Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Randizás » Ismerkedtél már olyan nővel/fé...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ismerkedtél már olyan nővel/férfival, aki rendkívül bölcs volt?

Figyelt kérdés

Esetleg ha nem is randiztál, de személyesen ismertél szokatlanul bölcs embert. Aki nem pusztán intelligens volt, hanem sok elgondolkodtató dolgot mondott, akár az élethez, akár az emberekhez való hozzáállásról. Általában az ilyen személyek jó emberismerőek is. Illetve szerintem nekik már a szemük is utal erre, nem üres a tekintetük, hanem van mélysége, mintha belelátnának a másikba.

Ha már voltatok együtt, randiztatok vagy akár csak ismertetek ilyen bölcs ellenkező nemű embert, meséljetek róla! Mennyire találtátok vonzónak ezt a tulajdonságát? Hány éves volt? Hány ilyen emberrel találkoztatok eddig?

2023. júl. 24. 14:20
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
48%
Én is az vagyok. F
2023. júl. 24. 14:25
 2/23 anonim ***** válasza:
92%
Igen, egy alacsony zöld teremtényt ismertem, aki mindig sokat bölcselkedett, kiváló táppénzcsaló is volt egyben. Valami "Jodamester" néven utalt magára, és néha panaszkodott, hogy egyetlen hibát követett el életében, amiért kirúgták a Muppet Show-ból.
2023. júl. 24. 14:27
 3/23 anonim ***** válasza:
83%

Sokkal. Most végeztem matek szakon, készülök msc-re. Rengeteg embert ismertem meg az egyetemen, matematikusokat, fizikusokat, bionikusokat stb. Úgy gondolom, hogy a körülöttem lévő emberek nagy része kifejezetten okos. Nyilván azért egy jelentős részük nem bölcs, csak nagyon okos, de mellette egy bulizós kisfiú, mint bárki más a korosztályban. De ismerek bölcs embereket. Ismerek bölcs fiatalt is (26 éves), bár nem minden területen az. Apámat is bölcsnek tartom.

A barátom is kifejezetten okos, bár szerintem azért a bölcs mást jelent, nem ő jut eszembe először erről a szóról. De igen, nagyon magas elvárásaim vannak intelligencia (IQ és EQ is) tekintetében az emberektől (nem csak párjelölttől, de barátoktól is).

Nem, még nem vonzódtam "bölcs" emberhez. De kiemelkedően okoshoz igen, sőt, átlag alatti intelligenciájúhoz még nem.

2023. júl. 24. 14:32
 4/23 anonim ***** válasza:
100%
Olyat ismertem aki annak akarta magát mutatni. De lássuk a száraz tényeket: mendenkit megcsalt, anyagilag lehúzott, végzettség, egzisztencia, vagyon nuku. Ezek után érdektelen, hogy mit mond, mit "bölcselkedik".
2023. júl. 24. 14:36
 5/23 anonim ***** válasza:
92%
3. A bölcs emberek legtöbbször nem reál beállítottságúak ha nem humán művészibb lelkek , ők más téren okosak nincs közük az algebrákhoz, és nem egyenletek pörögnek a fejükben ! A real beállítotságú emberek sokszor vissza vannak maradva érzelmileg !
2023. júl. 24. 14:38
 6/23 anonim ***** válasza:
100%

Jó lett volna,de sajnos nem túl sok futkos arra amerre én járok.

És igen,az iq is csak eq-val ér valamit.Nagyon ritka a kettő együtt.

2023. júl. 24. 14:42
 7/23 anonim ***** válasza:
68%

#5 Rendben, definiáld a bölcs szót.

Egyébként én nagyon sokszor tapasztaltam azt, hogy aki jó reálból, annak a humán sem okoz gondot. Kifejezetten jó az EQ-ja a körülöttem lévő embereknek (általaban). A legtöbb reálos (maradjunk a matematikusoknál) zenél, beszél sok nyelvet, sokan önkénteskednek is. Én pl 5 hangszeren játszom (+ a hangszerek variációi pl sopran, alt, basszus stb), bár ebből csak 1 (plusz abból sopran, alt stb) az, amin valaha országos győzelmem volt. Emellett a magyaron kívül 2 nyelvet beszélek B2 szinten és egy harmadikat C1 szinten. Most kezdek bele a 4. idegennyelv tanulásba. Sok csoporttársam, tanárom zenél, beszélnek több nyelvet stb. Többen aktív zenekari tagok, sőt, az egyikük majdnem Zeneakadémiára ment.

Már gimiben is ezt tapasztaltam, a matektanároknak volt külön zenekara. Általánosban meg a matektanárom egyben énektanár is volt.

Illetve ismerek olyat, akinek a lexikális tudása is elképesztő.

Tehát akkor. Mi a bölcs?

Azért soroltam reálosokat, mert őket ismerem. Köztük is vannak bölcsek, sőt.

2023. júl. 24. 14:50
 8/23 anonim ***** válasza:
82%

Hát, ha átgondolom, akkor nem igazán ismertem tényleg bölcs embereket. Olyanokat igen, akik próbáltak gagyi ezós szövegeket nyomni meg el is hitték magukról, hogy bölcsek, de jellemzően 1-2 témán belül előjöttek a frusztrációik és belesültek a saját szövegeikbe.

Randizás terén meg... Hát, valljuk be, azért a nőkre nem igazán jellemző a bölcsesség 30 alatt. (Ebben a korosztályban mozgok.) Nagyon örülnék, ha értelmes, okos csajokkal lehetne randizni, de alig van ilyen.

Viszont, egyszer kifogtam egyet! Néhány évig jártunk. Pár évvel idősebb volt, mint én. Mindenről ellehetett vele beszélgetni, nagyon képben volt. Mindenről összeszedett gondolatai voltak. Nagyon okos dolgokat mondott, sokat tanultam tőle. Azóta sem láttam olyan nőt, aki akárcsak a közelében lenne.

2023. júl. 24. 14:52
 9/23 anonim ***** válasza:
100%

Nem ismerkedtem, csak ismertem. Egyik a középiskolás irodalomtanárom volt, másik a pszichológusom.

Az volt bennük a közös, hogy a kérdésekre soha nem válaszoltak, hanem tovább kérdeztek (szókratészi módszer). A tanárnak a mai napig emlékszem a levezetéseire, tőle kaptam egy gondolkodási módszert, amivel látom a dolgokat, a világot, a pszichológustól meg azt, ahogy látom magamat.

Utóbbiban számomra az a csodálatos, hogy egyszerű, nem támadó kérdésekkel kimondatott velem olyan logikus válaszokat, amik az érzelmeim ellen mentek. Ehhez nem Ohm törvénye kell, hanem sebészi pontossággal látni egy másik ember gyengeségeit és erősségeit.

Ezek annyira megmaradtak bennem, hogy covid alatt, mikor nem jártam terápiára, itthon magamban járkáltam fel-alá, és hangosan megbeszéltem magammal a problémáimat. És kérdezgettem magam, és kimondtam olyan dolgot, amit mástól hallottam, de "nem fogadtam el", a saját szempontomból viszont megértettem. És kb álltam az előszobában öt percet némán, hogy wow, most keményen leoltottam magamat.

Nekem ezek az emberek rendkívül bölcsek.

2023. júl. 24. 14:59
 10/23 anonim ***** válasza:
91%
9.Amiről te írsz az az önismeret , attól még hogy beismeri magának az ember a hibáit nem feltétlen fog tudni,vagy akar rajtuk változtatni. A beismerés jó dolog, elindulni a jó úton sem annyira nehéz, de azon maradni már véres verejték ..
2023. júl. 24. 15:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!