Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Randizás » Első randikon….?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Első randikon….?

Figyelt kérdés

Ez egy kicsit összetettebb kérdés lenne. :D Megköszönném, ha minden részére válaszolnátok és írnátok hozzá kort és nemet is. Nem szeretném lekonkretizálni a dolgot csak arra a bizonyos korosztályra amelyikre gondolok, érdekel az idősebbek, fiatalabbak véleménye is. Elsősorban lányoké/nőké de nagyon szívesen fogadom a fiúk/férfiak véleményét is. Ha van olyan kérdés amire azt válaszolod, hogy igen/nem akkor azt kicsit fejtsd ki bővebben kérlek, ha tudod (igen/nem, mert…).

1. Számít, hogy hova mentek az első pár randin? (Kajálni, moziba, sétálni stb..)

1,5. Ha számít akkor miért?

2. Inkább az ismerkedős, sétálós, beszélgetős randikat preferálod az elején vagy azokat amikor étterembe, moziba, színházba mentek?

3. Szerinted az első randikon kötelezően a férfiaknak kell fizetnie mindent?

4. Hagyod, hogy a férfi fizessen mindent vagy mondod neki, hogy most ezt te állod?

5. Ilyenkor rákérdezel az anyagiakra (fizetése, pozíciója, lakása/háza, autója)?

5,5. Ha igen miért?

6. Érdeklődsz a családja felöl már az elején? (szülők, testvérek, milyen kapcsolatban áll velük).

7. Rákérdezel az előző kapcsolataira és hogy azoknak miért lett vége?

8. Hagyod, hogy hazavigyen/hazakísérjen a randi végén?

9. Elvárod, hogy a randi végeztével ő lefixáljon veled egy következő időpontot vagy ez ráér akár később üzenetben is?

10. Ha ő a randi végén nem említi a következő lehetőségét, időpontot akkor azt Te szóba hozod vagy nem?

11. Mik azok a dolgok amiket te biztosan megkérdezel egy randin a férfitől?

12. Mik azok amik azonnal intő jelek számodra, hogy ennek nincs jövője és nem illetek össze?

13. Mik azok a kérdések amik számodra sértőek/nem szívesen válaszolsz rájuk?

14. Mi az amit a férfi külsején először megnézel? (Magán az emberen, a ruházatán)

14,5. Mi az a külsején ami számodra elfogadhatatlan, taszító?

15. Ha minden rendben van köztetek akkor mennyi idő után várod el, hogy szóba hozza, hogy fordítsátok komolyabbra a dolgot?

Megkérnék mindenkit, hogy kultúráltan válaszoljon és ne legyen veszekedés, ne reagáljon a provokációra és a számára nem tetsző másik ember válaszaira. Az ilyet jelentsük kérlek.

2023. ápr. 5. 18:53
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

1. Számít, hogy hova mentek az első pár randin? (Kajálni, moziba, sétálni stb..)

Számít.

Mert nem mindegy, hogy nézzük a filmet, vagy másra koncentrál inkább az egyik fél.

2. Inkább az ismerkedős, sétálós, beszélgetős randikat preferálod az elején vagy azokat amikor étterembe, moziba, színházba mentek?

Sétálós, normálisan, természetesen beszélgetős, aztán ha megéhezunk mehetünk enni valahová, vagy kávéra, teára.

Nem kötelező, de illő.

4. Hagyod, hogy a férfi fizessen mindent vagy mondod neki, hogy most ezt te állod?

Első randin hagyom, maximum megkérdezem, hogy fizessünk-e felesben.

5. Ilyenkor rákérdezel az anyagiakra (fizetése, pozíciója, lakása/háza, autója)?

1 randin maximum azt, hogy mi a foglalkozása.

5,5. Ha igen miért?

Mert érdekel, hogy síkhülye, vagy sikertelen.

6. Érdeklődsz a családja felöl már az elején? (szülők, testvérek, milyen kapcsolatban áll velük).

Nem.

Nem.

Nem.

9. Elvárod, hogy a randi végeztével ő lefixáljon veled egy következő időpontot vagy ez ráér akár később üzenetben is?

Nem várom el, jó az üzenet is, de jobb személyesen természetesen.

