Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért "visítoznak" egyes nők azon a tényen, hogy a randikon, főleg az elsőn, nem a férfi szeretne mindent fizetni?
!Először is!
Ez nem egy provokatív, vitageneráló kérdés amely a nők ellen irányul, akkor sem, ha a szalagcímből ez olvasható ki.
Komolyan érdekel, hogy hogyan alakult ki ez a szokás, ami úgy néz ki, hogy elmegy a két fél egy randira mondjuk moziba, vagy étterembe, és a nőnek az a feladata, hogy csak ott van, és beszélget a pasival kb, az anyagi részét meg intézze kizárólagosan ő?
Ez miért szinte elvárt dolog burkoltan? Hogyan kezdődtek el ezek a szituációk, a pasik erőltették?
Lehet erre olyan ellenérvet felhozni, amelyet már hallottam is, hogy: "De a pasi akarta a randit, akkor ő fizessen!" És? A hölgyet erőszakosan zsarolva belerángatta, ezért szerencsétlennek ott kell ülni pár órát, amit persze nagyon nem akar?
Én nem azt mondom, van akire érdemes áldozni, sokat is, de az ingyen ebédelőket, akik ezt használják ki, nagyon alaposan ki kéne szűrni, és kb minden étteremből kitiltani. Ilyenkor nincsen egyenlőség?
A kérdés azért fogalmazódott meg bennem, mert minden (női) ismerősöm szerint a férfi fizessen..
24/ffi.
Randin az fizet, aki elhívja a másikat (aki általában a férfi, főleg az első néhány alkalommal), bár a másik félnek illik felajánlania a felezést. Majd az adott illető eldönti, hogy él-e a lehetőséggel (az első egy-két randin illik nemet mondani erre). Ennek visszamenőleg az a háttere, hogy a férfiak voltak felsőbbrendű helyzetben (minél korábbra mész, annál igazabb volt ez), ők kerestek többet, míg a nők sokszor ki voltak szolgáltatva a családjuknak, majd a párjuknak. Nyilván ma már nem ez az általános, de többszáz éves szokások lassan halnak el.
Ha a barátnőimet hívom el valahova vagy ők engem, akkor is a meghívó fél fizet, míg a másik fél felajánlja, hogy felezzenek. Általában nemet mondunk, szóval van, hogy egy programot csak ők vagy csak én állunk. Néha így, néha úgy, szóval egálban vagyunk és ostobaság lenne mindig pontosan kiszámolni mindig, hogy ki mennyit költött. Ott van a kölcsönösség és ez a lényeg.
Az első néhány randinkat a párom állta, hiába mondtam neki, hogy szívesen fizetek. Mióta együtt vagyunk, az a jellemző, hogy néha ő fizet, néha én, vagy mindketten (ahogyan a barátnős példánál is írtam). Múltkor például elmentünk moziba; ő fizette a jegyeket, én a páros menünket. Most az, hogy egyik vagy másik egy-két euróval több vagy kevesebb, pont lényegtelen.
Igen, vannak nők, akik kihasználják ezt és ez valóban undorító, de a szűrést a férfiaknak kellene elvégezni. Hogy ne hívjanak el minden random nőt, aki rámosolygott, hanem ismerje meg előtte egy kicsit és utána döntsön. Az éttermeknek pedig semmi köze nincs ehhez, nekik az a lényeg, hogy a felszolgált ételek és italok ki legyenek fizetve. Ez a kitiltós ötlet elég nagy butaság.
25/N
Egyszerű illemszabàlyok alapján. Étteremben, vendéglátó egységben, stb, a férfi fizet. Magyarul, lebutítva: ha adott egy házaspár, közös kasszán, közös pénzzel, és elmennek étterembe, akkor úhy illik, hogy apu hívja a pincért, ő nyúl a pénztárcáért és ő csengeti ki a lóvét a pincér bácsi kezébe. Miért? Mert így illik. Ezt például a pincér is tudja, és ha ketten ültök az asztalnál, a férfihez fog beszélni, neki adja a cehhet. Miért? Mert így illik. Sőt, elvileg a rendelést is a férfi adja le, mert úgy illik.
A másik: a meghívó fél fizet. Általában ez első randin a férfi. Azt is ő dönti el, hogy hova és mire. Tehát az "igyunk meg egy kávét az xy cukrászdában" oda és arra szól. Nem jelenti azt, hogy a csaj bármit rendelhet, 8 sütit meg két forró csokit tejszínnel ÉS egy kávét. Hanem egy tea/kávé/cappuccino.
Amúgy meg nem muszáj fizetni, sem első randin sem sokadikon. De ha azt hiszed, hogy egy ingyen ebéd ér annyit, hogy elviselje a társaságod a csaj, akkor túl sokat képzelsz magadról.
#7 Ja, ez így működik? Ha valaki egy szegényebb illető, akkor nem lehet igénye társra, csak valami hajléktalan mellett, bocs, nem tudtam, hogy ez így megy. Férfi, női részről is gáz ez.
#1 "Ennek visszamenőleg az a háttere, hogy a férfiak voltak felsőbbrendű helyzetben (minél korábbra mész, annál igazabb volt ez), ők kerestek többet, míg a nők sokszor ki voltak szolgáltatva a családjuknak, majd a párjuknak. Nyilván ma már nem ez az általános, de többszáz éves szokások lassan halnak el."
Igen, 5-600 évvel ezelőtt boszorkányégetések is voltak, karóba húzás, emberhússal etetés, ezek is több száz éves szokások, érdekes, ezek elhaltak. A válaszod többi részével egyetértek.
"a nőnek az a feladata, hogy csak ott van, és beszélget a pasival kb, az anyagi részét meg intézze kizárólagosan ő?"
Lehidalok mindjárt. Persze Pityu! A valóságban meg ha nem ad pinát az első és harmadik randi között akkor mindjárt repül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!