Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A férfi akivel ismerkedem, azt mondja, nincs munkahelye, csak befektetése. Nem vagyok egy gazdaságügyi zseni. Ez azt jelenti, hogy anyagilag kockázatos életet él, és bármikor mindent elveszíthet? Mert az nekem túl nagy stressz lenne egy kapcsolatban.
"Semmi nincs írva a srácról, teljesen random tipp rosszindulatból. Sztem csak iszonyat irigy lehetsz."
Ez nagyon mellé ment :) Van akire irigy vagyok, de az nem a névtelenül, neten hazudozó kis senki. Ezen a szinten már túl vagyok agyilag és anyagilag is. Ellenben van némi tapasztalatom emberekkel is, és befektetésekkel is. Mondjuk annyi azért segítene, ha tudnánk hány évesek. 30-35 felett talán hihetőbb a sztori, mintha egy huszas állítani ugyanezt. Na mindegy, azért a kérdező ne higgyen el mindent első szóra, meg nem is anyagi helyzet alapján kell társat választani :)
"Olyan nincs, aki a befektetéseiből él, de keveset hoznak?"
A hármas vagyok. Számoljunk egy kicsit együtt. Kis befektetési gyorstalpaló :) Tehát a kockázatmentes befektetést állampapírnak hívják, ennek hozama mondjuk 3-4%. A MÁP 5. évben tud 6%-ot. Akkor van értelme bármi egyéb befektetést választani, ha ennél többet tudsz kereseni, de akkor kockázat is van. Ún. diverzifikált portfóliót szoktak kialakítani, amiben pl van részvény, állampapír, deviza stb, ez csökkenti a kockázatot. Nem feltétlenül olyan értelemben van kockázat hogy mindent elveszítesz, de jön egy járvány, válság, és buktad a hozamot, és mondjuk vesztesz 20 %-ot. Valaki írta, hogy lakást is lehet venni és kiadni befektetésként, ez igaz, de ezt is akkor éri meg, ha az állampapírnál többet hoz. Az utóbbi pár évben ez igaz volt, de ezt senki nem garantálja hosszú távon. Tegyük fel, hogy emberünk kockázatkerülő, és csak állampapírt vesz. Számold ki, hogy mennyi pénzt kell befektetni, hogy fialjon annyit, amiből meg lehet élni. Pl. befektetsz 10 milliót, akkor ha évi 5%-ot hoz akkor az évi 500 ezer forint, havi 41.666. Ennyiből nem lehet megélni. Ha tud valamit, és a duplája(triplája) a hozam extra kockázatért cserébe, az még mindig kevés. Persze lehet hogy zseni/nagyon szerencsés valaki, pl meglovagolta a bitcoin lázat, jól belenyúlt a járvány alatt nagyot futó részvényekbe stb és nagyot kaszált. Nem kizárt, vannak ilyenek is.
Remeljuk rendes befektetes, nekem sajna egy tavoli rokonom is ezzel volt elszallva aztan kiderult MLM a nagy uzlet. Vegul kideult hogy total le van egve. De siman lehet hogy a hapsinak normalis befektetese van. Az osszkepet kell nezni. A mi rokonunk tenyleg felvagos kis pocs volt, mindenkit lrnrzett aki rendesen dolgozik, de jatszotta a fejet bejaronovel stb. Aztan annyi adossaga lett hogy most az anyja nyugdijabol elnek.
Azzal szerintel nincs baj ha azert mondott fel mert befasult, elege lett..mert ezek szerint megteheti hogy amig nem talal megfelelot megel a befektetesbol. Ez inkabb tudatosnak tunik.
Megertem hogy megfoghatatlannak hangzik, tenyleg nem tudni mi van, de ugyis ismerkedtek szóval majd kiderul ugyis ha gáz van. Beszelgessetek aztan meglatod.
Ahogy előttem már mondták az egész embert nézd.
A 9-es leírása inkább a magasan kvalifikált *vagyonos* emberek jellemzője. Esetedben látatlanban megmondom, hogy nem erről van szó, főleg mert akkor te magad is tudnád, hogy előtte pl. ügyvéd volt, aktuárius üzleti elemző vagy hasonló.
Ha hülye vagy, akkor egy műveletlen ingatlanos vagy gyári munkás egy rommá használt németből behozott BMW-vel is elhiteti veled, hogy pénzes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!