10. Ha ő a randi végén nem említi a következő lehetőségét, időpontot akkor azt Te szóba hozod vagy nem?

Nem.

Milyen embernek tartja magát, mi a hobbija, miért az, kedvenc könyvek, filmek, semmi komoly, de főleg mint írtam természetes legyen az a randi.

12. Mik azok amik azonnal intő jelek számodra, hogy ennek nincs jövője és nem illetek össze?

Nem érdeklődik, beképzelt, nagyon csendes, buta, depressziós, legalább egy célja nincs.

Család, ex, szex, pénz.

14. Mi az amit a férfi külsején először megnézel? (Magán az emberen, a ruházatán)

Kéz, illat, hogy ápolt-e, stílus.

Budos, igénytelen.

15. Ha minden rendben van köztetek akkor mennyi idő után várod el, hogy szóba hozza, hogy fordítsátok komolyabbra a dolgot?

Nem tudom pontosan, de lehet 5. randi után már jó lenne tudni, hogy vesztegetem az időm vagy sem.

2023. ápr. 5. 19:11
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

1. Számít, hogy hova mentek az első pár randin? (Kajálni, moziba, sétálni stb..) igen, de ez nagyon szubjektív, és függ attól hogy mennyire ismerem a másikat, milyen személy is ő. Én eléggé introvertált vagyok és nehezen engedem el magam és beszélgetek "idegenekkel" szóval ha nem annyira ismerem/nem vagyok benne biztos hogy tudnánk egy hosszabb beszélgetést tartani kínos csendek nélkül, akkor mozi. Nyilván előtte,a találozáskor van egy kis csevej de utána a film kellő alapot ad egy beszélgetés elkezdéséhez ahhoz hogy feloldódjunk mind a ketten és legyen hová terelni a beszélgetést. Ha a másik tipikus bőbeszédű extrovertált akkor simán lehet kaja vagy séta az első randi fő pontja.

2. Inkább az ismerkedős, sétálós, beszélgetős randikat preferálod az elején vagy azokat amikor étterembe, moziba, színházba mentek? szerintem az elsővel ezt is megválaszoltam. nem szeretem a kínos csöndeket, de ha mind a ketten kevésbé beszédes típusúak vagyunk, akkor az elején még kell valami ami segít és beszédtémát ad. egy film/színház erre tökéletes.

3. Szerinted az első randikon kötelezően a férfiaknak kell fizetnie mindent? nem. szerintem jobb ha felesben/mindenki a magáét fizeti. Ha valaki fizet nekem akkor úgy érzem hogy azt vissza kell fizetnem valamilyen ómódon. Ha jó a randi akkor oké, mert valószínűleg lesz más alkalom amikor meg én fizetek. Ha rossz a randi akkor szarul érzem magam mert ő fizetett.

4. Hagyod, hogy a férfi fizessen mindent vagy mondod neki, hogy most ezt te állod? ha első randi akkor fele-fele vagy mindenki a magáét. nem állom az egészet se én se ő. kivétel e felől ha pl előre megvette a belépőjegyet valahova, én meg akkor intézem a kaját és ha pénzügyileg nem is de legalább a szándékban egy szinten vagyunk. És igen, ilyenkor kimondom egyszerűen hogy mivel ő fizette ezt, ezért én fizetem azt.

5. Ilyenkor rákérdezel az anyagiakra (fizetése, pozíciója, lakása/háza, autója)? nem. ha feldobott egy programot akkor az alap szerintem hogy ne legyen túlságosan elrugaszkodva attól amit a hétköznapokban megengedhet magának. Ha pedig én jöttel elő a program ötletével akkor jelezze valahogy hogy ez esetleg egyszer egyszer belefér neki de nem gyakran.

A munka, mint téma valószínűleg feljön, és általában akkor az emberek mondani szokták hogy kb milyen pozícióban dolgoznak és nyilván ez alapján be lehet lőni hogy milyen az anyagi helyzet de konkrétumra nem kérdezek rá. Lakásra olyan szinten rá szoktam hogy merrefelé lakik de ez inkább azér hogy merről jött a városban, merrefelé megy haza (budapesti vagyok). Sokszor ilyenkor előjön hogy szülőkkel lakik-e vagy egyedül/lakótársakkal. 25 vagyok így ez még teljesen aktuális téma.

