Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Randizás » Férfiak! Tényleg elengedhetetl...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Férfiak! Tényleg elengedhetetlenek az "apró jelzések", ahhoz, hogy kezdeményezzetek? (30-40 év közöttiek válasza érdekelne. )

Figyelt kérdés

Olvasom ezt a cikket, és elborzadok. [link]

Szerintem minden ilyen "jelzés" már maga a kezdeményezés. Nem értem miért magyarázzák bele, hogy csak jelzés. Hát persze, ha nem talál viszonzásra, csak jelzés marad, de ugyanúgy lebőgés, mintha megbeszélték volna egymással, hogy nem jön be a nő a pasinak. Ha pedig ráharap a fickó, akkor meg igenis kezdeményezés, és nevetséges belemagyarázni később, hogy nem is a nő kezdeményezett, hanem a fickó szemelte ki a nőt, mert lássuk be, nem igaz.

Nincs igazam?

Egyébként persze nem gond, hogy sok nő "jelezget". De úgy vélem, hogy ez inkább a határozott, gátlástalan, nagyszájúbb nőkre jellemző, akik a kapcsolatban is domináns, irányító szerepet töltenek be. Vagy akiknél nem nagyon kezdeményez pasi...

Vagy tévedek?

Fiúk, ti tényleg csak akkor próbálkoztok, ha érzékeltetek valami jelzést?

Ha rátok se néz a lány, belebújik a könyvébe és max akkor mosolyog oda, ha véletlen mosolyogtatót olvasott és aztán körül néz és véletlen épp rátok néz, de már el is fordítja gyorsan a tekintetét, nehogy azt hidd, nyomul. Az ilyenek szóba se jöhetnek?

Én maximum ilyen szintű jelzéseket tudok kipréselni egy jóképű idegen felé. A direkt mosolyt, szemezést, hajcsavargatást, kigombolkozást (miket csinálnak még a többi nők?), ezeket egyértelmű nyomulásnak érezném. Ócska nős kezdeményezésnek.

Nem lennék ilyenekre képes. Vagy ha igen, akkor biztos ittam egy pohár bort, és valójában nem is gondolnám komolyan.

Ha pedig mégis annyira megtetszik valaki, felvállalnám azt, hogy kezdeményezek és számolnék a lebőgéssel, de akkor is előbb vallanék neki szerelmet szóban vagy írásban (megtalálnám a módját), mint hogy szavak nélkül kacsintgassak neki, és útszéli lányzónak érezzem magam.

Tudom, hogy a legtöbben nem fognak egyetérteni velem. Csak az érdekelne, hogy tényleg nagyon rosszul látom a dolgot, és tényleg akkora szükség van ezekre az idétlen jelzésekre? Van olyan, aki hozzám hasonlóan gondolja ezt?

35 körüli művelt férfiak! Ezek nélkül nem léptek???

2013. ápr. 15. 09:56
1 2
 1/20 A kérdező kommentje:

Kifelejtettem:

Valójában mik ezek a "jelzések", amelyekre annyira buktok?

2013. ápr. 15. 09:57
 2/20 anonim ***** válasza:
alapelv: mindig a nő választ (mit kapok én ezért itt a sok macsótól) ... bármilyen jel jel, de a legegyszerűbb a szemkontaktus és a mosoly
2013. ápr. 15. 10:16
 3/20 A kérdező kommentje:

nemáááá! :-)

Persze, a nő választ: Vagy inkább nem választ. Béla hiába ostromol, megmondom neki, hogy ne tegye, felesleges. Feri is hiába, ha rá sem bukom, neki is megmondom... Aki bejön azt meg majd választom.

Ehhez a "nő választ" dologhoz nem kellenek a jelzések. Mert ez a választás időben később kell legyen, amikor már több információja van a nőnek a férfiról. Tehát ha már valamiféle beszélgetés, ismerkedés volt köztük. Kivéve azon eseteket, ha már előre lerí az ipséről, hogy vele aztán soha. De annak amúgy se jelezne egy épeszű nő.

2013. ápr. 15. 10:30
 4/20 anonim ***** válasza:
férfi vagyok, és voltak páran az életemben ... visszagondolva mindig azért mozdultam rá valakire, mert tudtam, hogy van esélyem ... mindig bejött ... és ez csak attól lehet, hogy kaptam valami jelet tőle, magyarul kiválasztott
2013. ápr. 15. 10:33
 5/20 anonim ***** válasza:
19%

Kedves kérdező, és te mégis mit teszel akkor a kapcsolatért? Semmit! Milyen kockázatot vállalsz? Semmit! Elvárod, hogy mi férfiak a lábad elé vessük magunkat és könyörögjünk egy mosolyodért, te pedig majd nagy kegyesen eldöntöd, hogy akarsz e tőlünk valamit, vagy szimplán megalázol, mint valami hercegnő. Csodás! Te viszont annyira nem vagy képes, hogy rámosolyogj a kiszemelt srácra. Gyáva vagy és szánalmas!

