Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért dohányoznak a csajok?
nem veszik észre hogy büdös hamutartó szagú a szájuk tőle?
a hajuk, ruhájuk, kezük.
tényleg nemértem miért nem dönthetem el hogy belélegzem e a cigifüstöt.
és a dohányos dönthet helyettem.
érdekes. én miben dönthetek helyettük?semmiben? miért?
mert én nemdohányzok? én miér nem választok olyan hobbit amivel mások egészségét rombolom? mert az csak a dohányosnak áll jogában.
Eldöntheted hogy belélegzed-e...
De sztem ezen a ponton hagyjuk ezt a vitát, mert tényleg egy sz@r vitapartner vagy, és nem vagy képes felfogni amit már több hsz óta próbálunk itt elmagyarázni neked. Állandóan csak a pár kis idióta kérdéseddel jössz vissza..
de ha eldönthetem akkor mért a dohányos dönti mégis el?
mert hiába mondom neki hogy én nemakarom hogy 1-2 méterről szívja a füstjét.
egyébként meg káros.
szerintem nemkorrekt hogy rákoslegyek mert aki dohányzik az nemhiszi el hogy nemakarok füstöt a tüdőmbe.
szívjátok nyugodtan. csak nefújjátok ki! a közelembe ne.
a sörözés mellékhatásaként lehetne említeni a gyakori vizelést. ez vele jár. mégsem hugyozom le a másikat. de a dohányos szarik a másikra. mert neki önmagánál nincs fontosabb. sőt mindenki alattvaló..
Az utóbbi évtizedben a passzív dohányzás esetleges veszélyeire is ráterelődött a figyelem. Passzív dohányzás alatt nem dohányzók dohányfüstnek, a dohányzás égéstermékeinek való zárt helyiségben történő, akaratuktól független kitételét értjük. Zárt helyiségben a dohányfüst két forrásból kerül a környezetbe: részint az ott szívott cigaretta, szivar, pipa dohányos által be nem szívott, így közvetlenül környezetbe kerülő füstjéből (az un. mellékfüstáramból), másrészt a dohányos által beszívott, majd kilélegzett fő füstáramból. Ezek természetesen a helyiség levegőjében felhígulnak, így az ott tartózkodó nem dohányosok dohányfüstnek való kitettsége lényegesen kisebb és bizonyos mértékig minőségében is különbözik az aktív dohányosok esetében fennforgó kitettségtől.
Sokszor mért és többszörösen megerősített adatok bizonyítják azonban, hogy a cigarettafüst két fő komponensének, a szén-monoxidnak és a nikotinnak koncentrációja zárt helyiségben történő dohányzás esetén olyan magas koncentrációt érhet el, amely messze meghaladhatja a nyilvános helyiségekben megengedhetőnek tartott, engedélyezett maximális szintjét, sőt nikotin esetében az ipari feldolgozás során engedélyezett 500 mikrogram/m3 kitettségi szintet is. Több tanulmányban a dohányzók társaságában zárt helyiségben tartózkodó nem dohányzók vérében - 8 órás együtttartózkodás után - a szénmonoxid-hemoglobin szintjét olyan magasnak találták, mint ha 5 cigarettát szívtak volna el, a vizelet- és nyál nikotinkoncentrációját pedig a gyengébb dohányosok körében mért szinttel azonosnak találták.
Egyre nő azon tanulmányok száma, amelyek a passzív dohányzás szerepét hangsúlyozzák nem dohányosok körében észlelt tüdőrákos megbetegedés kialakulásában. A passzív dohányzás számos más egészségkárosító hatással rendelkezik. A nem dohányosok jelentős hányadánál szem-irritációt, fejfájást, köhögést, orrtüneteket vált ki, és súlyos allergiás rohamokat okozhat a légúti allergiában szenvedő egyéneknél. Mérési adatok bizonyítják, hogy a krónikus passzív dohányzásnak való kitétel jelentősen csökkenti az exponált nem dohányzóban a kis légutak működését, hosszú behatás után olyan mértékben, amely felér azzal, amit napi 10 cigarettát szívó dohányosoknál észlelnek.
