Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Miért nem felel meg neki egy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért nem felel meg neki egy sima adminisztratív munka, ha láthatóan nem kell másra?

Figyelt kérdés

A párom nemrég végzett az egyetemen, és munkát keres. Gazdasági végzettsége van és vagy üzleti, vagy marketing, vagy HR-toborzás területen akar munkát. Csak ilyen pozíciókra jelentkezik és bruttó 290-300 000 alatt nem vállal el semmit.

5 hónapja keres munkát, nem jön neki össze semmi. Alapból nem kedvelem az ötletet, hogy az üzleti életben tevékenykedjen, de azt sem, hogy más emberek sorsáról ő döntsön, pl. rajta múljon, hogy egy senior kategóriájú szakembert behívnak-e interjúra.

Egy fizetésből nehezen élünk meg jelenleg, és szerintem nagyon ciki, hogy otthonról támogatják. Úgy gondolom, hogy el kellene vállalnia valami olyan munkát, ahová felveszik, pl. valami adminisztratív, esetleg ügyfélszolgálat, eladó, vagy bármi ilyesmi. Ő erről hallani sem akar, ő "karriert" akar, és ideiglenesen is csak akkor akar elvállalni olyan munkát, amilyet nem akar, ha megszorulunk, mert akkor még nehezebben tudna másikat keresni, kevésbé tudja megoldani az interjúkat stb. Én már ideges vagyok, szerintem a munkaerőpiac általa áhított szegmenségen csúfosan elbukott, és ideje lenne a képességének megfelelő munkát vállalnia.

Mielőtt valaki belekötne, hogy lenézem, nem nézem le, de nekem nem igényem, hogy valami húúúú de komoly karriere legyen, csodálatosan szép, kedves, házias, humoros lány, én ezek miatt szerettem bele. De ez a dolog már nagyon zavar.

2019. jún. 4. 17:28
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/71 anonim ***** válasza:
22%

#39.

Sok apuka nem ilyen.

Te tudtál félre tenni, a kérdező barátnője nem, -ahogy az egyetemista lányok nagytöbbsége nem- őt kitartják.

2019. jún. 4. 19:40
 42/71 anonim ***** válasza:
91%
A kérdező barátnőjét is támogatják otthonról.
2019. jún. 4. 19:44
 43/71 anonim ***** válasza:
13%
... pont emiatt nem kéne a végtelenségig válogatnia, láthatóan sikertelenül, hanem elmenni dolgozni.
2019. jún. 4. 19:45
 44/71 anonim ***** válasza:
68%
A kérdező barátnője kap otthonról támogatást.
2019. jún. 4. 19:46
 45/71 anonim ***** válasza:
79%

Én 2 éve frissdiplomásként kezdtem nem szakmámban ugyan, de hasonló területen mint ahol a barátnőd keresgél. Akkor 200 nettó junior fizuval, azóta ez konkrétan megduplázódott, mert látták bennem a potenciált és szépen előléptettek. Nem azért, mert törtettem, hanem mert lelkes voltam, jelentkeztem az új projektekre, látták, hogy megbízhatóan elvégzem a dolgom és még örülök is neki, hogy fejlődhetek és megbíznak bennem. A 2 évvel ezelőtti bérekhez képest a barátnőd elvárásai szerintem kicsit sem irreálisak, bár tény, hogy ha rá lenne szorulva, valószínűleg kevesebbel is beérné. De én is úgy gondolom, hogy leginkább csak az a probléma, hogy a kedves támogató párja letörte az önbizalmát, és emiatt nem tudja kellő határozottsággal eladni magát. Egy HR-es, mint korábban mondták (dolgoztam toborzóként is és adminisztratív részén is a HR-nek), semmiről sem dönt, sem fizetésekről, sem arról, hogy felvesznek-e valakit. Előszűr, esetleg jelen van az interjún, teszteli a nyelvtudást, személyes kérdéseket tesz fel, de a szakmai részről a szakmabeliek döntenek. Ha valamilyen, a cég által támasztott elvárásnak nem felel meg a jelentkező, akkor kiszűri, ezzel segítve a szakmabeliek munkáját, hogy ne kelljen minden jött-menttel foglalkozniuk.

Te abban tudsz neki segíteni, hogy támogatod, biztatod, növeled az önbizalmát. Addig, amíg a szülei pénzelik, addig tulajdonképpen nem teljesen mindegy neked, hogy az apjától vagy a 12 órázós bolti eladói főnökeitől kapja meg ugyanazt a 120 nettót? Attól még, hogy neked nem igényed az ő karrierje, neki ez még lehet célja, tőled függetlenül is. Ha ez nem tetszik, akkor keress olyan nőt, aki csendben megbújik otthon beteljesíteni neked a női princípiumot.

2019. jún. 4. 20:01
 46/71 anonim ***** válasza:
19%
Ha nem hajlandó elmenni dolgozni, ne tartsd el, költözzön csak haza a szülei nyakán lógni
2019. jún. 4. 20:03
 47/71 anonim ***** válasza:
89%
Az öcsém pl. programozóként végzett, és 4 hónapig nem dolgozott, mert nem talált normálisan fizető munkát. És igen, addig a szüleim tartották el, majd az 5. hónapban talált jó munkát, jó kezdő fizetéssel, ami azóta a háromszorosára nőtt. Tehát bőven vissza tudta fizetni a szüleimnek, amit rá költöttek, és mikor nyugdíjba mentek, rendszeresen támogatta őket. Nem hiszem, hogy ő most ettől rosszabb ember, vagy rosszabb szakember lenne, sőt mindenki jól járt.
2019. jún. 4. 20:17
 48/71 anonim ***** válasza:
85%
Közben előbújt a szög a zsákból, a kérdező nemcsak a barátnőjét nézi le, hanem en bloc a nőket tartja alkalmatlannak hasonló pozíciók betöltésére. :D Remélem, szegény nő hamar eszmél, és otthagyja ezt a nyomorékot.
2019. jún. 4. 20:22
 49/71 anonim ***** válasza:
18%

Valóban degradáló kicsit a kérdező, azt nem tudjuk hogy ezt otthon a párja felé hogy adja elő, hogy vagy hogy nem támogatja.

Viszont: (amúgy 1# vagyok), azt mondom, hogy ő ismeri a csajt, vmennyire latja a képességeit, tehát érezheti hogy adott területen bejön e a dolog. Ahogy az én exemnek is megmondtam, hogy emberileg teljesen alkalmatlan sales-es meg MLM munkakra az extran introvertalt személyiségével. Ennek ellenére eveken at kinlódott a semmiért és tarthattam el....

Vannak munkakörök amikről tudod, hogy nem a párodnak való, akkor nehogy ne lehessen őszintén megmondani! Vannak akik nincsenek tisztában a kepességeivel, vagy nem hajlandók belátni, azert felesleges illúziókkal sztem ne taplaljunk.

2019. jún. 4. 20:22
 50/71 anonim ***** válasza:
0%
Hiába degradáló ezen az oldalon, ha vele lakik és eltartja.
2019. jún. 4. 20:25
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!