Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Randizás » Diplomás nőből Európa szerte...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Diplomás nőből Európa szerte egyre több van arányaiban, mint férfiból, ennek részben lehet köze ahhoz, hogy sok diplomás nő egyedül marad?

Figyelt kérdés

[link]

Mármint a saját környezetemben úgy vettem észre, hogy a férfiak és a nők is elég válogatósak, csak míg a férfiak inkább külsőségek alapján, addig a nők ilyesmiket néznek mint például a diploma.

A diplomás nők többsége diplomás párt szeretne magának,legalábbis amennyire észrevettem. Nekem 2 diplomám van férfiként,és elég gyakran kerül elő már a beszélgetés legelején a végzettség téma,ami minimum fontos lehet a számukra,ha rögtön ezekről kérdeznek,h pontosan milyen diplomáim vannak.

Nyilván ezt nem lehet mindenkire ráhúzni, de van egy olyan érzésem,hogy lehet némi összefüggés a fokozódó elmagányosodás és a diplomások nemek szerinti aránya között.

Vajon ez a jövőben is így fog fokozódni? Vagy pedig a diplomák fognak teljesen elinflálódni, és pár évtizeden belül már senkit nem fog érdekelni,h van e valakinek vagy sem? Mint ahogy már manapság is a diplomás állások sokszor jelentősen kisebb presztízzsel járnak, mint mondjuk régebben.

2023. máj. 30. 23:45
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
11%

11!

Aki több pénzt keres.

Diplomás, N24

2023. máj. 31. 07:51
 12/27 anonim ***** válasza:
68%

Tehát a szakmunkás, diploma nélkül.😁

2023. máj. 31. 07:52
 13/27 anonim ***** válasza:
80%

Ismertem friss diplomás pályakezdőket. Szomorú volt látni, ahogy az első munkahelyükön elbuktak. Mindkettő reál szakon végzett. Száraz elmélettel voltak kitömve, messziről sem láttak termelő üzemet. Vezető pozícióban volt az egyik, de próbaidő alatt elküldték. A másik operátor volt, de szeretett volna idővel feljebb kerülni a diplomája révén. Esélye lett volna rá, kompetenciája viszont nulla. Végül a céget hibáztatta, hogy itt nincs "fejlődési lehetőség".

Összességében nem éri meg papír alapján párt választani, mert az egyetemek már nem adnak elég használható tudást. Inkább azt nézném, mire vitte a papírjával vagy anélkül.

2023. máj. 31. 08:21
 14/27 anonim ***** válasza:
44%
Amúgy vannak nők akiknek a diploma, egyetem főiskola csak időhúzás h ne kelljen addig sem dolgozni, aztán talán elmegy dolgozni de lehet h talál egy gazdag pasit..de biztosítéknak van egy diplomája.
2023. máj. 31. 08:48
 15/27 anonim ***** válasza:
63%

15!

Előre látó okos nő. Van aki már középiskolában (szakmunkásképzőben) teherbe esik és otthagyja a sulit. Így gyakorlatilag 8 általánosa lesz, semmi biztosítéka.

2023. máj. 31. 08:51
 16/27 anonim ***** válasza:
0%

Mégis többre értékelendő egy általad említett, mint egy diplomás, élősködő.

2023. máj. 31. 09:04
 17/27 A kérdező kommentje:

Hát én is 2 diplomával próbáltam azon a területen elhelyezkedni,amit végeztem, és kb. ugyanúgy elbuktam, mint ahogy a 14-es írja. Én is elég nagy reményekkel vágtam bele,azt hittem a 2 diplomától majd kánaán lesz,aztán ehelyett jó nagy szívás volt szembesülni a valósággal,és aztán több év kellett amíg a 0-ról egy multinál felépítettem magamnak valamit egy teljesen más területen.

