Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A pasim nővére meghalt autóbalesetben, de ő nem akart résztvenni a temetésen, vizsgákra hivatkozva. Baj, hogy ez engem kiábrándít?
Na szóval 3 éve járunk, és meghalt a párom testvére autóbalesetben.
Mi külföldön voltunk, és én természetesnek vettem, hogy hazautazunk a temetésre. A párom főiskolai vizsgákra fogva azt mondta, hogy nem, így nem is vettünk részt az egészen.
Akkor még szorgalmi időszak volt, és a vizsgaidőszakig 2 hét lett volna, tehát időbe belefért volna simán egy oda-vissza két és fél órás repülőút.
Nem volt testvérviszály, jóban voltak, szerették egymást.
Lehet, hogy a trauma miatt nem akart részt venni, de én ezt akkor is tiszteletlenségnek tartom, hogy a saját téstvérét utolsó útjára nem kísértük el.
Idősebb szülei vannak, azokra is ráfért volna a támogatás.
Most egy-két rokontól visszahallom, hogy hol volt a báty a temetésről és szégyenkezem.
Ez az én értékrendem szerint nem annyira tolerálható.
Ha az én tesóm hal meg, biztosan elmegyek a temetésre. Az az első.
Miért ábrándít ki?
Mindenki úgy dolgozza fel valaki elveszítését, ahogy jónak látja.
Ha üvöltene, azt is mindenki elnézné, ha zokogna 2 hete, azt is elfogadnák, az hogy távol marad és nem akarja látni a koporsót, a sok zokogó rokont, a részvétnyilvánítókat, miért olyan nehéz?
Annak aki nem mélyen hívő, a temetés is csak egy külsőség, nem ugyanúgy dolgozunk fel traumákat, nem ugyanolyan súlyúak egyes dolgok mindannyiunknak.
Ha a te tesód halna meg, leget egyenesen sem tudnál állni, úgy összehúzna a fájdalom.. nem tudhatod, hasonló esetben Te hogyan reagálnál, de kívánom, hogy ne is tudd meg.
Vannak az életben íratlan szabályok: szülő és testvér temetésére illik elmenni. Ez a tiszteletről szól, meg hogy nehéz helyzetben a család mellett állok. Nincs az a vizsga vagy karrier, ami miatt én másképp döntenék.
Attól még mindenki másképp dolgozza fel, ez igaz.
De a temetésre akkor is illik elmenni.
"Mindenki úgy dolgozza fel valaki elveszítését, ahogy jónak látja."
A temetés marhára nem erről szól, hogy feldolgozzuk a gyászt.
Másrészt ő azért nem ment el, mert inkább vizsgázgat.
"Szerinted mennyire zavarta volna meg a vizsgáknál a gyász?"
Jó tanuló valaki, jó eszű.
Nyilván egy ilyen sokk rosszul hathat a vizsgákra, de éppen itt kell mérlegelni, hogy mi a fontos.
A temetés és az első vizsga között 2 hét volt.
"Vannak az életben íratlan szabályok: szülő és testvér temetésére illik elmenni"
- Különben megszólnak. "
illik, illik, de ha nem megy, mi változik? Semmi. Az, hogy majd beszélnek róla, hogy nem volt ott.
HNa a család elfogadja, hogy nem volt ott, másnak semmi köze.
Neked pedig mint a párjának, támogatnod kéne és mellette állnod.
Az, hogy ez téged kiábrándít, téged jobban minősít, nem a párod lelki békéje, és akarata fontos, hanem hogy a rokonok mit szólnak.
Ha a párom testvére temetésére a párom azt mondta volna, hogy nem képes elmenni , nem tudja végig nézni, akkor ráhagytam volna, hogy úgy csinálja, ahogy neki a legjobb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!