Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Randizás » Mennyire nehezíti meg a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mennyire nehezíti meg a randizást/pártalálást ha elég sok ételintoleranciám van? bővebben

Figyelt kérdés

Nyilván nem most a bezárt időszakban, hanem majd ha kinyitnak a helyek.

Nemrég derültek ki ezek az intoleranciák nálam és azóta szigorúan ezeket mellőzve étkezem.

Nyilván én is imádom a mindenféle gyorskaját, jó magyaros ételeket, tésztákat, mindenevő vagyok, de azóta muszáj volt mindenre alternatívát találnom.

Étteremválasztás is nagy gondot okoz. Teljes tejmentes és gluténmentes étkezésem van jelenleg. Nehéz olyan helyet találni ahol vannak ilyen alternatívák.

Nem nehezíti ez meg az ismerkedést, pártalálást, randizást? Azért ez egy plusz procedúra

25N

2021. febr. 8. 18:50
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
48%

Egyébként ha nem tartod a diétát, rosszul vagy?

Csak mert pl. nekem (8-as voltam) azt leszámítva, hogy ritka pocsékul nézek ki és enervált vagyok miatta, más, durvább problémám nincs. Ha nálad is enyhébb panaszokat okoz, akkor talán még az is megfontolandó, hogy ne ragaszkodj olyan szigorúan a diétához. Tudom-tudom, ez így káros meg minden... de ha a szigorú diéta vs. partner/pártalálás lehetősége között kell választani, én biztosan az utóbbit választanám. Ismétlem, nyilván ez akkor opció, ha nincs durvább probléma a diéta hanyagolása esetén. Meg ha nem alaptalan az aggodalmad, és valóban egy ilyen választási helyzetbe kerülsz emiatt.

2021. febr. 8. 20:01
 22/31 Sunshinedoll ***** válasza:
100%
Szerintem nem kéne, hogy megnehezítse. Én meg amúgy is úgy vagyok vele, ha valakinek az problémája, hogy én mit eszek meg mit nem, az nem hozzám való. Ennyi.
2021. febr. 8. 20:03
 23/31 A kérdező kommentje:

#21 Sajnos ha glutént vagy tejterméket eszek akkor iszonyatosan felpuffadok, mint egy 5 hónapos terhes, feszíti a hasamat, nagyon kellemetlen és nagyon szokott görcsölni is. Így egy vacsi kedvéért nem szenvednék ennyit.

Múltkor megittam egy pohár sört, utána iszonyatosan görcsölt a hasam.

2021. febr. 8. 20:17
 24/31 anonim ***** válasza:
100%

23-ne erőltesd az ilyen kaját, mert szélsőséges esetben sokkot is kaphatsz az allergiától. Engem már vittek emiatt sürgősségire, mert tele lettem piros foltokkal és nehezen kaptam levegőt-gombóc volt a torkomban, a bőröm pedig hevült volt.

Viszont elfelejtettem írni a sajtra is érzékeny vagyok. Sajt esetén evés után előjött, viszont glutén esetén fura. Sört simán meg tudok inni például. 30f

2021. febr. 8. 20:27
 25/31 anonim ***** válasza:
100%
De egyébként allergológus is csak azt tudja mondani, hogy mindenkinél más-ki kell tapasztalni egyén specifikusan, és tartani a diétát.
2021. febr. 8. 20:28
 26/31 anonim ***** válasza:
100%

Ismerek ilyen nőt, nem irigylem, sokszor még a bunkó pincérek is "viccelődnek" azon, ha egy "minden mentes" menüt és kávét rendel. Akkor nehéz, ha tőle is elvárod, hogy ezeket betartsa vagy kis megjegyezésekkel (pl. bűntudatkeltés) veszed el az étvágyát, ha olyat eszik amit nem lehet.

Amúgy egy modernebb ember nem hiszem, hogy fennakad ezen. Sok az étel-intoleráns ember. Több, mint gondolnád. És ahogy "hitványabbulnak" el az élelmiszerek így lesz egyre több. Szemetet eszünk, még a drága márkák is sokszor szemétből készülnek, csak szebb csomagolásban.

2021. febr. 8. 20:49
 27/31 anonim ***** válasza:
100%

Az a baj ezekkel az intoleranciakkal hogy van baj az egészségesek fejében. Látod itt is írta valaki hogy kocsikazni kellett hogy az a szerencsétlen nő "hajlandó legyen valamit megenni".

