Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A férfinak kell fizetni majdnem mindent, vagy inkább kb. fele-fele egy hetero párkapcsolatban?
Nálunk mindeki a maga vásárlásait / rendelését / szállását stb. finanszirozta.
Nyilván meg-meg leptük egymást néha valamivel, illetve pl szülinapok alkalmával nem fizettettük ki az ünnepelt féllel a fogyasztást, de alapvetően "külön kassza" volt.
Egy igazi párkapcsolatban önzetlenség van.
Egyébként társadalmilag a férfinak kell többet keresni.(ez nem törvényszerű inkább csak ez az átlag)
Egy friss kapcsolatban a fele-fele jó megoldás.
Ne legyen már ilyen nemeken alapuló osztozkodás!
A végén azt hozzák ki belőle, hogy az is normális amikor az egyik fél mindent beletesz a másik meg semmit!
Külön háztartásban mindenki intézze a magáét, de egy pizzázást nehogy már ne tudjon kifizetni a férfi.
Közös háztartásban meg közös a kassza is, szerintem ez a normális.
43F
Ez attól függ, hol tartotok, hogyan éltek, mekkora a különbség.
Pl. ha albi, akkor szerintem illik közösen fizetni. Ha az egyik a másikhoz költözött, akkor a rezsit illik felezni. De ha az egyiknek nem telik arra a nyaralásra vagy egyéb programra, ami a másiknak aprópénz és mindkettő nagyon szeretné, nekem evidens lenne, hogy meghívom ill. elfogadom az ajándékot. Cserébe, mint írták lehet "természetben" fizetni, ha viszonozni szeretnéd, na nem csak úgy :D, de bármi kedveskedéssel. Ha van egy hobbim - mondjuk úszóbérlet -, viszont a kapcsolat elején nem várom el, hogy a másik is felesben beleadjon vagy közös pénzből fizessük. Vagy a kaját is lehet az elején centizgetni, ki milyen étvágyú vagy milyen bio meg akármiérzékeny... aztán ebből úgyis az lesz, hogy hát ennyi volt "kb...", mert mégse lehet napi szinten bírni, hogy bizonyítékokat gyűjtsetek.
Szóval szerintem ez szép apránként alakul, ahogy kezdtek megbízni egymásban. Aztán persze ha majd házasok lesztek, akkor már egyszerűen nincs értelme felezgetni. De akkor is lehet egy ilyen kajapénz vagy zsebpénz vagy rezsi vagy magáncélokra... stb. képzelt perselymalac, ha úgy látjátok követhetőnek. De szerintem a legtöbb házaspár addigra ismeri annyira egymás szokásait, hogy már csak a nagyobb kiadásokat egyeztetik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!