Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Randizás » Ha ismerkedem egy lánnyal, és...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ha ismerkedem egy lánnyal, és hullámvölgyben vagyunk, mit tegyek?

Figyelt kérdés

Találkozgatok egy lánnyal, eddig nagyjából minden tökéletesen alakult, viszont most eléggé meginogtam.

Úgy volt, hogy együtt töltjük nála a hosszú hétvégét, mert van egy vidéki lakása, és ott fogunk lenni. Ő hamarabb odament, mert dolga volt, és azt beszéltük meg, hogy én pedig csütörtök este fogok utazni. Hét elején azt mondta, hogy ne haragudjak, de csak szombat estére jöjjek, mert közbejött neki valami. Ez teljesen rendben van, mondtam semmi baj, a szombat is tökéletes, ezen ne idegeskedjen egy percig se. Aztán pénteken írt (nem felhívott), hogy a hosszú hétvége második fele sem jó, mert nem érzi jól magát. Nem igazán beteg, inkább "csak" fáradt. Ezt mondta. Erre azt írtam, hogy rendben van, pihenje ki magát.

Azóta nem beszéltünk. Ma délután írt, hogy mi újság. Nem nyitottam meg az üzenetet. Néhány óra múlva megint írt, hogy "már nem beszélsz velem többet?"

A következő sorokat nem sajnáltatásnak fogom szánni, mert tudom, hogy mindenkivel történnek ennél sokkal rosszabb dolgok is, ezért nem akarom, hogy bárki félreértsen és azt gondolja, hogy áldozatnak állítom be magam. Tárgyilagosan fogom leírni a gondolataimat.

Engem nagyon mélyen érintett ez a lemondás. Szerintem különösen az ismerkedési időszakban fontos, hogy jelét adjuk annak, hogy érdekel a másik. Csak nagyon nyomós, extrém indokkal mondjunk le találkozót, de inkább még azzal se, ha egy mód van rá, csak ha nagyon elkerülhetetlen. (A csütörtök helyett szombattal kezdődő hétvégével nem is lett volna bajom.) Nekem talán ez az egyik legérzékenyebb pontom, erre nagyon allergiás vagyok. Viszonylag komoly szervezést igényelt részemről, hogy szabaddá tegyem az egész hétvégémet. Én szeretem a megbízható embereket. Egy többéves párkapcsolatban teljesen rendben lenne, ha azt mondaná, hogy ne haragudj, de most egyedül szeretnék lenni néhány napig. De azért az ismerkedési szakaszban legyünk már egymás prioritásai. Ez úgy gondolom, jogos elvárás, mert én is tudom ugyanezt nyújtani.

Előző barátnőm 2 évvel ezelőtt szakított velem. Most éreztem elérkezettnek az időt, hogy elkezdjek ismerkedni. Az elmúlt két évben én nőre rá sem néztem, ezt komolyan mondom. Tudom, hogy túlérzékeny vagyok, de a mostani lányt már nagyon megszerettem, és ha zátonyra futunk, akkor 2-3 évig tutira bezárkózom megint.

Fiatalabb koromban szerzett tapasztalataim miatt megfogadtam, hogy ismerkedéskor (nem amikor már járunk, ez nagyon fontos, akkor sokkal de sokkal elnézőbb vagyok) a legelső és legapróbb hülyítésnél azonnal meg kell szakítani minden kapcsolatot a másikkal, mert ennek soha nem lehet jó vége. Szóval ha az eszemre hallgatok, akkor ennek az ismerkedésnek/kezdődő kapcsolatnak itt és most vége. De nagyon nehéz ezt a döntést meghozni. Kérlek, adjatok tanácsot.

26 évesek vagyunk mindketten

2021. ápr. 5. 22:45
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Kérdező, mondom, hogy látom a szitut:

Magad is bevallod, hogy túlérzékeny vagy, több évig nem ismerkedtél. Nem tudom, mennyi ideje ismerkedsz a csajjal, de a "találkozgatunk" számomra - még a szex ellenére is - friss dolgot sejtet. Az elején vagytok, de szerintem Te már most hatalmas érzelmeket táplálsz, rajongasz, szinte görcsösen kapaszkodsz és ragaszkodsz a csajhoz.. ez valahol érthető, csak ezt a túlzott lelkesedés félő, hogy elvárásként, riasztóként hat a csajra, aki ettől lehet, hogy picit elbizonytalanodott és menekül.

Azt nem tudom, hogy milyen fázisban vagytok, és valóban nem volt korrekt a csaj részéről a 100 kilométerre invitálást apránként lemondani, de ennyire túl se szabadna reagálni. Félő, hogy mivel nem válaszoltál neki, és vélhetően indulatos, vagy legalábbis számonkérő leszel, a csaj ezt úgy fogja értékelni, hogy óvodásan, éretlenül, kiegyensúlyozatlanul és labilisén viselkedsz, illetve reagálod le a helyzetet... Elárulom, ez baromira riasztó tud lenni.

Félre ne értsd, Kérdező, én nem kioktatni akarlak, magam is viselkedtem így és volt, hogy ezzel elüldöztem friss, alakuló dolgokat. Hovatovább a házasságom is részben, az én oldalamról ilyen hibák miatt végződött válással.