Olyan könnyen mondják ők hogy egy két alkalommal kibirod. Mert nem a saját egeszsegukkel játszanak hanem a tiéddel.

Az én laktóz intoleranciam olyan szintű hogy nem csak puffadok hanem két napig iszonyat görcsöl a hasam és víz szerű hasmenesem van napi 10szer kB. Szóval nem, nem fér bele egyszer sem. Nem beszélve arról hogy ha nem mellőzöm bélgyulladasom is lehet.

A glutén érzékenyseg is lehet olyan fokú hogy valaki arra is érzékeny ha abban a tanyerban amiből eszik volt valaha glutén. És ezeknél az embereknél a glutén tönkre teszi a belbolyhokat. Ami pedig felszívódási zavart is okozhat.

2021. febr. 8. 21:10
 28/31 anonim ***** válasza:
100%

27.

De akkor maga az étel-intoleráns ember mondja meg, hová kellene menni kajálni (amely helyet ő már ismer) és ne random induljanak el, "majdcsak lesz valami" felkiáltással. De a legtöbb étteremben azért már elég alapvető, hogy van diétás, vegetáriánus, vegán, laktózmentes és mindenféle egyéb opció is az étlapon. Legalább abban a városban ahol én élek. Egyedül a pincérek tudnak bunkók lenni, de ők sokszor humorosnak és lazának gondolják magukat. (Nem azok, de azért nice try)

2021. febr. 8. 21:14
 29/31 anonim ***** válasza:
100%
Aki annyira érzékeny, hogy nyomokban sem bírja az úgyis visz magával kaját, akár ciki, akár nem. Aki csak intoleráns, az meg átlagos étteremben talál azért legalább salátát vagy rizst. Mondjuk hamburgereshez meg pizzériába tényleg nem érdemes menni. De van annyi minden még. Velem a pincérek is kedvesek szokták lenni, amikor nem étlapról kérek, hanem hogy hagyják ki ebbzezt meg azt... (pl. öntet, panír). Rendes barátok meg nem akadnak ki ezen és nem kínálgatják azzal, hogy "nincs semmi bajod, csak normálisan kellene végre ennek". Ne szégyelld.
2021. febr. 8. 21:23
 30/31 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Kérdező! Sorstársként írok neked, én 5 éve vagyok intoleráns a gluténre és a tejre. Baromi klisés az, amikor valaki azt mondja, hogy "tudom, min mész keresztül", de tudom, min mész keresztül, és azt is, hogy ez most egy óriási, nagyon nehéz váltás, amit még fel kell dolgoznod. Viszont bármennyire is úgy tűnik, hogy sosem lesz olyan az életszínvonalad, mint régen, ez nem igaz, nekünk is ugyanígy megoldható. Igaz, hogy kicsivel több szervezést és rákészülést igényel, de megoldható.

Ha még nem tetted, javaslom, hogy lépj be Facebookon a Gluténmentes konyha és lisztérzékeny hétköznapok nevű csoportba. Nemcsak tökjó recepteket fogsz találni, hanem van az oldalnak egy táblázata arra, hogy hol lehet veszélytelenül gluténmentesen enni, az országban mindenhol, és több külföldi helyen is - illetve helyieket is kérdezhetsz a lehetőségeidről. Én egyébként vegán éttermekbe szoktam járni, mert egyrészt tej tuti nincs a dolgaikban, másrészt más "kajafogyatékokra" (ahogy én hívom őket) is általában odafigyelnek, azokat a HappyCow oldalon kereshetsz (érdemes őket előtte felhívni, keresztszennyeződésről is megkérdezni).

Egyébként nekem mindenki nagyon toleráns az intoleranciáimmal szemben, mindig igazodnak hozzám azzal kapcsolatban, hogy hová mehetünk. Van olyan barátnőm, aki, amikor átmentem hozzá, pl. felkutatott olyan gm-tm kajákat, amikről nem is tudtam, hogy léteznek, illetve volt olyan srác, aki többször is elment velem vegán étterembe annak ellenére, hogy ő nagy húsevő (annak is megvan a hangulata, amikor gyakorlatilag órákat beszéltek arról, hogy étterem-alternatívákat küldözgettek egymásnak, és nézegetitek, hogy mi lenne a legjobb opció). Akibe pedig annyi empátia nem szorult, hogy nem zavarja, hogy te rosszul leszel, csak neki legyen kényelmes, akkor legalább időben kiderül.

2021. febr. 8. 21:29
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!