Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Diplomás nőből Európa szerte egyre több van arányaiban, mint férfiból, ennek részben lehet köze ahhoz, hogy sok diplomás nő egyedül marad?
Mármint a saját környezetemben úgy vettem észre, hogy a férfiak és a nők is elég válogatósak, csak míg a férfiak inkább külsőségek alapján, addig a nők ilyesmiket néznek mint például a diploma.
A diplomás nők többsége diplomás párt szeretne magának,legalábbis amennyire észrevettem. Nekem 2 diplomám van férfiként,és elég gyakran kerül elő már a beszélgetés legelején a végzettség téma,ami minimum fontos lehet a számukra,ha rögtön ezekről kérdeznek,h pontosan milyen diplomáim vannak.
Nyilván ezt nem lehet mindenkire ráhúzni, de van egy olyan érzésem,hogy lehet némi összefüggés a fokozódó elmagányosodás és a diplomások nemek szerinti aránya között.
Vajon ez a jövőben is így fog fokozódni? Vagy pedig a diplomák fognak teljesen elinflálódni, és pár évtizeden belül már senkit nem fog érdekelni,h van e valakinek vagy sem? Mint ahogy már manapság is a diplomás állások sokszor jelentősen kisebb presztízzsel járnak, mint mondjuk régebben.
"a szakmunkás, aki végzettségét meghazudtolóan intelligens, mindenhez (is) ért"
Kár, hogy az ilyen ritka, mint a fehér holló.
Amúgy a "mindenhez is ért" dolog elég negatív jelző, azt ugye tudjátok?
Mármint ezt arra szokták mondani, akinek mindenről megvan a véleménye. De ugya véleménye kb mindenkinek van, függetlenül attól, hogy birtokában van-e tényszerű adatoknak, vagy sem.
Hallottam már kőművest "intellektuális hangnemben" arról beszélni, hogy mi várható az EU politikájában a következő pár évben és annak milyen hatásai lesznek. Gyakorlatilag semmi sem úgy alakult ahogy ő modnta, de amúgy mint kiderült, a közévén kívül nem is ovlt más információforrása.
Na most akkor ő mindenhez is ért?
De ott van a klasszikus ezermester szaki is, aki mindent meg tud oldani, ha kell vízvezetéket szerel, ha kell házat épít... aztán sok esetben olyan is a végeredmény, de ez csak a mindennapos használatban derül ki.
Ez most nem a diplomások mellett érv, pusztán arra szeretném felhívni a figyelmet, hogy többen gondolják okosabbnak magukat annál, mint amik valójában.
És akár tetszik, akár nem, egy egyetem elvégzése bizony egy szűrő az ember szellemi szintjére. Biztos vagyok benne, hgoy sok szakmunkás is könnyen elvégezné az egyetemet, csak nem arra vitte a sorsa, de azért abban is, hogy sokan meg elhasalnának. És aki lediplomázott, az még mindig lehet egy tahó gyökér, de azért meg lett szűrve a matéria valamelyest.
Lehet összefüggés.
Sokuk azt gondolja van egy nyamvadt diplomája ezért magasabbra teheti a lécet. Közben meg a Tescoban pénztáros, mert a diploma, csak kellet. Tegyük fel néz is ki valahogy, diplomája van, ezért Ő, Lajossal, aki szakmunkás már nem áll szóba. Pedig, csak egy pénztáros.
25, az az igazság, hogy akihez több tucatnyian állnak sorba, az bizony nem csak hogy magasabbra teheti a lécet, de konkrétan muszáj neki megemelni a lécet, hogy ezzel szűrjön.
És az a nagy helyzet, hogy pl az online ismerkedésben egy átlag nő akár napi szinten is kaphat 10-20 megkeresést. De ha neki csak egyetlen egy ember kell, mégis mi mást tehetne, mint hogy válogat?
#22, az ilyen" mindenhez is ért" figuráknak semmi köze nincs a diplomákhoz. Többdiplomások között is ugyanúgy megtalálhatók ezek a "polihisztorok".
Elég csak a többdiplomás egyetemi tanár és még tökömtudjamicsoda Nógrádi Gyuri bácsira gondolni, aki minden héten hatalmas önbizalommal szól hozzá a világ dolgaihoz,aztán szinte sosem úgy alakul. Kb. a Józsi bácsi a kocsmából színvonalon osztja az észt, csak míg Józsi bácsi a helyén van kezelve, addig Nógrádi Gyuri bácsit elismert "biztonságpolitikai szakértőként" tartják számon,akármit is jelentsen ez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!