Budapestiként én nem tudok vezetni és nem is érzem szükségét hogy tudjak/legyen autóm. Ilyen szempontból magamból indulok ki, és átlalában eszembe sem jutnak a kocsik. Általában a srácok hozzák fel témának.

6. Érdeklődsz a családja felöl már az elején? (szülők, testvérek, milyen kapcsolatban áll velük). Minimálisan. Mivel 25 vagyok, a korosztályom egy része - ha budapesti - még a családjával él. ha nem budapesti, akkor olyan szempontból érdekes téma a családjával való viszony hogy hova valósi és milyen gyakran látogat haza. a terstvérek általában egy könnyű téma. legtöbbeknek nem nehéz róla beszélni és sok gyerekkori vicce sztorit el lehet lőni.

7. Rákérdezel az előző kapcsolataira és hogy azoknak miért lett vége? Nem. Se első randin se később nem hozom fel, hacsak nem találkozunk az egyik exével. Azt is csak akkor ha kicsit furcsán viselkedik vele kapcsolatban

8. Hagyod, hogy hazavigyen/hazakísérjen a randi végén? Attól függ hogy hogyan viselkedett a randin/milyen volt hangulat, milyen embernek tűnik, honnan ismerem és más ismerősöm ismeri-e. Ha valahogy furcsa érzéssem van vele kapcsolatban, akkor nem. Ha jó volt és úgy vagyok vele hogy akár máskor is találkozhatunk akkor persze. Ezt megerősíti ha nem csak például netről ismerem, hanem közös barátunk van - a közös barát megerősít hogy nem egy pocsék figura.

9. Elvárod, hogy a randi végeztével ő lefixáljon veled egy következő időpontot vagy ez ráér akár később üzenetben is? ráér később. csak mutassa ki/mondja ki hogy szeretne még látni, de nem kell konkrétumokat leegyeztetni

10. Ha ő a randi végén nem említi a következő lehetőségét, időpontot akkor azt Te szóba hozod vagy nem? ha úgy érzem hogy én biztosan szeretnék még találkozni vele, és úgy tűnik hogy ő nem fog előhozakodnin a témával, akkor igen. az a típus vagyok aki mindent túlgondol szóval könnyebb ha kimondom a dolgokat/rákérdezek

11. Mik azok a dolgok amiket te biztosan megkérdezel egy randin a férfitől? nem jut ilyen eszembe

12. Mik azok amik azonnal intő jelek számodra, hogy ennek nincs jövője és nem illetek össze? ha előjönnek olyan keményebb témák amikben nagyon nem értünk egyet (mély vallásosság, elfogadás-nem elfogadás, gyerek kérdés). egy első randin nem feltétlenül jönnek még elő, de ha igen, akkor már le lehet vonni egy következtetést. ha vannak olyan szokásai amit nem tudok elviselni, pl ha köpköd az utcán.undorítónak tartom ezt és azt mutatja hogy más kutlurkörben nevelkedett mint én. senkit nem akarok hogy miattam változzon meg olyan dolgokban amik valószínűleg gyerekkora óta belé égtek, és nem is hiszem hogy meg lehet változtatni

13. Mik azok a kérdések amik számodra sértőek/nem szívesen válaszolsz rájuk? amiket én sem teszek fel egy első randin. nem feltétlenül mert sértőek, csak mi a fenének kérdezik egy olyantól, akit még alig ismernek.(pl mélyebb családi kapcsolatokról kérdés, gyerek kérdés, fizetés, előző kapcsolatok, body-count, etc)

14. Mi az amit a férfi külsején először megnézel? (Magán az emberen, a ruházatán) hogy mennyire tűnik tisztának, rendezettnek, ápoltnak és egészségesnek

14,5. Mi az a külsején ami számodra elfogadhatatlan, taszító? koszos ruhák,rossz fogak, hatalmas túlsúly, szélsőséges nézeteket hirdető felirat a ruhákon

15. Ha minden rendben van köztetek akkor mennyi idő után várod el, hogy szóba hozza, hogy fordítsátok komolyabbra a dolgot? nagyon változó. attól is függ hogy én hogy érzek iránta, én mikor érzem úgy hogy komolyodik a dolog. és ha én úgy érzem akkor miért ne hozzam fel én? ha pedig én nem szeretném felhozni akkor tényleg komolyabbra kellene fordítani? inkább az a lényeg, hogy ne zárkózzon el ettől a beszélgetéstől.

