Mik azok az alap tudnivalók, amik az általános műveltséghez elengedhetetlenek?
Szia! szerintem ez nem ilyen egyszerű :) Anyukám szerint olvass Puskint, JAne Austint, Charlotte Brontet, Szabó Magdát...stb.
Nevelő apám szerint legyél jártas a történelemben, hiszen historia est magistra vite ugyebár... plusz föci
Párom szerint a fizika alapjaival kell tisztában lenni, hiszen az a mi világunk, ami körül vesz.
És gondolom aki kémiát, v a matekot szereti az azt tartja fontosnak.
Én azt mondom nem kell mindenből jártasnak lenni, elég ha megvan az érdeklődési köröd és azt tanulmányozod, a többit nagyjából csak.
Amit az érettségiig tanulsz, 90%-uk szemét..Mindenki számára az az alapműveltség, amiben érdeklődését leli.
Például a költők 60-70%-áról azt sem tudom, melyik században élt, mégsem tartom magam alulműveltnek, mert egy másik témában én az átlagnál jóval érdekeltebb, és "általánosan műveltebb" vagyok.
00:57
A költők/írók élete és abból írt műveik. Pl.: Kertész.
múltkor beszóltak nekem, mert nem tudtam valamilyen bibliai dolgot. de nem arról volt szó, hogy kicsoda volt József vagy Mária, nem ennyire közimert dologról.
azt mondták, hogy a Biblia alapszintű ismerete is az ált. műveltséghez tartozik. szerintetek így van?
mert ezt nem tanítják az érettségiig, csak aki külön hittanra jár, vagy magától megtanulja, ja, és persze, ha a suli olyan jellegű.
01.00
Jaaa erre nem is gondoltam, de jó igaz :) Abban is van töri.
Biblia: hááát necces, szerintem elvileg ismerni kéne, mert csak-csak ez a világ legnagyobb irodalmi alkotása, de őszintén megmondom: engem nem érdekel :/ Az alap dolgokat persze tudom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!