Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit gondoltok a kollégám viselkedéséről?
Januárban jött hozzánk dolgozni egy 40 körüli férfi kolléga. Már akkor látszott rajta, hogy szerényebb, csendesebb típus. A nőnapi rendezvényen leült velem szemben és feltűnt, hogy figyel, táncolni is felkért. Másnap, amikor munkában összefutottunk, akkor is nagyon figyelt.
Azóta volt 2 hasonló rendezvény a részlegünkön, azokon is hasonlóan viselkedett. Az utolsó most volt pár hete, egy közös kollégánk akkor megkérdezte tőlem, hogy nem látom, hogy Bálint hogy néz rám?
Én ezután kicsit távolságtartóbb lettem Bálinttal. Pár nap múlva rám írt messengeren, hogy úgy érzi haragszom rá,ő pedig nem tudja az okát.
Visszaírtam, hogy nem haragszom rá, csak stresszesebb a meló mostanában. Váltottunk akkor pár üzenetet, amkben írt konkrét eseteket, amik miatt azt gondolta, hogy megharagudtam rá. Volt 1 flörtölősebb mondata, pl. Nem is tudott a munkájára figyelni, mert azon agyalt, hogy miért haragudhatok rá . Én erre a részre nem reagáltam.
Ez volt az első alkalom, hogy írt nekem, azóta nem írt rám.
Bent munkában nagyon ritkán van közös feladatunk, a napi kommunikációnk az szinte a köszönésből áll.
Ha jól tudom, jelenleg egyedülálló, van 2 gyereke, a feleségével szétmentek ( nem tudom, hogy mikor, de max.pár hónapja lehet).
Megköszönöm, ha ezt elolvasva leírjátok a véleményeteket és esetleg tudtok adni tanácsot azzal kapcsolatban, hogy hogyan kezeljem ezt a helyzetet.
N/32.
De leírnád már kérlek, hogy neked tetszik-e ő, akarsz e közeledni hozzá?
Szerintem az a viselkedés, amit leírtál, nem túl jó. Ne ilyeneket csinálj, hogy ignorálsz egy dolgot, amit megemlít, meg hazudsz, hogy csak stresszes a munka. Most én a leírtakból azt vélelmezem, hogy nem érdekel téged a srác, csak nem mersz a tettek mezejére lépni, hogy hagyjon békén. De ő meg jön, és kérdezget és pörgeti az agyát. Szerintem az lenne professzionális, ha már munkatársak vagytok, hogy tényszerűen beszélsz! Lehet neked ez erősnek tűnik, de én konkrétan kimondanám, hogy én úgy érzem, mintha próbálna közeledni hozzám, és várnám/kérném a reakcióját, és egyértelműen közölném vele, hogy ne haragudjon, de én munkatársi kapcsolaton kívül nem szeretnék tőle semmit, ezt szerettem volna tisztázni, és remélem, ettől függetlenül megmarad közöttünk a jó munkatársi viszony. Ne raboljuk senki idejét, ne hagyjuk függve. Szerintem. És ha egyértelmű tényeket állítunk valaki elé, után már az ő térfelén fog pattogni a labda, hogy ő ezt tudja e kezelni, de ez már nem a te dolgod.
Ha ismerkedni akarsz, akkor szerintem ő elég jelet adott, minimum legyél kedves és nyugodtan beszélgess vele, és ő majd lépni fog (randi), csak nyilván neki is valamennyire biztosra kell mennie, mert egy értelmes ember munkahelyen azért rendesen meggondolja, hogy próbálkozik-e valakivel, és jobb esetben csak akkor teszi, ha nagyon tetszik neki valaki, és úgy érzi, kölcsönös a dolog.
Tetszik nekem. Van viszont pár dolog, amik miatt tanácstalan vagyok:
1. Mennyire gondolja ezt ő komolyan, mennyire szánja csak sima flörtölgetésnek?
2. A felesége. Mivel zárkózott,nem sokat tudok a
történtekről.
Volt egy nyugdíjas búcsúztató pár hete, amikor egy kollégánk kérdezett valami olyasmit, hogy "és a feleséged mit szól ehhez?" Mire Bálint azt valaszolta, hogy egy ideje már nincsenek együtt. A kollégám zavarba jött, elnézést kért, hogy ő ezt nem tudta. Mire mondta Bálint, hogy "hát akkor most már tudjátok."
A feleségének egyénként van valakije, az tuti, látták az új pasival.
Nem tudom, Bálint mennyire van túl ezen a dolgon. Nem szeretnék olyan szituba kerülni, hogy arra menjen ki a játék, hogy csak meg akarja mutatni a feleségének, hogy neki is van valakije.
Tetszettél neki, de elutasító voltál.
Egy szerény pasi nem fog lerohanni, főleg, hogy most kapott egy nagy pofont az élettől. Azt is női kézzel osztották ki neki.
Ha tetszik egy férfi, reagálj a közeledésére.
Ha nem, amihez jogod van természetesen, akkor meg legyel távolságtartóbb.
Ha ezek után rákérdez, akkor meg mondd meg, hogy nem akarod azt a látszatot kelteni, hogy akarsz tőle valamit.
De hát miért kellene most azonnal tudnod, és nekünk tudnunk bármit is?
Hát még nem is igazán ismerkedtek. Ne loholj már ennyire előre! Miért kellene tudnia, hogy pontosan mit akar, amikor még nem is randiztatok? Majd utána döntsetek kérlek, ha megismertétek egymást! Te is, és neki is engedd meg! A te dolgod annyi, hogy ne csinálj semmi olyat, amihez nincs kedved, és akkor nem fog kihasználni.
Először komolyan tanulj meg egyenesen beszélni. Ne hazudj, ne találj ki kifogásokat. Ha keresi a társaságodat, beszélgess vele. Nyilván ha elutasító vagy, hárítasz, nem válaszolsz arra, amit ír, ne csodálkozz, ha visszavonul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!