Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyire fontos neked a partner végzettsége ismerkedésnél?
Most vegyük ki a számításból az anyagiakat.
Számomra például az a fontos hogy tanuljon, képezze magát, legyenek ambíciói, függetlenül attól hogy az ország legjobb péke akar lenni vagy orvos/mérnök szinten mozog a tanulmányaiban.
Emellett úgy gondolom hogy minden képzés egy új szemléletmódot ad, és minél többet tud az ember (akár széles körben, akár egy területen belül), ő maga is annál több lesz.
De érdekes téma, a ti véleményeteket is szeretném hallani, a pénzen kívűl minden féle szempontot fogyelembe véve.
(25N, ETK diplomás)
Nekem fontos egy jó diploma.
AKi nem látja a különbséget, az menjen el egyszer a gyári munkások közé a kocsmába, majd valami olyan helyre, ahol főleg értelmiségiek vannak.
Nem kell álszenteskedni, hogy nem számít. Mindenki hasonló végzettségű párt akar. Kivételek persze lehetnek, de jellemzően ez van.
Nem a végzettség maga, de nekem például számít az élethez való hozzáállás is sok egyéb mellett. Nem szeretnék tutyimutyi partnert, akinek egész életére kielégítő, hogy pl. árut pakol a teszkóban.
"egy kapcsolatban nem a végzettség lesz a döntő!"
Tudatosan lehet, de már eleve a szimpátia sem alakul ki egy nálad butább, tájékozatlanabb emberrel, és nagyjából mindenki olyan körökben mozog, ahol hozzá hasonló emberek forognak. Nem véletlen, hogy egy emberről a baráti, ismerősi köre rengeteget elárul.
Az ilyen mondatok odadobálásával kell elképzelni:
-Na a nagy diplomás, nem tudja, hogyan kell felszerelni egy csapot
-Az XY ismerősöm többet keres nálad burkolóként, pedig nincs diplomája
-X évet elpazaroltál tanulásra, miközben semmi gyakorlatod?
-Nekem legalább helyén van a szívem és szeretem a családom (wtf?)
-Diplomás vagy, de azért a villanyszerelőt te is kifizeted (miért ne tenném?)
-A nagy diplomás nem tud kocsit vezetni
-Az ilyen nyalóka aktatologatók mindenféle elméleti tudással nem végeznek hasznos munkát a társadalomban.
Sajnos nem egy ember, többekből ezt váltottam ki, pedig ha valaki, én aztán nem nagyzolok a papírommal, csak annyi a bűnöm, hogy szeretem a munkám.
A többségnél előbb-utóbb úgymond kibújt a szög a zsákból és emiatt bizalmatlan vagyok ebben a kérdésben már.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!