Egy mosoly semmibe sem kerül, és nem kurv@s, hanem nőies, egy rideg hercegnőtől aki még mosolyogni sem képes ha szimpatikus vagyok neki, én nem akarok semmit, mert az élet minden területén elvárná, hogy kiszolgáljam őt, az ilyen ember NEM ALKALMAS TÁRSNAK!

Továbbá éljen a feminizmus (gúny), te is odajöhetsz és kezdeményezhetsz, és mondjuk nyugodtan elhívhatsz egy randira! Ja ez nem kóser?! Akkor bizony asszony a konyhában a helyed, egyenlő fizetésről és magas beosztású munkáról ne is álmodj, mert ehhez bizony pénisz kell nem pedig vagina!

2013. ápr. 15. 10:46
 6/20 anonim ***** válasza:

"Ha rátok se néz a lány, belebújik a könyvébe és max akkor mosolyog oda, ha véletlen mosolyogtatót olvasott és aztán körül néz és véletlen épp rátok néz, de már el is fordítja gyorsan a tekintetét, nehogy azt hidd, nyomul. Az ilyenek szóba se jöhetnek?"

Ennek pedig a következő az üzenete: "Jó könyvet olvasok, ne zavarj, nem érdekelsz!" Pár bunkót leszámítva senki sem fog kezdeményezni nálad, ha így viselkedsz.

2013. ápr. 15. 10:50
 7/20 anonim ***** válasza:
100%

Ez egy nagyon jó kérdés.

Én azt gondolom, hogy egy ember attól lesz vonzó, jó kisugárzású, hogy a képességét, energiáit jól használja fel. Például akkor van egy férfinak jó kisugárzása, ha képes magát ellátni, főzni, mosni, rendet tartani, és nem a nőtől várja ezeket. Emellett pedig nem fél a felelősségvállalástól, és például jól bánik a gyerekekkel. Egy nőnek pedig akkor, ha nem csak otthon és az anyaságban, hanem a munkahelyén és a tanulmányai terén is rendelkezik kellő önbizalommal. Ezek a tulajdonságok erős kisugárzást adnak, és ebben az esetben az emberek megtalálják egymást görcsök, szerepek nélkül is. Ha nem tudsz vonzódni más kisugárzásához, és nem tudsz felnézni másra, akkor legfeljebb csak valamilyen múlandó szelem-szerű állapotot lehet elérni. Ha viszont meg van a kölcsönös őszinteség és tisztelet a másik ember iránt, akkor nem fog problémát okozni az, hogy ki kezdeményezzen. Mert nem lesz szükség ilyen görcsös szerepekre. A bizalom spontán kialakul.

2013. ápr. 15. 11:02
 8/20 anonim ***** válasza:

Mióta veszed komolyan amit egy női magazinban olvasol?

Férfiak is szoktak kezdeményezni.

"Ha rátok se néz a lány, belebújik a könyvébe és max akkor mosolyog oda, ha véletlen mosolyogtatót olvasott és aztán körül néz és véletlen épp rátok néz, de már el is fordítja gyorsan a tekintetét, nehogy azt hidd, nyomul. Az ilyenek szóba se jöhetnek?"

Ilyesmi rendszeresen előfordul de ez miért befolyásolná hogy odamegyek e hozzá? Ez nem jel. Ha csak véletlenül akadt össze a tekintetünk de én félreértem és mégis odamegyek az tuti pofára esés.

A nők ezt nem szokták érteni: Gesztusokat számtalanszor teszünk a nap folyamán mindenféle szándék nélkül. De ezeket nem lehet jelzésnek venni mert az esetek 99%ában nem jelzések.

Képzeld magad a mi helyzetünkbe: naponta tucatnyian tesznek feléd gesztusokat amik mögött semmi szándék nincs és meg is lepődnének ha megszólítanád őket, túlnyomórészt foglaltak vagy nem is tetszel nekik. De pár hetente előfordul 1-1 amelyiknek a jelzése igaz pont ugyanolyan mint az előző 1000 csak épp szándék van mögötte, de te nem fogod tudni melyik az az 1. Ő pedig elkönyveli a dolgot sikertelennek és rosszul érzi magát amiért nem léptél.

Csak akkor lehet valamit jelzésnek venni ha egyértelműen más mint a megszokott gesztusok.Például szemezés. Ha csak a fejedben más azt kívülről lehetetlen észrevenni.

Ha megtetszik valaki akár verbálisan akár máshogy ,de egyértelműen add a tudtára. Csak azt lehet kezdeményezésnek nevezni amivel válaszút elé állítod a másikat.

2013. ápr. 15. 11:42
 9/20 A kérdező kommentje:

5#-ös!

Eléggé félreértesz mindent.

Olvasd csak el nemáááá 4#-es kommentjét! Ki az, aki semmit nem tesz a kapcsolatért, ki az aki semmit nem kockáztat? A férfi. Merthogy nemáááá azt írja férfi. (Bocs nemáááá, hogy rád hivatkozok, csak jelen esetben kiváló példa vagy! :-))

Tehát 5#-ös! Látod a férfi fenti esetben semmit nem kockáztat. Nem megy oda egy olyan lányhoz, aki tetszik neki, ha az nem nyomul érte. Inkább beéri a többivel, mert az a biztos. Az pedig gondolom hidegen hagyja, ha közben egy-két több (nem tudom mennyi) "jelzést" nagy ívben letojik. Nem baj, ha ő összetöri valaki(k) szívét, lényeg, hogy az övét nem törjék össze egy visszautasítással. Fő a büszkeség. Bár ezzel a beéri módszerrel meg az a gond, hogy ahogy megfigyeltem, nem szokott hosszútávú lenni...