Egyet tudok tanácsolni: legyél tökös, hívd fel a csajt, mondd el, hogy szeretnéd megbeszélni a hétvégét, mert úgy érzed, picit elcsúszott a kommunikáció, nem haragszol rá, de azért rosszul érintett, hogy az utolsó pillanatban lemondta. Még akkor is, ha erre valóban alapos oka volt (pl. menstruáció, vártnál több munka stb., de ezeket inkább ne említsd Neki!). És elhiszem, hogy az is ilyenkor elbizonytalanít, hogy esetleg mégis volt valaki "vendége", de kérlek, eszedbe ne jusson ezt direktben a képébe vágni.

Tudom, nem könnyű helyzet, de légy erős, állj bele higgadtan, de határozottan és férfiasan a helyzet megoldásába.

És ha nem folytatódik? Akkor sincs baj, legalább levonod a tanulságot, a hibákat és továbblépsz. De azt se tartom jó ötletnek, hogy a sértettség, a csalódás miatt éveket vesztegelj, és elszalaszd a lehetőségeket.

Ne feledd, egyszer nyersz, egyszer tanulsz!

Hajrá, drukkolok Neked! :-)

Egy lassan 37 éves, elvált férfi

2021. ápr. 6. 14:33
 22/33 anonim ***** válasza:
100%

Utolso valaszolonak nagyon ajanlom megfogadni a tanacsait!!

Most dol el tenyleg, hogy akar-e az eleted resze lenni, vagy nem.

Ha ahogyan irta a kollega, tokosen, ferfiasan, de nem sertoen/szemelyeskedve/bunkon elmondod neki, hogy te mit gondolsz errol a helyzetrol, es mi az, ami nem tetszett benne, hogy neki kelljen elgondolkodnia azon, hogy maskor mit csinaljon maskepp, hogy ne legyen ilyen felreertes. Hidd el, hogy ez vonzobba fog tenni, hogy nem megsertodsz, meg hisztizel, hanem felnott emberhez meltoan elmondod, hogy mi bant.

En talan azt is beleszonem (a nok fejlettebb empatikus keszsegeire alapozva), hogy probalja magat belekepzelni a te helyedbe, vajon mit lehet ilyenkor gondolni?

Vilagosan fejezd ki, hogy szeretned, ha ilyen nem fordulna elo tobbet.

Szurkolok en is, mindannyiunk neveben mondom, hogy kerunk update-et :D

2021. ápr. 6. 15:12
 23/33 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem itt nem az a kérdés, hogy vonzó e a kérdező a lánynak, hanem, hogy a lány tud e még vonzó lenni a kérdezőnek.
2021. ápr. 6. 15:26
 24/33 anonim ***** válasza:
59%

Ezért a furán alakult hétvége miatt miért ne tudna vonzó lenni?

Fontos, hogy indulatmentesen legyen ez megbeszélve és ne "nem reagálással" legyen büntetve.

Teljesen megértem, hogy kellemetlen volt, de okot nem lehet tudni. Előfordulhat hogy tényleg fáradtság, vannak emberek akiknek életében előfordul időszakos alvási zavar, amely elviselhetetlen fáradtságot, kimerültséget okoz.

2021. ápr. 6. 15:47
 25/33 A kérdező kommentje:

Itt vagyok. Éjjel szinte egyáltalán nem tudtam aludni. Aztán úgy döntöttem, hogy félig-meddig legyőzve a büszkeségemet írok neki. Leírtam, hogy ezt majd beszéljük meg, rosszul esett, de ügyeltem arra, hogy érezze, hogy talán még van visszaút. Erre csak egy szomorú fejjel reagált, és témát váltott. Egyébként ezt leszámítva továbbra is lelkesnek tűnik, a mai viselkedése alapján nem lekoptatásnak szánta a hétvégét.

Nagyon köszönöm a mai válaszolóknak is, hogy támogatnak/támogattok!

Azt nem tartom valószínűnek, hogy harmadik fél van a dologban, ezt szinte 100 százalékig ki lehet zárni.

"Nekem nőként volt ilyen tapasztalatom és bennem ott amúgy el is tört valami. Onnantól már csak egyre rosszabb lett, egyre jobban zavartak benne dolgok. Konkrétan a kezdeti rajongásom átment undorba valamiért."

Az a baj, hogy az én érzéseim is elindultak ugyanezen az úton. Ahogy ismerem magamat, látom előre, hogy ez lesz, sőt talán már van is. Aludtam a dologra egyet, és tegnaphoz képest negatívabb vagyok.

Eszemben sincs emiatt veszekedni vele, vagy számon kérni, ehhez nincs is igazából jogom, meg egyébként sem vagyok ilyen típus. Ha mégis tovább folytatnánk a kapcsolatunkat, akkor csak annyit szeretnék, hogy lássa be, hogy amit tett, az rossz, és esetleg egy bocsánatkérést. De sajnos az a legvalószínűbb, hogy nem fogok tudni legyinteni erre az egészre, és inkább megköszönöm neki a lehetőséget.