és persze ezek a dolgok nagyban mások ha előtte sokáig ismertük egymást. Olyankor némelyik "tabu-téma" vagy kényesebb téma is sokkal könnyebben előjön mert az ismerkedés kezdeti fázisain túl vagyunk

2023. ápr. 5. 19:28
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

1-2. Számít. Első randin ismerkedni akarok, nem feszengeni egy étteremben és kajálni vagy éppen filmet nézni. Úgyhogy az első randi mindig sétálós.

3. Nem kötelező, de illik.

4. Igen, hagyom, később időnként én rendezem a számlát.

5. Fizetésre soha, a többire igen, mert a későbbi randikat illetően fontos, hogy ezeket tudjuk egymásról. (Mit dolgozik, mennyire elérhető, milyen körülmények között él, hogyan jutunk el ide-oda.)

6. Igen, ez egyértelmű.

7. Igen, de nem az első randin.

8. Az a körülményektől függ.

9. Nincs ilyen elvárásom, ahogy alakul.

10. Nem.

11. Nincs ilyen, ahogy alakul a beszélgetés.

12. Nincs meg az összhang, nem érdeklődik, csak magáról szeret beszélni, udvariatlan, nincs humorérzéke, buta.

13. Szexualitással kapcsolatos kérdéseket az elején inkább mellőzzük, ne kérdezze meg, tudok-e főzni. (Egyébként tudok, de ha ez már az elején felmerül, az gyanús.)

14. Az összahatást és a kezét.

14,5. Koszos körmök, szélsőséges testsúly, nagy has.

15. Nincs ilyen elvárásom.

2023. ápr. 5. 20:00
 4/10 anonim ***** válasza:

Én kapcsolatban vagyok és maradok is, de tetszik a "játék" és végre egy értelmes ismerkedős kérdés, férfitól. Így szívesen válaszolnék rá, remélem beférek így is. :) 28 vagyok, nő.

- Számít.

- Mert beszélgetni megyünk, felmérni egymást. Mozi, színház, étterem nálam nem jön be, ezek inkább a párok randijai.

- Ismerkedős, sétálós, fagyizós, kávéval sétálgatós.

- Nem, de az egyik félnek kötelezően rá kell kérdeznie erre. Felnőttek, lehet ezt nagyon intelligensen megbeszélni. Süti és kávé ivásnál meg is lehet egymást hívni, felesben fizetni, nagyjából ugyanolyan árban vannak ezek. De fizetheti mindenki a sajátját. Ha csak valami 500-1000 forintos dologról van szó és a férfi ragaszkodik hozzá, elfogadom. Azon felül viszonzás nélkül semmit.

- Ne fizessen mindent a férfi.

- Neeeem! Ha szeretné, szívesen beszélgetek vele az autójáról, a lakásáról, a munkájáról (erről amúgy szerintem jó tudni az elején, jó beszédtéma is lehet), de ilyen témában pénzről sosem, illetve magamtól ezeket nem hozom fel.

- Testvérekről talán, ha olyan a téma, de csak a mennyi van, ha hosszabb a sztori akkor a nevüket is mondja el nyugodtan, de más nem érdekel a felsoroltak közül.

- NEM. Ezt már csak akkor, ha komoly a kapcsolat.

- Igen, ha szimpatikus, akkor igen, sétáljunk haza, főleg ha már besötétedett. Én ezt nagyon szeretem. :)

- Nem, de ha jól érezte magát, ha őszintén jól, azt mondja el mindenképpen!