Diplomásként saját tapasztalatból állíthatom,h ezek a papírok önmagukban szart se érnek, viszont mivel átéltem,ezért megértő is vagyok a diplomásokkal,és alapvetően nem ők tehetnek róla, h ilyen elcseszett az egyetemi oktatás színvonala, hogy mennyire semmi köze nincs a valósághoz, és ilyen vén katedrát koptató egoista kiskirály tanárok ülnek az egyetemeken,akik meggyőződésesen azt hiszik,h csakis az ő saját kis 30 évvel ezelőtt is elavult hülyeségük a legfontosabb, az alájuk beosztott fiatalabbak meg próbálnak az öregekhez igazodni és nekik megfelelni,h előrébb jussanak a ranglétrán. Ez az egyetemi cucc max arra jó,ha valaki szintén ezen a ranglétrán szeretne elindulni és élete végéig az egyetemen dolgozni. Amint ki kell lépni a piacra,ezek az emberek többségében azonnal elbuknának.

Ettől függetlenül nem gondolom,h az egyetemi tudás kukába való lenne,mert valahol azért adott egyfajta tudást, még ha ez nem is hasznosítható,de valahol azért mégis bővítette a világlátásom. Csak senki ne tartsa magát abban az illúzióban,h ez önmagában bármit is ér a mai világban a piacon. Hobbinak,hóbortnak jó móka lehet,de ettől várni a csodát nem érdemes.

2023. máj. 31. 09:42
 18/27 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, igen, jól látod.

A nők hasonló vagy magasabb státuszú férfiakat keresnek maguk mellé, míg a férfiak jellemzően hasonló vagy alacsonyabb státuszú nőket. Viszont egy olyan "piacon" ahol több a magasabb státuszú nő mint a férfi, ez a kereslet-kínálat egyszerűen nem találja meg egymást.

Ennek ellenére nem a papír a lényeg. Ismerek nem egy diplomás "belpesti értelmiségei" csajt és vannak gondjaik a párkereséssel, de ha találnak olyat aki nekik megfelel, az egyáltalán nem törvényszerűen diplomás. Viszont értelmes, intelligens, kreatív.

Szóval nem önmagában a diploma a lényeg, hanem az értelmi szint, ami akár diplomaszerzésre is elegendő lenne.

És ne jöjjünk azzal, hogy diplomát bárki szerezhet, mert nem, nagyon sokan végigolvasni sem tudnak 50 oldal szöveget, nemhogy megírni.. Már ott kezdődik, hogy a magyarokkb 25%-a funkcionális analfabéta. Na, ők pl soha nem fognak összehozni egy szakdolgozatot.

2023. máj. 31. 10:00
 19/27 anonim ***** válasza:
40%

"elég gyakran kerül elő már a beszélgetés legelején a végzettség téma,ami minimum fontos lehet a számukra,ha rögtön ezekről kérdeznek,h pontosan milyen diplomáim vannak."

Persze, mert a közös érdeklődés és gondolkodás igen fontos. De furcsa, hogy egy diplomásnak ezt magyarázni kell.

Nálam egyébként önmagában nem a diploma számít, hanem hogy egyrészt egészen pontosan mi érdekli, mit űz hivatásszerűen, másrészt, hogy ne legyen ostoba. Diplomások között is bőven vannak ostobák, sajnos.

Egyébként ezekre a kérdésre a válasz sokkal egyszerűbb: Azért van egyre több diplomás nő, mert a nők egyre jobban koncentrálnak a karrierjükre a családalapítás helyett. Ha az az életcél, hogy hamar szüljön, akkor abból nem lesz több diploma. Egy barátnőm is elkezdte az egyetemet, de elment szülni, azóta sem fejezte be. Már három gyereke van. Semmivel nem butább vagy kvesebb másoknál, neki ez volt a prioritás.

Hogy több-e köztük a "magányos"? Én nem ezt veszem észre. Eleve kevésbé stabilak a kapcsolatok, mint régebben. Több gyerek sem garancia arra, hogy ne váljanak el. Végzettségtől független, hogy épp ki magányos és ki nem.

"Melyik az értékesebb férfi?

A diplomás tanár, vagy a szakmunkás, aki végzettségét meghazudtolóan intelligens, mindenhez (is) ért, rendelkezik egzisztenciával, és még nem is rosszul keres."

Elég hülye kérdés. A "diplomás tanárról" semmit nem tudunk meg. Csak nesze semmi, nyilván diplomás, ha egyszer tanár. Így nehéz őket összehasonlítani.

2023. máj. 31. 11:05
 20/27 anonim ***** válasza:

Na és? Azt hiszed nem lehet épkézláb művelt ember aki esetleg még keres is?

2023. máj. 31. 11:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!