Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ez most én rontottam el? Számla rendezése a randin.
Szóval ma este randiztam egy sráccal, 32 éves. Ez a második randi volt. Az elsőt is borozásnak beszéltük, de megéheztem. Kérdeztem, ő nem éhes-e, egyedül nem szeretek enni egy randin. Olyan kellemetlen, ahogy néz közben, mintha csak az én kajámra telne vagy nem is tudom... persze, ha nem éhes, akkor nem eszik. Egy kis valamit azért kérhetne, nem? Főleg, hogy jeleztem, egyedül nem jó enni, ha törődik velem, akkor nem akarja, hogy kellemetlenül érezzem magam, nem?
Na, de a lényeg, hogy EMIATT, hogy én ettem is, úgy éreztem “megetettetem” magam vele a randim, ami igazából visszagondolva nem volt kimondva, hogy csak borozás... felajánlottam, mielőtt kaját választottam, hogy én fizetem a részem... persze mondogatta, hogy nem kell. Aztán a vége fele elmentem a mosdóba és ő addigra rendezte a számlát. Nagyon kedves volt.
Ma esti randi: megivott egy sört meg egy narancslevet, én egy limonádét, csak azt. És benyögte a pincérnek, hogy KÜLÖN fizetünk. Azt hittem megnyílik alattam a föld. Azt mondta azért külön, mert ő ivott egy sört is. Azt hitte meg akartam hívni? Vagy mi? Iszonyatos kellemetlen volt, hogy egy 500 forintos limonádét ki akar velem fizettetni.
Azt mondta azért, mert a múltkor is ezt akartam. Mondom igen, mert én ettem is, te nem, az nagyobb összeg volt, egész este boroztunk mellette.... most egy 500 forintos limonádét akart külön fizettetni velem.
Amúgy meg udvariasság sok férfi ismerősöm szerint, hogy legalább felajánlást teszünk, úgysem hagyják. 32 évesen ilyet betolni a pincérnek, megkérni, hogy külön számlázzon ki a nőnek egy limonádét szerintem szánalmas, egyáltalán nem férfias.
Oké, lehet jót akart... de akkor előtte kérdezze meg, hogy jó-e ez így nekem vagy, hogy ő ezt teszi és kész.
Sosem éreztem még magam ennyire kellemetlenül, sosem felejtem el a pincér arcát, minden rá volt írva....
Köszönöm a normális válaszokat.
25/N
Úgy istenigazából nem értem a kommentelőket.
Első randin te kajáltál, ami nyilván nem annyiba került, mint egy sör. Kifizette neked. Számomra a minimum az lett volna, hogy a második randin kifizetem én azt a sört meg üdítőt, amit ő fogyasztott. Nem még fel is akadni azon, hogy legalább a sajátod fizetni kell..
"Kérdeztem, ő nem éhes-e, egyedül nem szeretek enni egy randin. Olyan kellemetlen, ahogy néz közben, mintha csak az én kajámra telne vagy nem is tudom... persze, ha nem éhes, akkor nem eszik. Egy kis valamit azért kérhetne, nem? Főleg, hogy jeleztem, egyedül nem jó enni, ha törődik velem, akkor nem akarja, hogy kellemetlenül érezzem magam, nem?"
Itt kellett volna felállnia és otthagynia a pitsába. Ott rontotta el, hogy egyáltalán elment egy ilyen önző, hisztis p-val még egy randira. Hagyd szerencsétlent, kíméld meg magadtól.
Jaj, annyira cukik vagytok, de tényleg :)
Az a vicces, hogy kivételesen értem mindkét fél vergődését... (Asszem...)
Próbálom levezetni, ha tévedek, bocsi, semmiképp sem szeretnélek egy smucig randiszédelgő karjaiba sodorni.
Szóval a pasi számára egyértelmű, hogy első randin ő fizet. Sőt, lehet, hogy egyébként minden randin ő akarna, ha te nem fejezed ki egyértelműen, hogy számodra az nem oké. Ezért azt feltételezi, hogy a következő randin te szeretnél fizetni, hogy ne érezd magad az adósának, ne érezd magad lekötelezve stb. Viszont az ő értékrendjébe az nem fér bele, hogy a nő rendezze a számlát, ezért hagyja, hogy a sajátodat te fizesd. Szerintem ebben nincs semmi ciki, a pincérrel meg ne foglalkozz, nem tudott az előzményekről.
S még engem pontoznak le sokan, ha azt vallom, mindenki fizesse a magáét, így nem lenne ennyi szerencsétlenkedő történet:DD
Szerencsére részemről csupa olyannal találkoztam, akik ezt korrektnek vélik első, második...stb alkalmakkor, előre megbeszélve, mindenki tudja, mire számíthat.Abban sincs semmi baj, ha azt mondja, ez nekem drága, most kihagyom...ilyenkor eldönti mindenki, hogy besegít vagy sem, esetleg más programot néztek ki...ennyire egyszerű.
Semmi görcs nincs ilyenkor senkiben, hogy juj drágát nem merek rendelni s ha occót, akkor meg az is izé...
Természetesen idővel s időnként a különfizetések mellett-akár helyett megesnek meghívások majd, ami valóban a törődést-kedvességet szimbolizálja őszintén, nem az elavult s erőltetett butusságot, "fizess, mert csak akkor vagy férfi, te meg nő, ha eladod magadat"....pfff.
Ennyi erővel a hajléktalanokat is meghívhatná bárki tudálékos, mert csak akkor lesz "ember" egy balgasági ötlet szerint:DDD
S egy apróság, ismerkedésnél a másik zsebe érdekel vagy személye...ki s mire hajt;)
Kedves Kérdező!
Szerintem ne "parázd" túl - amint írtam egyik hozzászólásomban, majd eljön az a bizonyos IGAZI is egyszer...
Ha majd belejössz a gyakorlatba, akkor már nem lesz szükség ilyen - mindkettőtök számára kellemetlen - udvariassági körök lefutására.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!