Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Fiatal lányok, akik párkapcsol...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Fiatal lányok, akik párkapcsolatban éltek, összeköltözve a párotokkal, még nappalin tanultok, dolgozni nem tudtok, kaptok-e a szüleitektől pénzt?

Figyelt kérdés

Tehát még nappalin tanultok (egyetem, fősuli, OKJ, gimi, bármi), de már összeköltöztetek a párotokkal.

Nyilván vannak kiadások (rezsi, lakbér, utazás, tanulás, öltözködés, szórakozás stb. stb.).

Tanulás miatt nem tudtok dolgozni.

Hogy oldjátok meg az anyagiakat?

Párotok tart el teljesen? És/vagy a szüleitektől (is) kaptok havonta valamennyi összeget?

1. Ha kaptok, mennyi pénzt adnak hetente/havonta a szülők?

2. Ha a párotok tart el teljesen egyedül, az hogyan hat a kapcsolatotokra?

2019. máj. 30. 23:15
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
45%

Inkább szülőként tudok nyilatkozni.

Amíg tanul a gyerekem, addig a TANULÁSBAN utolsó leheletemig támogatom.

De ha elköltözik, mert önálló felnőtt életet akar kezdeni, akkor megkapja az útravalót, és lehet saját lábra állni. Nem vagyok köteles életem végéig eltartani! Természetesen szeretem, másban támogatom, ha bajban van, akkor haza is költözhet. De a mamahotel bezárt, amint költözik.

2019. máj. 31. 07:28
 12/21 anonim ***** válasza:
62%
Barátnőm vidékről ment pesti egyetemre, lehetetlen lett volna szülői segítség nélkül, 18 évesen. Havi 100.000-et kapott+ zsebpénz. A párja dolgozott, de nem keresett annyit, hogy egyedül elbírja az anyagiakat. Ez kb 10 éve volt. Ha megengedhetik maguknak, támogassák a gyereket, nem értem ezeket az ellenséges hangvételű válaszokat. Ha a mi gyerekünk felnő, mi is támogatni fogjuk.
2019. máj. 31. 07:56
 13/21 anonim ***** válasza:
51%

18 éves koromig támogatott anyám, utána amíg itthon laktam, én adtam bele a rezsibe, a saját kajámat én fizettem. Ha venni kellett valamit, pl bútor annak is felét állnom kellett. Mikor eljöttem ebből az "albérletből", akkor se támogatott természetesen.

Volt időszak, kb 2 hónap munkanélküliség, addig a párom tartott el. Utána dolgoztam, mindenbe beleadtam. Most nappalis vagyok, dolgozok mellette.

Pedig nem büfé szakon vagyok.

Minden megoldható, csak akarni kell.

Ha nagyon jó a szülők anyagi helyzete, akkor persze kedves tőlük, ha támogatnak, de nem kötelezheted rá őket.

Ha nem gazdagok, akkor végképp ne várd el.

Felnőtt vagy, gondoskodj magadról.

2019. máj. 31. 08:08
 14/21 anonim ***** válasza:
54%
Hát, én egyetemista vagyok és a személyes tapasztalataim szerint a valóságban abszolút nem jellemző az a mentalitás, hogy "tartsd el magad érettségi után" vagy "dolgozz, ha külön akarsz élni". Kevés ember lakik egyetemi városban, ahol kb minden szak elérhető vagy olyan távolságban ilyen várostól, hogy ne kelljen órákat utaznia oda-vissza naponta, a többség kénytelen koliba költözni vagy ha a szülei megengedhetik maguknak, akkor saját lakást vesznek neki vagy albérletet fizetnek (ha olyan szakra jár, ami mellett lehet dolgozni, akkor persze fizetheti magának, az én szakom speciel pont nem ilyen). Nekem több ismerősöm is van, aki a párjával lakik és ugyanúgy oldják meg az anyagiakat, mintha bárki mással laknának albérletben. A szülők fizetik vagy az illető diákhitelből él, esetleg belead az ösztöndíjából vagy diákmunkából szerzett pénzéből. Kevés egyetemista él egyedül/párban albérletben és ha már úgyis lakótársai vannak az embernek, akkor meg anyagiak szempontjából tök mindegy, hogy egy srác 3 random másik emberrel lakik, vagy a barátnőjével és két random másik emberrel (ha megengedhetik maguknak, akkor persze kettesben is lehet). Abszolút nem jellemző, hogy bárkit is a párja tartson el, mivel általában a "pár" is egyetemista, legalábbis az ismerőseim között nem hallottam még ilyen "sugar daddy" kategóriájú kapcsolatról. Egy barátnőm van, akinek a párja pár évvel idősebb és már dolgozik, ők pl felesben fizetik a dolgokat, a srác a fizetéséből, a lányt pedig a szülei támogatják anyagilag.
2019. máj. 31. 09:04
 15/21 anonim ***** válasza:
33%

Ami tíz éve 100 ezer volt, az ma 200 ezer, plusz a zsebpénz. Az mennyi? 300 ezer havonta? Amikor az átlag fizetés nincs ennyi?

