Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ez most én rontottam el? Számla rendezése a randin.
Szóval ma este randiztam egy sráccal, 32 éves. Ez a második randi volt. Az elsőt is borozásnak beszéltük, de megéheztem. Kérdeztem, ő nem éhes-e, egyedül nem szeretek enni egy randin. Olyan kellemetlen, ahogy néz közben, mintha csak az én kajámra telne vagy nem is tudom... persze, ha nem éhes, akkor nem eszik. Egy kis valamit azért kérhetne, nem? Főleg, hogy jeleztem, egyedül nem jó enni, ha törődik velem, akkor nem akarja, hogy kellemetlenül érezzem magam, nem?
Na, de a lényeg, hogy EMIATT, hogy én ettem is, úgy éreztem “megetettetem” magam vele a randim, ami igazából visszagondolva nem volt kimondva, hogy csak borozás... felajánlottam, mielőtt kaját választottam, hogy én fizetem a részem... persze mondogatta, hogy nem kell. Aztán a vége fele elmentem a mosdóba és ő addigra rendezte a számlát. Nagyon kedves volt.
Ma esti randi: megivott egy sört meg egy narancslevet, én egy limonádét, csak azt. És benyögte a pincérnek, hogy KÜLÖN fizetünk. Azt hittem megnyílik alattam a föld. Azt mondta azért külön, mert ő ivott egy sört is. Azt hitte meg akartam hívni? Vagy mi? Iszonyatos kellemetlen volt, hogy egy 500 forintos limonádét ki akar velem fizettetni.
Azt mondta azért, mert a múltkor is ezt akartam. Mondom igen, mert én ettem is, te nem, az nagyobb összeg volt, egész este boroztunk mellette.... most egy 500 forintos limonádét akart külön fizettetni velem.
Amúgy meg udvariasság sok férfi ismerősöm szerint, hogy legalább felajánlást teszünk, úgysem hagyják. 32 évesen ilyet betolni a pincérnek, megkérni, hogy külön számlázzon ki a nőnek egy limonádét szerintem szánalmas, egyáltalán nem férfias.
Oké, lehet jót akart... de akkor előtte kérdezze meg, hogy jó-e ez így nekem vagy, hogy ő ezt teszi és kész.
Sosem éreztem még magam ennyire kellemetlenül, sosem felejtem el a pincér arcát, minden rá volt írva....
Köszönöm a normális válaszokat.
25/N
Lehet nem akart ő már több randit és ezen a kis összegen spórolt.
Vagy tényleg csak jót akart.
Hát ha neked ez ilyen nagy trauma...
De őszintén, mi ebben olyan rossz? Ő úgy gondolta, hogy ez a te elveidről szól, és nem akarod, hogy meghívjanak dolgokra. Ezért ő lehetővé tette ezt neked, minden probléma nélkül.
Én speciel nem szeretem ha fizetnek helyettem a randin, mert az a kényszerképzetem, hogy tartozom nekik.
Hát én sem feltétlenül értem. Ha a te különfizetési igényednek akart volna eleget tenni, akkor miért nem tette meg az előző randin, mikor tényleg meg is kérted rá?
Viszont sokaknál az az alap, hogy az első randin a férfi hívja meg a nőt, a következőn pedig a nő viszonozza a meghívást, tehát ő áll mindent. Így megvan az "egyenlőség" is, de nincs piszmogós különfizetés.
Lehet, hogy azt hitte, most te akarod meghívni őt, és gavallér dolognak szánta, hogy mégis kifizeti a részét, mert többet fogyasztott. De akkor meg minek mondja, hogy azért fizettek külön, mert a múltkor is ezt akartad? 🙄
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!