De mondom nekem nincs bajom ezzel a jelezgetéssel, csinálják. Ha nem voltam teljesen érthető, hát még egyszer:

ELENGEDHETETLEN? ENÉLKÜL SOHA NEM LÉPNÉTEK???

(Jó nem túl pontos a kérdés,mert tudom, hogy igen, lépnek, tapasztalom. Csak hogy mégis a többség inkább nyámnyila és beéri a ribizlikkel, vagy van még annyi vadászösztön benne, hogy azt a nőt szerezze meg, akit tényleg akar?)

2013. ápr. 15. 12:08
 10/20 A kérdező kommentje:

(5#-ösre visszatérve, bár nem igazán kapcsolódik a kérdéshez:

Én mit teszek egy kapcsolatért? Ha belemegyek, akkor mindent.

Amíg pedig nem mentem bele, addig sem játszadozom az illetővel. SOHA életemben nem vártam el, hogy a lábaim elé vesse bárki is magát. Mosolyomért sem kell könyörögni, és nem "nagy kegyesen döntök". Ha valaki nálam egyértelműen kezdeményez, de nekem nem jön be az illető, akkor emberi hangon szoktam visszautasítani, és teljesen egyértelműen. Arról, hogy Béla, Feri és társai azután is nyomulnak, nem tehetek. Továbbra sem játszom az érzéseikkel, hanem egyértelműen mondok nemet.

Soha senkit nem aláztam meg. Ha esélyes a kezdeményező, akkor sem alázom meg. Akkor annak már igen jók az esélyei, de ha mégse, akkor sem csinálok belőle hülyét.

Kiszemelt sráca mosolyogni? Nyilván visszamosolygok rá, ha valamiért rám mosolyog. Vagy ha olyan a közeg, a társaság, az időjárás, bármi. Mint ahogy jókedvében az ember bárkire visszamosolyog, ha jókedvűen pillant felénk véletlen. Függetlenül attól, hogy nő vagy férfi az illető. Nemcsak a kiszemeltre lehet mosolyogni. (Ezt sokan félre is értik. Mármint néhány pasi képes belemagyarázni, hogy ez valamiféle "jelzés" volt egy lánytól, közben meg semmi... Ennyit a mosolyról, mint jelzés.)

Milyen kockázatot vállalok nőként?

Ha olyat látok, hogy szerelem első látásra, akkor igenis kockáztatok. Nem, nem fogok némán nyomulni, hogy a látómezejében vigyorogjak és tollászkodjak, meg keressem a szemkontaktust, hogy mit reagál, és ha pozitívan reagál, akkor ugye nem csak az egyik következő barátnője leszek... Egyértelműen útszélinek érezném magam.

De nem hagynám futni. Elmondanám neki mint érzek. Szavakkal. Vagy megírnám neki, ez szituációtól függ. Igen ezzel azt kockáztatom, hogy összetöri a szívem, de legalább nem áltatom magam, és biztosan választ kapok. Nem elég kockázat ez???

(Csináltam már néha ilyet. És bár kapcsolat nem lett egyikből sem, több okból is. Mégis szép emlékek, nemcsak nekem...) Kockáztatok tehát.

Húúúú, ki nem alkalmas társnak??? Néha be kéne szabadulj egy női öltözőbe, hogy mikről csevegnek a "mosolygós" lányok! Nagyjából csak azért mosolyognak, hogy mielőbb találjanak egy pénzes pasit, aki finanszírozza a szórakozásukat, sokszor még dolgozni is lusták. Pl egy ilyen öltözőben, ha egyik mosolyka kérdezi a másikat az új pasijáról, akkor a hogy néz ki kérdés után a következő, hogy legalább gazdag? Az a lényeg, hogy pénze legyen, utána majd elválsz egy jobbért. Ez megy, de szépen hunyd le a szemed a valóság felett, ha az úgy jobb neked.

Abban az egyben igazad van, hogy a magas fizetéshez, beosztáshoz pénisz kell. Egy férfi vagy tízszer kevesebbet dolgozik ugyanazon javakért. Manapság minden a nő feladata, még a "vadászat" is, nehogy már a férfit utasítsa vissza egy nő...!

Szánalmasan szélsőséges vagy 5#-öske. Kérdés miért... Annyian visszautasítottak? Kifogod mindig az álszent csajokat, akiket ki kell szolgálni? Ronda vagy? Vagy talán gazdag és ronda, a gazdagságod az egyetlen értéked, de mégis visszautasítanak? Hát akkor nagy gáz lehet, mert sok kis mosolygós szöszi tényleg csak a kiszolgálásra vágyik.)

2013. ápr. 15. 12:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!