Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Láttam a baráti társaságomban egy megcsalást. Elmondjam, közbeavatkozzak?
Adott (volt?) egy pár, 3 éve együtt. Most vannak összeköltözőben. A lány nagyon szerelmes, a fiú kevésbé.
Nemrég egy kocsmázás során láttam, hogy a fiú más lánnyal csókolózik, a barátnője nem volt ott aznap este.
A másik csaj is a baráti társaságban van, tisztában volt vele, hogy foglalt emberre hajtott.
Mindkettejükkel beszéltem, ők ezt "elfogadhatónak" tartják, semmi komolynak. Én viszont ismerem a megcsalt lányt is, nagyon szeretem és úgy érzem joga van tudnia.
Jogosan gondolom ezt? Nem akarok kavarni, de énis tudni szeretném, ha a barátom ekkora egy szemét lenne...
24L
mondd el.
én a lány helyében iszonyúan haragudnék rád, ha megtudnám, h. tudtad, és nem szóltál.
ha látunk egy bűncselekményt, jelezzük a rendőrségnek.
a megcsalás is bűn, morálisan mindenképp.
szólj az áldozatnak.
Nem értem ezt a sok "NEM A TE DOLGOD"-féle embert.
Ha később kiderül,akkor viszont az ő dolga lesz,amikor leordítják a fejét,mert ku.solt amikor beszélnie kellett volna.
Mikor értitek már meg,hogy attól még egy ember nem hajlandó eltűrni,ha valakit megaláznak a háta mögött.Ne haragudj,valaki más aludjon bűntudattal,mert nem beszél,egy gerinces ember érezze magát két jellemtelen,gerinctelen fhéreg miatt?
Oh,Bitch,please....
Kérdező,azt tedd,amit jónak látsz.
Szereted a barátnődet?Azt akarod,hogy boldog legyen hosszútávon?Most tuti el lesz keseredve.De lehet ezután talál rá élete szerelmére.Mi nem dönthetünk helyetted és tanácsot sem szeretek adni.Ha akarsz, beszélj,ha nem akarsz,ne beszélj.Viszont mindenképpen mérlegeld,hogy mindkét eset következményekkel fog járni.Nem vagy szharkavaró,ne aggódj.Megmondom neked.Te nem vagy az.Az,aki úgymond,sok ferde gondolkodású ember szerint "rosszat"tesz a jó ügy érdekében,az sosem lesz rossz.Csak bizonyos dolgot meg kell tenni.Még ha nem is akarunk beleavatkozni.Mindenki csalódni fog,ha beszélsz.De gondold át,hogy ki az akinek ebben a történetben a legtöbbet ártasz.Ha szeretetből teszel "rosszat", attól még te magad nem leszel rossz.
Nem kell együtt élned egy titokkal,amihez semmi közöd.Ne te érezd magad rosszul,mert mások átvernek másokat.
A legelső vagyok.
A megcsalás: valami következménye. A harmadik SOHA nem ok, hanem okozat.
Akik itt nyávognak-sírnak, hogy megcsalták őket: ti nem hibáztatok? Nem vettetetk észre jeleket? Csak ebben a képmutató társadalomban a férfin le lehet verni önkritika-önvizsgálat nélkül a megcsalást.
SEMMI köze a kérdezőnek a dologhoz. Még egyszer leírom: nagyon semmi. Nem kell bíráskodni senki felett, sem dajkálni senkit. PONT!
"Ha szeretetből teszel "rosszat", attól még te magad nem leszel rossz."-tehát ha megkefélem az asszony barátnőjét, mert az asszonynak fáj a feje, akkor én nem vagyok rossz.
Nem kell beledumálni és kész. Az árulkodás semmivel nem kisebb bűn, mint a megcsalás, sőt!!!
Az előző.
A harmadik fél is lehet hibás,de a megcsalás mindig annak a felelőssége,aki megteszi.Te döntöd el,hogy megcsalod,akivel együtt vagy,te bújsz ágyba mással.Nem a másik.Felelősség?
A másik,az mennyire igazságos,ha szerencsétlennek lelkiismeretfurdalása lesz,mert nem mondhatja el?
Ő éljen úgy hogy rosszul érzi magát, míg mások,akik bántanak másokat,az éljen úgy mint egy király?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!