Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Jogosan érzem kicsit átverve magam? "szépítette", hogy mi a munkája.
Ismerkedem egy ideje egy férfival. Nagyon intelligensnek tűnt és azt mondta, büszke a karrierére, IT-ban dolgozik.
Én rohadtul nem vagyok pénzéhes, szóval nem ez alapján döntöttem.
Csak aztán kiderült, hogy az "IT-s munka", amire oly büszke, igazából IT helpdesk, tehát ügyfélszolgálat szint, úgy tudom, minimálbéres munka.
Jogosan érzem magam szánalmasan átverve?
IT helpdesk, IT operation, IT support (L1, L2, L3), szoftver tesztelő, szoftver teszt automatizáló, alkalmazás üzemeltető, "rendszergazda" (utóbbi mondjuk sokmindent takarhat) az IT ipar legalja, kb. egy szinten van az összes. Kompetenciában mint úgy fizetésben egyaránt. Senior/principal software engineer/full stack software engineer a development vonal közel teteje, fölötte vannak a software architectek (sima/senior/lead).
Nevezéktan cégenként lehet más, de előző útmutató általánosságban igaz. Egy vicces dolog pl. hogy Morgan Stanley-nél egy mezei principal szoftverfejlesztőt már vice presidentnek hívnak :D. Architectek fölött cégmérettől függően még lehetnek emberek, de ők már főleg managerek inkább még ha engineering karriervonalon is vannak. Aki meg pénzre megy, az akasszon le egy CIO-t (Chief Information Officer). Ő a top dog az IT világában. De szigorúan nézve ő sem informatikus már, hanem manager.
Ettől függettlenül IT helpdeskes is kereshet 200-nál többet.
AKi IT fizetéseket szeretné tudni az itt talál némi útmutatót: [link]
Természetesen nem mindenkire igaz ez se. Pl. egy vidéki még érettségin is csak átrugdalt csöves Wordpress (php) "fejlesztő", aki csak annak képzeli magát, nem fog ennyit keresni akárhogy is hívja magát.
"akkor onnan feljebb lehet lépni"
úgy értem helpdesk területről simán lehet váltani jobban fizető pozícióra
"sok magasabb tudást igénylő területen (pl. pénzügy)"
Ez mondjuk jó poén volt :D. Inkább orvost írj vagy elméleti fizikust. Pénzügy... :)
Írhatnék orvost, de azok sokkal többet keresnek. :)
Az elméleti fizikusok meg nem túl sokat. Azért pénzügyi területen lehet sokra vinni, pl. CFO-ként 2 millió körül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!