Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Randizás » Lányok/Nők! A pasas beszédstíl...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Lányok/Nők! A pasas beszédstílusa nektek mennyire meghatározó?

Figyelt kérdés

Ma fogalmazódott meg bennem a kérdés, hogy egy lányra mennyire van hatással a pasi beszédének milyensége. Hogy konkrétan mire gondolok, szemléltetem egy példával:

Pasi "A":

"Hívott a muki a szervizből, elugrom a verdáért, tankolok egy kis benyát is. A teldzsóm nem műxik jól, kínai gagyi, nem ér kalap szart se. Hazafele tolok majd egy pizzát, veszek piát is, oszt havajozhatunk a hétvégén."

Pasi "B":

"Telefonáltak az autójavítóból, elhozom az autót és feltöltöm üzemanyaggal. A telefonom nem működik megfelelően, alacsony minőségű kínai gyártmány, nem valami jó minőség. Hazafelé megállok majd enni egy pizzát, hozok innivalót is, hogy ünnepelhessünk a hétvégén."

A különbség szerintem érzékelhető. Néktek melyik "jön be" jobban? A nyegle, szlengesen beszélő férfi, vagy a választékosan, magát cirkalmasan kifejező illető?

Az ocsmányul beszélő, kötőszavak helyett is trágárságokat használó, zsinórban káromkodó pronyókat hagyjuk, ők nem érnek annyit se, hogy véleményt írjak róluk.

A válaszokat előre is köszönöm mindenkitől!!!

2016. okt. 7. 22:55
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
Én a két beszédstílus közötti sávban mozgok, és a hozzám hasonló a szimpatikus. Nem érdekel, hogy erőltetett, megjátszott vagy sem, nekem egyik szélsőség sem nyerő.
2016. okt. 9. 15:27
 22/26 anonim ***** válasza:

Aki VALÓBAN választékos, annak gazdag a szókincse, és a megfelelő helyen képes a megfelelő kifejezéseket alkalmazni.

A szleng is lehet a megfelelő helyen és időben helytálló, választékos, csakúgy, mint a hivatalosabb megnyilvánulás. Viszont tudni kell, minek hol van helye és ideje.

Ismerek olyan párt, akik olyan szinten "bekockultak" (IT szleng), hogy már a magánéletükre vonatkoztatva is informatikai szakkifejezésekben nyilvánultak meg. Na most én tanultam a szakmát, de falra mászok az ilyenektől, ha valaki már olyan szinten csak ebben él, hogy mindenre csak olyan kifejezéseket használ (akár a legintimebb élethelyzetekben is).

Egy valóban igényes, választékos ember nem azt jelenti, hogy mindig barokk körmondatok stílusában nyilvánul meg, amit a társaság fele nem ért, a másik fele meg hülyének nézi miatta.

Senkinek semmi baja nem lett még attól, amiért a hétköznapi életben ahelyett, hogy "feltöltöm üzemanyaggal" (az autót) azt mondta, hogy "elmegyek tankolni". Az utóbbit is értjük? Értjük. Tudjuk, hogy mit akar kifejezni, semmi szükség nincs arra, hogy ennél cirkalmasabb módon mondjuk el. Természetesen az első variációnak is lehet helye mondjuk egy laboratóriumi tesztnél az Audi gyárban.

Egy választékos ember a megfelelő stílust képes a megfelelő helyen alkalmazni, és a megfelelő társaság érteni fogja.

2016. okt. 9. 15:42
 23/26 anonim ***** válasza:
B, de egy kicsit lehetne hétköznapiasabb, lazább.
2016. okt. 10. 16:40
 24/26 anonim válasza:
Szélsőséges valòban a példa, de az elsőt nem is tudtam értelmezni míg nem olvastam el a másodikat:) pedig 25 vagyok értenem kellene a szlenget, csak hányingert kapok tőle. Tehát nekem beszélő viszony is kizárt egy A jellegűvel, taszít, de nagyon. 3 lehetőséget látok rá. 1. Iázadò tinédzser még, 2.buta,mint a föld 3.önértékelési problémája van és ezzel akar többnek látszani, itt érvénybe lép újra a 2. 😀
2016. okt. 20. 02:51
 25/26 anonim ***** válasza:
A szlenggel meg a trágár szavakkal semmi bajom,ha emellett látszik,hogy az adott ember amúgy nem hülye.Az egyensúlyra kell törekedni,nem arra,hogy egy Balassi-verset lekörözzünk.
2016. okt. 20. 02:56
 26/26 anonim ***** válasza:

Én is férfiként írok, de úgy vettem észre, a beszédstílusnak akkor van valami jelentősége, ha már adott valamiféle vonzalom. Az "A" típusú szöveget valóban az éretlen, magukat fúdevagánynak képzelő hülyegyerekek szokták nyomni. Ha lány lennék, inkább a "B"-re voksolnék.

Olyannal meg szóba se állnék aki egyfolytában káromkodik meg bäzmegozik, egyszerűen nekem lenne kínos hogy ordernáré ocsmányul beszél.

2017. jún. 19. 22:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!