Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Az anyám tönkretesz! Mit tegyek?
Súlyos önbizalomhiányban szenvedek, és ez már nem egy kapcsolatomat tette tönkre.De mint focibíró(lány) elengedhetetlen lenne az önbizalom.Mire elkezdeném jól érezni magamat, történik egy véletlen baleset-leverek egy cserepes virágot, vagy kiborítok valamit- és anyám elkezdd üvölteni, azt mondja hogy túlsúlyos vagyok, hogy nem vagyok a hasznára, és hogy csak élősködöm rajta.Miközben s uliban mindenki bolondnak néz hogy állandóan tanulok, hogy megfeleljek neki...Egyfolytában odafigyelek mit eszem, hetek óta nem ettem tésztát, szinte csak csirkén meg gyümölcsökön élek.Újabban egy-egy meccsen ledobok 1-2 kilót és tök jól érzem magam.Aztán anyám megint kezdi.Lehet hogy kicsit túlsúlyos vagyok, de akkor sem vagyok 100 kiló....
Egyébként 170 magas és 65 kg vagyok.De viszonylag nagyok a melleim, úgyhogy az biztosan nyom rajta.....Mit tudok tenni anyámmal?
Tapsoljátok meg magatokat. egy 9-es gyerek keressen munkát és álljon a saját lábára? Pár hét és a nyugati aluljáróban kötne ki, vagy vmelyik útszélen...
Sajnos azt kell ,hogy mondjam, el kell viselned. Anyukádat biztosan egy trauma érte, gondolom elhagyta az apád, mivel róla nem tettél említést(vagy a logikám rossz). Egyszer ülj le vele beszélgetni, de igazán komolyan, ne hagyd, hogy lerázzon azzal, hogy ideges volt, vagy ilyen hasonló kamukkal. Kérdezd meg, hogy szeret-e, nézz a szemébe, és megtudod. Hogyha látod rajta, hogy nem, akkor az alternatíva elköltözés egy nagynénihez, nagymamához, vagy valamilyen rokonhoz. De semmiképp ne akarj te egyedül életet kezdeni egyelőre. Élvezd ki a középiskolás éveket, aztán csak még több szopás fog jönni.
Az én anyám is csinált ilyeneket. Tényleg romboló dolog.
Az egyetlen dolog amit tehetsz ha igyekszel fizikailag minnél távolabb lenni tőle.
Persze hosszabb távon az önnállósodás segít. Viszont nem szabad megfeledkezned tudatosan is feldolgozni ami veled történt/történik.
Talán ez a könyv egy segít kicsit: [link]
Sajnos csak az útán igazán hasznos, ha már önnálló vagy. viszont ha megérted mit csinál veled az sokat jelent.
Nekem egy pszihológus ajánlotta, viszont ő ismerte a problémáimat. Szóval nem tudom bejön neked vagy sem.
Az önismeret, a jó barátok és az utólagos helyzetelemzés sokat segít.
Valamint létezik néhány jó verbális önvédelemről és manipulációról szóló könyv is. Érdemes utánanézni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!