Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ebben a helyzetben mi a bölcs döntés? Benne maradni egy langyos,de amúgy működő kapcsolatban, amire már rá építetted a fél életed, vagy újrakezdenél mindent csak azért mert úgy érzed valami hiányzik?
25 éves férfi vagyok.Viszonylag hamar lehorgonyoztam úgy, hogy előtte egyetlen egy kapcsolatom volt csak,bár annyira gáz volt az egész,hogy lényegében említésre se méltó. Ezen kívül semmi. Úgy érzem, hogy igazán szerelmes soha nem voltam eddigi életemben. Kérdésem a következő: én vagyok ilyen típus, fogadjam el, hallgassak az eszemre, maradjak a racionalitás talaján és folytassam így az életem ahogy már jó ideje? Sokról lemaradtam/lemaradok így? Szeretem a párom. De nem volt az a rózsaszín ködös szerelem effekt az elején se, én ezt soha nem tapasztaltam meg, amiről annyian beszámolnak. Elhagyni nem lenne szívem, pláne nem bizonytalanságra, másrészt én úgy gondolom,hogy amikor mellette döntöttem, felelősséget vállaltam az ő sorsa illetve boldogságáról is. Ő úgy tekint rám mint valami istenségre, egyszerűen nem tehetném meg vele, hogy szakítsak "bocsi,de be kell még pótolnom valamit,de azt se tudom mit" alapon. Tönkre tenném az életét,soha többé nem bízna senkiben,ismerem jól.
És az az igazság,hogy a jövőnket is rendesen kötjük összefelé. Gyerek még nincs, de épp közös ház vásárlás előtt állunk nem sokkal. Szerintetek hogyan tovább?
Nagyon fiatal vagy még, én a magam 44 évével azt mondom ne alapíts családot és vegyél közös ingatlang ilyen helyzetbe mert ebből semmi jó nem fog kisülni és megszivatod mindkettőtöket!
Ha nem is szakítotok de ezt a házvásárlást eltolnám kicsit a helyedben.
Ha már most elbizonytalanodtál, akkor ne építs vele közös jövőt. De arra számíts, hogy lehet, hogy lesz részed rózsaszín ködben, de csak pár hónapig tart, vagy nem lesznek viszonozva az érzéseid, esetleg kihasznál, megcsal az új választottad.
De inkább most lépj, mint hogy előbb keresel újat, és akkor hagyod el. Akkor lenne az, hogy többet nem bízna senkiben.
Igaza van a hármasnak, hogy lehet hogy utólag jönnél rá, hogy egy hónap rózsaszín köd nem ér annyit, mint amilyen most a kapcsolatod, de mivel még nem tapasztaltad meg, így egész életedben emésztenéd magad, hogy mi van, ha van ennél jobb.
Másrészt a racionalitásod is jó, simán van, hogy csak döntés kérdése az egész. Barátnőm nemrég házasodott a gyerekkori szerelmével. Mindketten imádják egymást, barátnőm viszont mondta, hogy mi van, ha amit ő boldogságnak hisz, van 100× jobb is annál? Viszont lehet, hogy nincs. Nem mindig éri meg kilépni a bizonytalanba. Én inkább azon dolgoznék, hogyan lehetne felpezsdíteni a kapcsolatotokat. A házvásárlás előtt viszont mindenképp rágd át magad azon, hogy lekötöd-e magad, vagy inkább még előtte lépj ki.
Köszönöm a válaszokat!
#2 " Tudod a boldog élethez kell egy kis egészséges önzés."
Na ez az,ami sose ment. Sajnos vagy nem sajnos mindig a másik a pioritás,magam meg elmaradok...
Arra voltam kíváncsi mások tapasztalatai alapján, hogy mire számítsak hosszabb távon ebbe a helyzetbe.
Szerintem a barátnőddel szemben sem tisztességes dolog benne maradni ebben a kapcsolatban, mert elképzelhető, hogy később lesz vmi fellángolásod... most még csak őt hagyod el, nem kell osztozkodni gyerekfelügyeleten, ingatlanon.
Én neked leginkább azt tanácsolnám, hogy ma már nem egy olyan világban élünk, ahol a párkapcsolat kötelező dolog, lehet, érdemes egyedül lenned / élned, és simán kivárnod, hogy jön-e valaki, aki benned jobban megmozgat dolgokat, és egyedül is megtanulni boldognak lenni.
Ez esetben arra számíts, amit a #8 írt! Közben meg baromi jónak fogod tartani magad, mert nem hagytad el szegény szerencsétlent "ennyi év után". A valóság meg az, hogy egy csomó évet elb.szol a saját, meg a jelenlegi párod életéből is. Esetleg akkor se hagyod el, amikor megérkezik a szerelem, csak azzal nyugtatod magad, hogy megérdemled, nem tehetsz róla, hogy szerelmes lettél. Onnantól 3 embert versz át, a feleséged, a szeretőd és magadat. Ezek a kilátások🤷🏼♀️
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!