Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mik azok az alap tudnivalók,...

Mik azok az alap tudnivalók, amik az általános műveltséghez elengedhetetlenek?

Figyelt kérdés
Ha esetleg valakinek lenne felesleges ideje és pontokban összegyűjtené ezt nekem ( Vagy próbát tenne rá) , nagyon megköszönném. Természetesen mennek is a kezecskék :)
2011. aug. 10. 23:32
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
88%
Szerintem még beletartozik a művészettörténet kis része. Hogy tudd megkülönböztetni Picassót Rippl Rónaitól, az antik görög szobrokat a klasszicista szobroktól.
2011. aug. 11. 10:14
 12/18 anonim ***** válasza:
100%
Én úgy gondolom, hogy az általános műveltséghez kell egy bizonyos fajta sokoldalúság. Én azt nem tartom műveltnek, aki pl. festők közül 100akat fel tud sorolni, de életében nem hallott még Elvis Presleyről. :) Szóval szerintem nem árt az országod történelmével rendben lenni, fizika, kémia stb.-vel a suliban nagyjából megismerkedsz, ha nem olyan irányban folytatod az életed szerintem nem kell sokkal több dolog belőle. :) Emellett azért az alapműveket ismerd a könyvek, filmek, szobrok, festmények közül, meg mondjuk Elvis Presleyt, a Beatlest stb. :)
2011. aug. 11. 12:37
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

Előző előtti vagyok. Szerintem az sem baj, ha tudod, hogy a pingvin madár, a krokodil meg hüllő.

Mi néha szoktunk társasjátékozni, és a sportos kérdéseknél mindig megakadunk, mert egyikünknek sincs fogalma, hogy ki, mikor, mennyi aranyat vagy ezüstöt nyert. Én még gyenge vagyok a zenei kérdésekben, de a földrajzhoz, állatvilághoz és művészethez valamennyire értek.

2011. aug. 11. 13:37
 14/18 anonim ***** válasza:
83%

A Biblia (elengedhetetlen kelléke a társadalmunknak).

A koreai sorozatok (többet tanultam belőlük mint a könyvekből).

J.K.Rowling, Madách, Petőfi, Ady, József Attila is alapműveltség.

Történelem (fontos tudnunk mi volt mi előttünk, mert csak úgy lehetünk tisztában a jövőnkkel).

2011. aug. 11. 19:34
 15/18 anonim ***** válasza:
100%

Utolsónak: J. K. Rowlingot én még nem teljesen venném alapműveltségnek, viszont ha annak vesszük, akkor Tolkient is megemlíteném.

16/L

2011. aug. 11. 23:05
 16/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat!
2011. aug. 12. 11:29
 17/18 anonim ***** válasza:
65%
A bibliának semmi köze az alapműveltséghez.. :D
2011. aug. 12. 12:50
 18/18 anonim válasza:
100%

-mindennapi dolgokkal tisztában lenni (pl. hogy kell kitölteni egy csekket)

-a saját országod működését tudni

-helyes beszéd, helyes írás

- 1 v. 2 idegennyelv legalább alapfokú ismerete

- népünk történelmével tisztában lenni

- nagyobb költők ismerete, műveinek ismeretük, olvasásuk

- nagyobb vallások ismerete

- híresebb feltalók illetve találmányuk ismerete

- híresebb írók ismerete,ismertebb művük olvasása

- alapvető művészettörténeti ismeretek

2012. jún. 10. 20:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!