy úgy élne, ahogy jólesik.
Szerintem attól lesz valaki férfi, hogy először is nem játssza meg magát, nem akar másnak tűnni, nem akar megfelelni, felelősséget vállal a tetteiért, mer beszélni az érzéseiről, ki tudja mutatni azokat, képes szeretni. Ugyanakkor tudatosság van benne, tisztában van a hibáival és az értékeivel, jól érzi magát a bőrében, értékesnek tartja magát, van véleménye, és a legfontosabb, hogy képes fejlődni.
"Szerintem attól lesz valaki férfi, hogy először is nem játssza meg magát, nem akar másnak tűnni, nem akar megfelelni, felelősséget vállal a tetteiért, mer beszélni az érzéseiről, ki tudja mutatni azokat, képes szeretni. Ugyanakkor tudatosság van benne, tisztában van a hibáival és az értékeivel, jól érzi magát a bőrében, értékesnek tartja magát, van véleménye, és a legfontosabb, hogy képes fejlődni."
Szerintem ezek általános emberi értékek, semmi nem specifikusat nem látok benne.
Szerintem a férfi és a nő egy érem két oldala, egy nő is lehet, erős, egy férfi is lehet gyengéd, a stílus az ami megkülönbözteti őket.
Egy stílust meg nem lehet leírni.
Én azt a férfi is férfiasnak tartom aki főz és imdája a gyerekeit, és azt is aki szerel és ért a kocsikhoz és meccset néz és nem tud főzni.
Mindenkinek magának kell megtalálnia, hogy ő milyen férfi akar lenni. Aki nem bizonytalankodik a nemi szerepében, hanem megéli azt, én azt mondanám férfiasnak, és nő esetében nőiesnek.
-Annyit várjon el,amennyit nyújtani tud(magyar pasik legalább 70%a itt már meg is bukott).Pl. ne várjon el a barátnőjétől sportos alkatot,ha a pasas se sportol,ne várja el a divatos ruhákat a partnertől,ha a pasas tracuha,stb
-Ha valaki nem tetszik neki/nem szimpatikus viselkedésre,azt mondja el kultúrált hangnemben
-Ha elutasítja egy nő,inkább örüljön,hogy nem áltatja és ne kezdjen el fenyegetőzni,meg vagdalkozni
-Legalább az alapápoltság legyen meg
-30 felett ne lakjon az anyukájával,mert akkor 90% eséllyel abban méri majd a szeretetet,mennyire szolgálja majd ki a felesége.Ki emlékszik az elvált gyakorisra,aki a válás után az anyukájához költözött vissza?
#10 Te is félreértettél...
"Nem lehet mit kezdeni a céltudatossággal, a határozottsággal, az udvariassággal?"
Komolyan nem értem, hogyhogy nem tudjátok felfogni, hogy miről szól a kérdésem.
Egy szóval nem írtam, hogy baj lenne a céltudatossággal,udvariassággal stb.(pont hogy jó ha megvannak egy emberben) pusztán arra céloztam ,hogy ezek olyan alapvető dolgok, amik önmagukban nem tesznek valakit férfivé, vagyis ha csak ezek vannak meg benne az még szerintem nem feltétlen jelenti ,hogy egy érett férfi az illető. Pl. egy udvarias, céltudatos, határozott ám érzésekre képtelen, mindenkin átgázoló pszichopatát semmiképpen nem neveznék férfinak.
"annyit várjon el, amennyit nyújtani tud(a magyar pasik 70% itt meg is bukott)"
"30 felett ne lakjon az anyukájával,mert akkor 90% eséllyel abban méri majd a szeretetet,mennyire szolgálja majd ki a felesége."
Csak nem a statisztikai hivatalban dolgozol(?),vagy honnan ezek a százalékok?:)
Az, hogy annyit várjon el, amennyit nyújtani tud, eleve hülyeség és már régen rossz ha valaki így áll hozzá a dologhoz, hogy elvárásokon alapszik a kapcsolata. Meg amúgy se lehet összehasonlítani, hogy egy férfi vagy egy nő mit tud nyújtani egy párkapcsolatban(de ez még egyénenként is teljesen változó),mivel mindenki más egy kicsit. Egy jól működő kapcsolatnak az lenne a lényege, hogy nincsenek elvárások egyik fél részéről sem, hanem úgy szeretik a másikat ,ahogy van, ha meg nem ,akkor nem egész egyszerűen nem jönnek össze(minek is rabolnák egymás idejét?)
Én ugyanígy olyan tevékenységekkel foglalom el magam, amiktől jól érzem magam a bőrömben, valakinek ez tetszik ,valakinek nem, nem akarok senkinek se megfelelni, ha egyszer találkozom azzal a lánnyal, aki úgy szeret ahogy vagyok és én is őt, vele majd össze fogok jönni. Ha meg nem ,hát akkor így jártam.
Egyébként meg ne gondoljátok ,hogy ez valami siránkozó kérdés lenne. Vagy hogy a fent említett dolgok közül bennem ne lenne meg egyik sem.
Van saját lakásom, pénzem is,a külsőm teljesen jó, vannak céljaim,terveim, udvarias vagyok.
Egyébként természetesen meg lehet fordítani a kérdést, a nőkre vonatkoztatva is, az ő esetükben is ugyanez a helyzet. Szóval nem a társadalmi elvárások kényszeres teljesítésétől lesz nő a nő és férfi a férfi ,hanem attól hogy mer önmaga lenni és hitelesen vállalja magát.
Ezt most ide kell tennem. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!