Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Lányok mi a véleményetek olyan pasikról akik nem mennek bele vitákban, inkább hagyják, hogy a másiknak legyen igaza?
Tudjuk, hogy a vélemény eltérések gyakran verbális de akár fizikai agresszióhoz is vezethetnek férfiak esetén.
Ezt szem előtt tartva mit gondoltok arról, ha egy pasi amint érzi, hogy a másik fél nagyon igyekszik az igazát bizonyítani, akkor még ha meggyőződése is, hogy neki van igaza, mégis igazat ad a másik félnek, mintegy megelőzve egy felesleges vitát, veszekedést, de akár azt is, hogy verbális vagy fizikai agresszióhoz vezessen a véleményeltérés?
1.
Nem attól fél. Csak látja, hogy az érvek nem használnak és a vitapartner már kezd személyes ügyet csinálni a dologból.
Nagyon férfiatlan ilyenkor meghátrálni? Vagy vállalni kell a következményeket és mindenképp beleállni a vitába, akár egy jó kis maffiózó.
Én jobban örülök ha érdemben képes kifejezni magát. Az a típus vagyok akinél hamar lemegy a roló ha a másik felhúzza magát (se verbálisan se fizikailag nem vagyok agresszív egyszerűen jellemző hogy hajtom az igazam ha úgy érzem támadnak) és onnantól csak ész érvek mentén vagyok meggyőzhető. Ha a másik fél nyugodt és értelmes marad jellemzően ez nekem se jelent gondot és értelmesen meg lehet beszélni. Viszont ha az illető mindig elsétál akkor soha nem beszélünk meg semmit annak meg akkor mi értelme? Hiszen az aki mindig csak nyél egyszer úgyis robban és akkor már nem lesz mit tenni.
Ezért is keresek olyan párt aki higgadt és értelmes kommunikációra képes konfliktus esetén is.
Se azokkal nem tudok mit kezdeni akik egyből támadnak se azokkal akik inkább elkullognak.
Ezek az emberek (férfiak és nők egyaránt) az ún. bólintójánosok. El akarják kerülni a vitát, ezért bólintanak: "legyen meg a Te szent akaratod...". Látszólag tehát beleegyeznek (ismét hangsúlyozom, hogy nők, férfiak egyaránt), ám magukban zúgolódnak a kiszolgáltatott sorsuk ellen.
A volt szomszédom volt ilyen, aki alig várta, hogy bólintson, amikor nálunk voltak egy kávén, mert tudta, hogy otthon mi vár rá. Egyszer a szemem láttára verte el őt otthon (kétszer rávágott ököllel a fejére) a felesége. Szóban megvédtem (durva módon) a szomszédom, erre a nő kiküldött a lakásukból. Szó nélkül szót fogadtam. A fejleményeket nem tudom...
3
De ha elkezd anyázni mit csinálsz? Higgadtan hajtod az észéveket? Akkor már rég késő. Szerintem az okosabb ember megelőző az anyázásokat. Egy okosabb ember látja kivel érdemes és kivel nem érdemes vitázni.
Csak arra vagyok kíváncsi, hogy ez a nőknek minként jön át? Hogy az illető pasi egy beszari gyáva alak, vagy aki okosabb, értelmesebb és inkább nem megy bele hülye vitákba.
Persze a nőktől ne várj más reakciót, ők elvarjak hogy keményen állj ki magadért, akkor is ha már ökölben van a keze (kitudja a zsebében mi van...) és egy agresszív állat, amit mi pillanatok alatt felismerünk, ők nem, a "veszelyhelyzeg" nagyságát sem (egyszerűen nincs tapasztalatuk ilyen barmokkal). És aztán bunyozd le vele, amikor kitudja hány testvér figyel a színfalak mögött.
Szerintem sokkal intelligensebb, ferfiasabb az aki nem gyáva, de igenis felméri a terepet, mennyit lehet kockáztatni, mennyit ér meg egy vita. Miből jön ki mind két fél a legjobban. És nem megy bele értelmetlen hülyeségbe. Ha az országokhoz úgy állnának, olyan elvarasaik lennének mint a férfiakhoz, még ma is haboruznánk összevissza. De szerintem már a bolygó se lenne meg ha a nőkön múlna.
Ennél a bólogatásnál már csak az rosszabb mikor annyira kerüli a dolgok megbeszélését valaki, hogy inkább otthagyja a másik felet.
Minden problémát meg lehet beszélni normális emberi hangon. Legalábbis az a normális, ha minimum megpróbálkozik vele az ember.
7
Véleményem szerint is a nők szeretik látni amikor a pasik kakaskodnak (ez szerintem evolúciós dolog, hiszen az állatoknál is megküzdenek a párzás jogáért). Így lehet, hogy bár tagadják de titkon nedvesedik a bugyi, ha látnak egy pasit amint verbálisan vagy fizikálisan aláz egy másikat és meg akarják kúrni. De van egy belső konfliktusuk is, mivel ugye azt kell nekik mondani a külvilágnak, hogy elítélik az ilyesmit, holott legbelül gerjednek rá...és nem lehet könnyű ezt a belső konfliktust kezelni magukban.
8
Meg lehet az esetek egy részénél. Más részénél személyeskedésekben torkollik, még látszólag intelligens és művelt embereknél is...lásd akár politikusoknál, üzletembereknék de tudósoknál is előfordul, hogy személyeskedés lesz a dologból. Akkor mit vársz az átlag proli madaraktól?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!