Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ismerkedtél már olyan nővel/férfival, aki rendkívül bölcs volt?
Esetleg ha nem is randiztál, de személyesen ismertél szokatlanul bölcs embert. Aki nem pusztán intelligens volt, hanem sok elgondolkodtató dolgot mondott, akár az élethez, akár az emberekhez való hozzáállásról. Általában az ilyen személyek jó emberismerőek is. Illetve szerintem nekik már a szemük is utal erre, nem üres a tekintetük, hanem van mélysége, mintha belelátnának a másikba.
Ha már voltatok együtt, randiztatok vagy akár csak ismertetek ilyen bölcs ellenkező nemű embert, meséljetek róla! Mennyire találtátok vonzónak ezt a tulajdonságát? Hány éves volt? Hány ilyen emberrel találkoztatok eddig?
Senkisem hiszi el manapsag, hogy nala bolcsebb ember letezik.
Ezert a kerdes irrelevans.
Köszönöm, hogy máris ennyien válaszoltatok! Nyugodtan írjatok még, szívesen olvasom.
Ahogy látom az eddigi válaszolók is egy-két ilyen személyre tudtak visszagondolni. Akárhogy próbáltam visszaemlékezni, én sem tudtam mást felidézni, csak azt a személyt aki a kérdésem ihlette, hiába ismerek több nagyon okos, érett, jólelkű embert.
14. válaszoló, örülök, hogy valaki kitért erre a tekintet dologra is. Mit éreztél vagy mi jutott az eszedbe, amikor megláttad a szemét? Férfi vagy nő volt?
11. válaszoló, van abban valami, amit írtál. Akit én ismerek, valamennyire biztos sérült mert nem könnyű múlt van mögötte. Bizonyára az élettapasztalata jócskán hozzátett a gondolkodásmódjához.
#7 Ezen semmi meglepő nincs, nem egy kutatás van arról, hogy az agy ugyanazon féltekét használják a zenészek, mint a matekosok, mivel a zene = matek. Ha megnézed a zeneelméletet igazából képletekből áll az egész. Már azt is bebizonyították kísérletekkel, hogy aki tanul hangszeren (elsősorban zongorával voltak ilyen kísérletek), annak javulnak a matematikai, reálos készségei. Mondjuk ettől még nem lesz bölcs ember senki, de ártani nem árt.
Én ismertem ellenkező nemű bölcs embert, ő volt a zenetanárom. Gitározni, zongorázni tanultam tőle, de legalább akkora motiváció volt az órákra járáshoz az is, hogy mindig elhintett pár igaz gondolatgyöngyöt. Szerettem ahogy a világot látta, de mivel legalább 25 évvel idősebb volt nálam, így nem vonzódtam hozzá, mint férfi, viszont a személyisége miatt kellemes társaság volt: szelíd, barátságos és persze bölcs.
#17 Egyetértek. De kicsit fáj, mikor az emberek úgy gondolják, hogy aki jó reálból, az biztosan rossz humánból. Amolyan ellensúlyozásként, önnyugtatásként, feltételezem.
Nem gondolom, hogy ettől bölcs lesz valaki, magamat sem tartom annak. De ismerek bölcs embereket, és tegyük hozzá, hogy olyan környezetben vagyok, ahol az esély erre nagyobb (más szakosokat is ismerek, főleg BTK-sokat, esetleg orvosi területen kutatókat a szakkoli miatt). Nem érzem egy szinten őket magammal (az ő javukra), nem is kerültem közelebb hozzájuk romantikus értelemben. De volt szerencsém 1-1 mentorfigurához életem során. Némelyiket "kinőttem" azaz visszagondolva nem gondolom felnőtt fejjel annyira bölcsnek, de sokat adott az életemhez. És vannak, akik megmaradtak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!