Mennyire igazságos, hogy a két szülő egy fizetésből él, csak hogy az egyik gyerek két fizetésnek megfelelő összegből éljen?

Mi van, ha van testvére is? Akkor egyformán támogatják őket, jó esetben. Apa odaadja a fizut az egyiknek, anya a másiknak, és boldogan összebújnak a híd alatt, hogy milyen jó szülők.

Nem minden család áll úgy anyagilag, hogy két, három vagy több háztartást fenn tudjanak tartani. Az a durva, hogy egyre több fiatal viszont akkor is elvárja a teljes eltartását, mikor kirepült. Mire fel?

Nem azt mondom, hogy 18 évesen lehet menni, nem köteles eltartani. (Velem megtették. Érdekes, tudtam tanulás mellett dolgozni.) De ez elég durva, hogy a mi generációnk mindent megteremt magának, mert minimális támogatást se kap. Annyit se, hogy a nagyszülő figyeljen az unokára egyszer egy évben, mert magunknak szülünk.

Mellette teremtsünk meg mindent a gyerekeinknek is, és mosolyogjunk, ha saját jövedelem nélkül unokát hoznak a nyakunkra?

Kicsit el van tévedve ez a generáció.

2019. máj. 31. 09:09
 16/21 anonim ***** válasza:
31%

"Tanulás miatt nem tudtok dolgozni."

Aki akar, az tanulás mellett is tud dolgozni.

2019. máj. 31. 10:04
 17/21 anonim ***** válasza:
52%

Elég konzervatív szüleim vannak. Eszembe se jutott volna, hogy összeköltözés után elvárjam az apanázst. Ezzel az erővel most is tarthatnám a markomat, hiszen a GYED elég kevés, és nem tudok dolgozni pici gyerek mellett. Csakhogy nem ők kérték, hogy szüljek gyereket. Ez a férjem és az én közös döntésem, ketten teremtettük meg a feltételeit. Pont úgy, mint 5 éve az összeköltözésnek. Kiszámoltuk, hogy mennyit keresünk, mennyi a rezsi, az albérlet, (később a törlesztő), és mennyiből élünk meg. Amíg nem tudtam magam eltartani, addig nem költöztem el.

A szüleim, úgy érzem, hogy maximálisan támogattak azzal, hogy beszálltak az önerőbe, mikor lakást vettünk. Ezt se mi kértük, nem is számítottunk rá.

2019. máj. 31. 10:35
 18/21 anonim ***** válasza:
27%
Kérdező, van testvéred? Mennyit keresnek a szüleid? Csak úgy kíváncsiságból.
2019. máj. 31. 10:41
 19/21 anonim ***** válasza:
59%

A szuleim tartottak el, ahogyan a testvereimet is. Nalunk ez termeszetes volt, hogy aki tanul az tanuljon. Tobbszor akartam menni dolgozni, de a parom is meg a szuleim is lebeszeltek rola.

Az osszekoltozessel csokkentek a koltsegek, mert csak rezsit kellett fizetni, az havi 25. A szuleimtol egy honapban kb huszezret kaptam az egyeb koltsegekre, meg ha vettem egy cipot, kabatot akkor azt kifizettek. A tobbi jovedelmem az az osztondij es szoctam volt.

Sosem kuzdottem penzzavarral, mindig kijottem ennyi penzbol.

Szerencsere sosem kellett a paromnak eltartania, a koltsegeket jovedelemaranyosan osztjuk el. O tobbet keres, tehat tobbet is kolt.

2019. máj. 31. 11:32
 20/21 anonim ***** válasza:
51%

Hát én az egyetem alatt nem akartam volna osszekoltozni az akkori pasimmal. Több okból sem...

De ha akartam volna, akkor sem kaptam volna otthonról semmit a közös életre. De így, h otthon laktam ugye nem kellett beleadni a közösbe, tehát saját szoba, kaja volt és néha volt egy pénz is, bár az főleg jegyztekre meg egyéb sulis dolgokra.

2019. máj. 31. 13:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!