A passzív dohányzás a dohányossal egy helyiségben tartózkodó csecsemők és gyermekek egészségére nézve különösen veszélyes. A hörgő- és tüdőgyulladás előfordulása a dohányos szülők gyermekeiben szignifikánsan magasabb, mint a nem dohányosokéban, és az ilyen gyermekeket 28-70%-kal gyakrabban kellett légúti megbetegedések miatt kórházba vinni, mint a nem dohányos szülők gyermekeit. Asztmás megbetegedés gyakorisága is jóval gyakoribb dohányos szülők gyermekei között, sőt az un. hirtelen csecsemőhalál előfordulásának kockázata is lényegesen magasabb.
Passzív adagok
◦Egy füstös bárban, szórakozóhelyen eltöltött két óra annyit jelent, mintha négy szál cigarettát szívott volna el a nemdohányzó ember.
◦Étteremben, ahol külön rész van a dohányosoknak és a nemdohányzóknak, de egy légterű a helyiség, két óra eltöltése másfél cigaretta elszívását jelenti.
◦Munkahelyen, ahol nem tiltott a dohányzás, és nincs külön dohányzásra kijelölt hely, nyolcórás munka mellett hat szál cigarettát szív el a nemdohányos is.
◦Otthonában, huszonnégy óra alatt, egy doboz cigarettát elfogyasztó társ mellett három szál cigarettát szív el a passzív dohányos.
◦Egy parkban három órát ücsörögve valaki mellett, aki dohányzik, a nemdohányzó is elszív egy szál cigarettát.
◦Autóban, ha egyvalaki dohányzik, és az ablakokat nem húzzák le, egy óra alatt három szál cigarettát szív el a nemdohányzó utas is.
A beszívott füst és a cigaretták számának megfeleltetése közelítőleges. A passzív dohányzáskor leszívott füst mennyisége több tényező függvénye; akár kétszerese vagy háromszorosa is lehet a fenti adatoknak, ha többen dohányoznak a helyiségben, ha közelebb ülünk a dohányzóhoz, ha több cigarettát szívnak el, ha kicsi a helyiség, vagy ha rossz a szellőzése.
vegyétek már észre hogy oldalakon át mellébeszéltetek!
hogy a buszis füstöl.. meg a hasonlók.
nemlehet annak igaza aki helyettem akarja eldönteni hogy beszívom e a füstjét vagy nem!!!!
énse döntök helyettük
mértkell kisebbértékűnek kezelni azt aki nemdohányzik?
attól meg lehhet saját döntése.
miért nemlehet elfogadni hogy nemigénylem a füstöt. kicsit se.
akinek meg kell oldja meg úgy hogy mást ne mérgezzen.
minden joindulatomat elvesztetted:D az ilyen embereknek fujnám a képébe a füstöt, csakazértis. "szíjadbameg" felkiáltással
:D
oldd meg ha nem akarod szívni, téged zavar nem engem.
ugyanúgy félrebeszélsz, nem reagálod le az érveket amiket felhoztak. csak azt bírod hajtogatni hogy de te nem akarod szívni. szívjál akkor mást.
Te komolyan ennyire értetlen vagy????
Nem akartam belefolyni a vitába, nem szeretem az ilyet, de ezt már nem hagyhatom szó nélkül.
Bunkó EMBEREK vannak, nem pedig dohányosok. A dohányosok értelmesebbik fele NEM fog buszmegállóban cigizni, max 5 méterrel odébb, direkt, hogy ne zavarja a nem-dohányzókat.
A normális dohányosok az ARRA KIJELÖLT helyen cigiznek. És főőleg nem fognak mondjuk baba mellett.
Most azért, mert mondjuk te pont egy bunkó emberrel találkoztál össze, aki melletted szívja a cigijét a buszmegállóban, azért ne az összes dohányost hibáztasd.
Ugyanúgy vannak bunkó emberek a nem-dohányosok között (pl aki hangosan zenét hallgat a buszon)
Ezt próbálják elmagyarázni, csak neked úgy néz ki nehezedre esik megérteni.
de ő nem akarja, NEM AKARJAAAA szíívni a füdstöt, nem akarja mert had döntse már el őőőő hát nemérteeeed?
XD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!