Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Ebben a helyzetben mi a bölcs...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hans Pötterman kérdése:

Ebben a helyzetben mi a bölcs döntés? Benne maradni egy langyos,de amúgy működő kapcsolatban, amire már rá építetted a fél életed, vagy újrakezdenél mindent csak azért mert úgy érzed valami hiányzik?

Figyelt kérdés

25 éves férfi vagyok.Viszonylag hamar lehorgonyoztam úgy, hogy előtte egyetlen egy kapcsolatom volt csak,bár annyira gáz volt az egész,hogy lényegében említésre se méltó. Ezen kívül semmi. Úgy érzem, hogy igazán szerelmes soha nem voltam eddigi életemben. Kérdésem a következő: én vagyok ilyen típus, fogadjam el, hallgassak az eszemre, maradjak a racionalitás talaján és folytassam így az életem ahogy már jó ideje? Sokról lemaradtam/lemaradok így? Szeretem a párom. De nem volt az a rózsaszín ködös szerelem effekt az elején se, én ezt soha nem tapasztaltam meg, amiről annyian beszámolnak. Elhagyni nem lenne szívem, pláne nem bizonytalanságra, másrészt én úgy gondolom,hogy amikor mellette döntöttem, felelősséget vállaltam az ő sorsa illetve boldogságáról is. Ő úgy tekint rám mint valami istenségre, egyszerűen nem tehetném meg vele, hogy szakítsak "bocsi,de be kell még pótolnom valamit,de azt se tudom mit" alapon. Tönkre tenném az életét,soha többé nem bízna senkiben,ismerem jól.

És az az igazság,hogy a jövőnket is rendesen kötjük összefelé. Gyerek még nincs, de épp közös ház vásárlás előtt állunk nem sokkal. Szerintetek hogyan tovább?

2022. jún. 19. 19:50
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

áh, szerintem akkor már párom lenne az aki azt mondaná,hogy inkább éljünk nyitott kapcsolatban. Felépített életet egyikünk se dobna már el semmiért meg senkiért pláne gyerekkel.

Valahogy majd csak el tudom kerülni, eddig is volt aki csapta már a szelet, és hála istennek vagyok olyan tudatos,hogy tudtam ignorálni.

Egyszerűen semmi normális okom nincs elhagyni a párom,nem tudnám semmivel se indokolni, úgy meg hogyan?

Újra kezdeni meg már amúgyis öregnek tartom magam, nem tudnám elképzelni magam mint egy tinit aki várja a húde nagy ő-t. Eddig is elvoltunk így,csak menni fog később is. A szeretet ,bizalom , kommunikáció megvan. Szerintem ezek fontosabbak is mint a szerelem.

2022. jún. 20. 13:50
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

#11: Nagyon szép amiket mondasz, de az viszont nem igaz, hogy nincs normális okod elhagyni. Nem szereted, ez elég nagy indok. Fordított esetben lehet, hogy ő már rég lépett volna.

Elhiszem, hogy volt aki már csapta a szelet, de ha ez olyannal történik, aki valamiért nagyon megfog, akkor hidd el sokkal nehezebb lesz hárítani.

25 évesen, ráadásul férfiként öregnek tartod magad? Ha 10 évvel idősebb lennél sem lennél semmiről lekésve.

Hidd el nem rosszindulatból mondjuk ezeket, hanem ezért, hogy megkíméld magadat és a párodat egy későbbi, de mindenki számára sokkal nehezebb szakítástól.

2022. jún. 20. 14:22
 13/15 anonim ***** válasza:
100%
Nincs igazad, Kérdező. Egy jó kapcsolatban van bizalom IS, kommunikáció IS és szerelem IS. Én is 25 vagyok, 8 éve vagyok kapcsolatban, mégsem éreztem ilyet soha. Tavaly vettünk házat hitelre. Nem is részletezném, hogy mennyi időre szól a hitel. Mégsem volt soha egy pillanatnyi gondolkodás sem azon, hogy ezt együtt akarjuk-e.
2022. jún. 20. 14:47
 14/15 anonim ***** válasza:
100%

Öreg? Viccelsz, ugye?😂

"Párom lenne az, aki azt mondaná, éljünk nyitott kapcsolatban."

Persze, álmodj királylány! A nők elenyésző része megy bele nyitott kapcsolatba, ők is a párjuk kezdeményezésére. Nos, pont nem azok, akik "istenségnek" tartják a pasijukat, meg egy szakítás után "soha többet nem tudnának másban megbízni."

De próbáld ki bátran. Vesd fel neki, hogy egyikőtöknek se volt sok szexuális kapcsolata, örökre együtt akartok maradni, de mi lenne, ha esküvő előtt kipróbálnátok mással is a szexet. Kíváncsi lennék a reakcióra. Na, azt emeld köbre és kb.kijön, amit 20 év múlva kapni fogsz, amikor beleszeretsz másba.

Mondjuk mind1, mit írunk, ismerem ezt a típust, inkább leéled az egész életed egy hazugságban, minthogy kilépj a komfortzónádból.(Szakításhoz nem kell indok, elég, ha az egyik fél nem akarja folytatni.)

2022. jún. 20. 16:35
 15/15 A kérdező kommentje:

"De próbáld ki bátran. Vesd fel neki, hogy egyikőtöknek se volt sok szexuális kapcsolata, örökre együtt akartok maradni, de mi lenne, ha esküvő előtt kipróbálnátok mással is a szexet."

Volt erről szó,hát azt mondta, hogy neki nincs erre semmi jelenleg semmilyen késztetése,de el sem zárkózik teljesen a gondolattól, majd meglátjuk mit hoz a jövő. Tehát egyáltalán nem küldött el a felvetéssel melegebb éghajlatra,mégcsak fel sem háborott egy picit sem.

2022. nov. 18. 21:40
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!