- Helyzet függő, ha látok benne potenciált, akkor megkérdezem, hogy lenne-e kedve egy következőhöz, utána megbeszélem vele, hogy akkor a héten még keressük egymást.

- Olyanok, amikről lehet beszélgetni. Hobbik, érdeklődési kör, munka, kisállat, utazás - ezek alap dolgok. Ha találok köztük olyat, ami érdekel vagy benne vagyok én is, akkor beszélgetünk ezekről, amiknek része a kérdések. Igazából ennyire előre nem tervezném meg a kérdéseim.

12. Mik azok, amik azonnal intő jelek számodra, hogy ennek nincs jövője és nem illetek össze?

- Ezt sem tudom megmondani. 😅 Úgy látni kell egészében az embert, hallani ahogy és amiről beszél, viselkedik. Ha nincsenek közös témáink, érdeklődés, ex-témák feljönnek, bármilyen szinten homofób... És nem is tudom. Igazából az ember érzi szerintem elsőre is, hogy tud-e vele együttműködni vagy sem.

- Anyagi dolgok, hány emberrel feküdtem le, - egyelőre ez a kettő jut eszembe. 😅 Nem csak a kérdések sértőek.

- Fogalmam sincs. Talán az arcát és mindent, ami azon van. Ruha, öltözködés, kivéve cipő. A többi nem érdekel.

- Igénytelenség, kellemetlen szag, fedetlen csúnya, gennyes sebek, sok pattanás, testrész hiánya, tolószék. (Bocsi. Az utóbbi nem ront a külsőn, de én őszintén tudom magamról, hogy nem bírnék tolószékes emberrel együttélni. Az más, ha mondjuk a párommal történik meg, de én tudatosan nem tudnám vállalni. :( )

- NEM időre mérjük ezt a kérdést! Akkor kell ezt szóba hozni, mikor már jóformán egyértelmű, hogy mindketten vonzódunk egymáshoz, több értelemben.

2023. ápr. 5. 21:42
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Igen.

Egy sétálós randi tökéletes, szeretek elsőre myiguba beszélgetni.

Kifejtettem.

Semmi nem kötelező. Én mindig felajánlom, hogy a részem fizetem első ilyen alkalommal. Pozitív ha nem fogadja el, de ha minden stimmel amúgy és elfogadja az se hátrány. Nem ez a lényeg.

Mondom. Ha elsőre ő fizet akkor is, hogy a következő "kör" az enyém.

Olyan költségesebb programokra az elején úgyse megyünk.

A munkájára nyilván. Azért csak kíváncsi az ember mit dolgozik. De azt, hogy mennyit keres, milyen a kocsija vagy épp saját ingatlanba él nem kérdezem. Csak azt egyedül él e.

Nekem is van autóm, különösebben nem érdekel az autós téma. Ha felhozza viszont tudok róla beszélni...plusz én motoros vagyok.

5,5. Ha igen miért?

...⬆️

Erre nem igazán tudom a választ, az első talin nem igazán...de volt olyan, akivel hamar szobás került ez.

Csak arra mióta egyedülálló.

Pár tali után már téma ez is, kíváncsi természet vagyok...de nem faggatom úgy a másikat. Az számít, hogy hosszabb kapcsolatai voltak e pl...esetleg erre kérdezek rá.

Attól függ hogy sikerült a randi. De általában semleges helyen talizunk és én is kocsival megyek.

Ráér. De jó ha akkor rákérdez.

Erre nem tudok válaszolni, helyzet hozza.

Nálam ilyen menetrend nincs. Majd jön a téma, én mindig így voltam vele.

Esetleg a szándékaira, de azt már tali előtt is tisztázni kell.

Nálam a gyerek téma jön elő. Nekem van egy lányom és nyilván ezt tisztázom, de azt is hogy nem lesz több ha neki nincs akkor se.

Ha egyszerre felakar vinni magához vagy a második randit már úgy tervezi.

Ha nem tervez összeköltözni vagy ha neki ezekhez évek kellenek...nyilván én se akarok pár hónap után összecuccolni.

