Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért nem felel meg neki egy sima adminisztratív munka, ha láthatóan nem kell másra?
A párom nemrég végzett az egyetemen, és munkát keres. Gazdasági végzettsége van és vagy üzleti, vagy marketing, vagy HR-toborzás területen akar munkát. Csak ilyen pozíciókra jelentkezik és bruttó 290-300 000 alatt nem vállal el semmit.
5 hónapja keres munkát, nem jön neki össze semmi. Alapból nem kedvelem az ötletet, hogy az üzleti életben tevékenykedjen, de azt sem, hogy más emberek sorsáról ő döntsön, pl. rajta múljon, hogy egy senior kategóriájú szakembert behívnak-e interjúra.
Egy fizetésből nehezen élünk meg jelenleg, és szerintem nagyon ciki, hogy otthonról támogatják. Úgy gondolom, hogy el kellene vállalnia valami olyan munkát, ahová felveszik, pl. valami adminisztratív, esetleg ügyfélszolgálat, eladó, vagy bármi ilyesmi. Ő erről hallani sem akar, ő "karriert" akar, és ideiglenesen is csak akkor akar elvállalni olyan munkát, amilyet nem akar, ha megszorulunk, mert akkor még nehezebben tudna másikat keresni, kevésbé tudja megoldani az interjúkat stb. Én már ideges vagyok, szerintem a munkaerőpiac általa áhított szegmenségen csúfosan elbukott, és ideje lenne a képességének megfelelő munkát vállalnia.
Mielőtt valaki belekötne, hogy lenézem, nem nézem le, de nekem nem igényem, hogy valami húúúú de komoly karriere legyen, csodálatosan szép, kedves, házias, humoros lány, én ezek miatt szerettem bele. De ez a dolog már nagyon zavar.
Neked nem igényed, hogy karrierje legyen, neki viszont igen. Annyi problémád van az egésszel, hogy nehezen viselnéd, ha neki komolyabb karrierje lenne. Ahelyett, hogy szabotálod meg ledegradálod a képességeit inkább segíts neki abban, hogy tudjon találni olyan melót amilyet szeretne.
A marketing és a HR is olyan területek amikhez nem kell hú de nagy zseninek lenni és felénk kapkodnak a fiatalok után az üzleti szférában. Egyáltalán nem lehetetlen amit akar. A fizuval kapcsolatban sincsenek irreális elvárásai, nekem a kezdő fizum volt 250 körül gyakornokként. Ha angolul és franciául is beszél az hatalmas előny, mindenhová ez kell.
Semmi értelme nincsen elmenni alibi melókat csinálni. Sehova nem fog plusszt jelenteni, kiég benne az ember teljesen és nevetséges az összeg amit adnak érte. Csináltam ilyeneket, semmi értelme nem volt az ég világon.
Persze, szar helyzet, hogy a te pénzedből éltek ezt megértem. De hatalmas gondok vannak a mentalitásoddal. Ebből a pár sorból is annyira egyértelmű, hogy nem akarod, hogy sikeres legyen. Félsz attól, hogy jobb nálad sok dologban és próbálod lehúzni őt ahelyett, hogy segítenél neki.
" Alapból nem kedvelem az ötletet, hogy az üzleti életben tevékenykedjen, de azt sem, hogy más emberek sorsáról ő döntsön, "
Nagyon lenézed te a barátnőd vagy önbizalomhiányos vagy és félsz, hogy többre viszi, mint te.
Elárulom, én nettó 300-ért se mennék sehova.
"De el tudom képzelni, hogy kicsit ráijesztenek, akkor csak makogni tud."
Ilyen pár minek, aki lehúzni akar?
" csúfosan elbukott, és ideje lenne a képességének megfelelő munkát vállalnia."
Bammeg, kivágnálak a helyében!
Amíg a szülei segítik, addig megteheti, hogy válogat.
De én ismerem és látom, hogy nem való ez neki, és engem igazol az élet is, mert nem kell sehová fél év alatt. Én szeretném, hogy sikeres legyen, de úgy gondolom, valami olyanban kellene annak lennie, ami neki való és passzol a személyiségéhez és a képességeihez.
Az nem tudás, hogy szépséges jegyzeteket írt az egyetemen, színes tollal aláhúzva a vázlatpontokat, majd keservesen magolta őket, meg, hogy épphogy 60%-ra összemakogta a nyelvvizsgáit úgy, hogy drága pénzért járt külön tanárhoz és kifejezett nyelvvizsga gyorstalpalóra is előtte.
Nekem minden sikerült ezek nélkül is.
Az egyetem még oké volt, csinálhatta állami pénzen, elvolt mint a befőtt, a nyelvtanulás az a szülei dolga, ők fizették, de az már nagyon nem oké, hogy az ezek miatti nagyra nőtt arca miatt én tartom el. Pedig olyan rendes, kedves lány lenne...
"Azért nem támogatom, mert az üzleti életben én borzasztóan nem bírom a nőket, korrekt tudás helyett villantással és hitegetéssel akarnak előbbre jutni. "
Hú, de kibaxnálak a helyében. Egy komplexusos idióta vagy.
Az adott céghez jelentkezzen, de rögtön főnöknek nem fogják felvenni, ez nem így működik. Persze ne adja karbantartó szintre, de valahol a kettő között kellene kialakítani a karrierjének hídfőállását és onnan felfelé lépkedni.
Ha profi, ügyes, okos stb. akkor úgyis kitűnik majd és feljebb kerül hamar.
“ Semmi értelme nincsen elmenni alibi melókat csinálni. Sehova nem fog plusszt jelenteni, kiég benne az ember teljesen és nevetséges az összeg amit adnak érte. “
Azért nem ártana legalább saját magát eltartania huszonévesen :DDDDD
"egy senior szakemberről milyen alapon döntene egy kezdő, huszonéves kiscsaj? Főleg, ha lövése sincs a szakmáról, például mérnököt vagy informatikust kell keresnie"
A jó HR soha nem szűr szakmai tudás alapján. Nem is ez a célja.
Egy HR-esnek emberileg kell téged néznie. Bele illesz-e a csapatba/cégbe. Eltudják-e képzelni veled, hogy hétfőtől te is velük kávézol. Továbbá a nyelvtudásod talán felméri.
Már jó pár éve nem elég az, hogy pöpec szakember vagy. A cégekben csapatok vannak. Nem egyének. Egy rossz csapatjátékos lehet bármennyire is jó egyéniben, nem kell.
Szoftverfejlesztőként dolgozok. Sokszor mérnökökkel karöltve. Borzalmas, amikor olyannal kell együtt dolgozni, aki szakmailag ugyan jó, de emberileg nulla. Szerencsére ez nagyon ritka és ők is 40-50+os koroszrályból valók.
Továbbá ha egy senior szakember nekiáll egy nem szakmabeli HR-essel nagyképűsködni, hogy ő a nagy akárki, akkor azt előszeretettel hívjuk be második körre és sz-rrá sz-patjuk szakmai kérdésekkel :) Mindenkitől lehet olyat kérdezni, amire nem tud válaszolni.
Vannak borzalmas HR-es emberek. Ezt aláírom. Viszont sokkal több a beképzelt magát sokszor seniornak gondoló (de amúgy 10 éve junior szinten ragadt) egyén.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!