Leginkább azt érzem, hogy időre lenne szükségem. Szükségem lenne legalább 1-2 hét visszavonulásra, zéró kapcsolattartással, hogy mindent átgondoljak egyedül, és egy picit lehiggadjak. Viszont ez azért problémás, mert egyszerűen nincs jogom ezt tenni vele. Akármit is hibázott, nem csinálhatom azt, hogy eltűnök, és majd jelentkezem később. Akkor már inkább soha ne jelentkezzek, még az is korrektebb lenne ennél. Hetek elteltével csak felkavarnám. Önzőség lenne részemről. Nem parkoltathatom, amíg túlteszem magam a sértettségemen.

Száz szónak is egy a vége, per pillanat úgy érzem, hogy nincs tovább. Majd meglátom. Sajnos tényleg nagyon érzékeny pontomra tapintott ezzel. (pontosság, szavahihetőség) Tudom, hogy többen már akár mára is túltették volna magukat ezen, velem sajnos nincs szerencséje a lánynak ebből a szempontból.

2021. ápr. 6. 21:46
 26/33 anonim ***** válasza:
0%

Túlagyalod és túlgondolod. Nem kell. Ezzel szúrod el. Bocs, de ha a csajjal folytatódik, iszonyatos kötélidegek kellenek a részéről. Bele se merek gondolni, mit teszel/hogyan reagálsz majd, ha komolyabb nehézségek jönnek... felpofozod/leüvöltöd a haját? Vagy esetleg elkezdesz törni-zúzni, mint valami Damu Roland?!

Basszus, Neked szakember kell, de sürgősen. Ezt a csajt pedig szerintem felejtsd el. Egy ilyen idegbeteg pasira hogy nézzen fel, hogy lássa meg az erős férfit, a biztos támaszt?!

Őszinte voltam. Privit, köszönöm, de nem kérek!!

2021. ápr. 6. 22:21
 27/33 anonim ***** válasza:

#25 szerintem csináld ahogy érzed. ne írj neki. és majd írj ha van kedved, ne írj ha nincs. aztán arra majd reagál valamit.

#26 bocs de azt veszem le, hogy rég ismerkedtél. olyan mintha lövésed nem lenne, hogy milyen érzések lehetnek ilyen szitukban. valami praktikus oldalról írsz dolgokat. de az ilyesmi nem egy praktikus játék. teljesen abszurd, hogy idegbetegezed a kérdezőt az érzései miatt. nem tom, nekem az jut eszembe, hogy nálad minden ok, te jól vagy?.. .

2021. ápr. 6. 23:08
 28/33 anonim ***** válasza:
#25 még annyi, hogy ha nem is írsz neki valameddig, arra figyelj, hogy ne ragadj be valamibe, amit nem akarnál érzületileg. szóval ha azt érzed, hogy írnál neki, akkor ne csináld, hogy erővel nem írsz. meg annyiban igaza van 26 nak, hogy ne agyald túl. majd az idő úgyis megszüli mi van ebben. Arra figyelj mit szeretnél és arra menj.
2021. ápr. 6. 23:44
 29/33 anonim ***** válasza:

Hát nekem egyre furább az egész. Mármint a csaj. Pedig én írtam, hogy simán lehet menzesz vagy fáradtság. De olyan szinten kerüli a témát és meg se próbál valami elfogadható magyarázatot kitalálni, hogy egyre inkább azt érzem, ghostingra készül. De ne legyen igazam, nem akarlak kérdező rossz irányba befolyásolni sem, csak én magamról tudom, hogy simán lemondanék egy ilyen hétvégét akár menzesz miatt is, de ha fontos lennél nekem, összetörném magam, hogy érezd, ez nem amiatt van, mert ki akarok hátrálni. Lehet, hogy nem mondanám azt, hogy figyelj, büdös vagyok :), de az biztos, hogy elmondanám, hogy nem veled van bajom és szeretnék a legjobb formámban mutatkozni előtted, ezért mondtam le ezt a pár napot, mert erre most rajtunk kívülálló okok miatt nem lettem volna képes.

Nem túl sok empátia szorult belé, ha nem érzi, hogy illő lenne legalább valami körvonalakban magyarázatot adni. Az, hogy ennyire kerüli a témát, nincs rendben. De még ne add fel. Úgyis lesz ennek még folytatása, lesznek még jelek arra, ha tényleg ki akar hátrálni. Viszont azt javaslom, ne te legyél az, aki a következő találkozót kezdeményezi. Ennyire ne menj át lábtörlőbe. Jelentkezzen ő, ha akar még valamit, hiszen ő mondta le ezt a randit.

2021. ápr. 7. 02:11
 30/33 anonim ***** válasza:

A hétvége miatt csak egy szomorú smiley-val reagálni és témát váltani... hát nem tudom.

Az biztos, hogy az első lépést Te megtetted, de én a helyedben most háttérbe vonulnék.

Igaza van a 29-es hozzászólónak, picit erőltesse már meg magát a csaj. Kezdeményezzen Ő.

F

Kíváncsi vagyok, mi lesz a vége.

2021. ápr. 7. 06:25
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!