Ha beképzelt, létezelő, aromás vagy túl okoskodó...hirtelen ennyi jut eszembe.

Nem nagyon tudok ilyet, elég nyitotta vagyok. Mondjuk a szex ne legyen elsőre téma pl.

Egybe az egészet. Ápolt és férfias legyen.

Igénytelen (képen csak láttam legalább).

Semmit nem várok el. Sztm ez majd jön magától, nem is mondtuk ki pl egy párommal se hogy most együtt. Egyszerűen egyértelmű lett ahogy alakult.

Van párom.

N 31

2023. ápr. 5. 22:18
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

-Igen,számít.Én első randin nem szeretem a mozit,mert az nem megfelelő első randi helyszínére.Beszélgetni nem fogsz a film közben és nem tudtok egymásra koncentrálni annyira.

-Én inkább a sétálós,beszélgetős randikat szeretem.Személy szerint nekem 1 falat nem menne le a torkomom az étteremben,mert annyira izgulok első randi alkalmával ezért is inkább a sétálós variációt választom.Ha pedig tél van akkor lehet forró teát inni miközben sétál az ember.

-Nem kötelező,de illik.Nekem az egy plussz pont,ha illedelmes és minden szó nélkül kifizeti az adott dolgot.

-Első randin hagyom,hogy ő fizessen,de a következőnél pedig felajánlom,hogy én fizetek.

-Fizetését nem kérdezném meg soha se a randin,mert bunkó dolog.Kocsi,lakás az pedig egy jó téma lehet pl ő panel vagy kertesházban él,milyen kocsija van.Magamtól nem kérdezem meg,hogy milyen autója van vagy a saját házában él e.Ha ő elkezdi mondani meghallgatom.

6. Érdeklődsz a családja felöl már az elején? (szülők, testvérek, milyen kapcsolatban áll velük.

-Igen,de csak nagyon alap dolgokat kérdezek pl mivel foglalkoznak.

-Nem.Majd amennyiben elmélyül a kapcsolat megkérdezem,de addig nem.

-Nem.Első randi után nem megyek haza vele és ne is kísérjen haza.

-Nem kell azonnal lefixálni a dolgot.Üzenetben is ráér később.

-Nem mivel lehet nem volt kölcsönös a szimpátia és ő nem akar már több randit.

-Miket szeret csinálni,hobbi,állatok,sport

12. Mik azok, amik azonnal intő jelek számodra, hogy ennek nincs jövője és nem illetek össze?

-Ha nem valós a külseje élőben,nincsen szimpátia,közös érdeklődési kör,nem képes beszélgetni és a válaszok is annyiban kimerülnek,hogy ők,igen,nem,az jó.Nagyon nem passzolnak össze a tulajdonságaink.Vagy,ha csak szimplán érzem,hogy nem ő az igazi.

-Exek,anyagi dolgok,intim kérdések.

-Arcán,hogy mennyire ápolt.A bőre nem zsíros,pattanásos,a haja korpás e,fogai,szeme,hogy csipás e és a ruházatát is.Koszos,milyen az illata (parfüm),gyűrött e a ruha,megadta a modját a randinak vagy melegítőben jött el.A cipő is fontos,hogy koszos e vagy éppen a cipőfűző tartja össze csak a lábbelit.A körme és a füle is fontos,mert láttam már,hogy az illetőnek fekete volt a körme alatti rész és a füle zsíros.

-Ha olyan,mint amiket fentebb leírtam.

Nem időhöz van kötve a dolog.

2023. ápr. 5. 22:22
 7/10 anonim ***** válasza:
5* bocsi a félreírásokért.
2023. ápr. 5. 22:23
 8/10 anonim ***** válasza:

5 szintén.

Azt én is kérdezem minket szeret csinálni, van e valamilyen állata. Miket próbálna ki.

2023. ápr. 5. 22:26
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
A negyedik vagyok. Eszembe jutott, hogy nálam kizáró ok a randikon az alkohol, meg persze taszít, ha alkoholista valaki, füvezik vagy olyan köpködős, krákogós dohányos.
2023. ápr. 5. 22:52
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat. :)
2023. ápr. 7. 15:35

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!