Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Normális, ha az egyik fél nem akar házimunkát végezni?
Ameddig mindketten teljesállásban dolgoztunk, felosztottuk a háztartást, bevásárlást.
Most én visszamentem nappalira tanulni. Eleinte dolgoztam is mellette, meg a lakást is rendben tartottam, de nem bírtam, és ki se fizettek rendesen, szóval a munkát otthagytam, csak az egyetem és a lakás van.
Viszont a lakás 24 órás munka, és már megy az idegeimre.
Bevásárlás, főzés, mosás, takarítás, és a párom elégedetlen, mert nincs olyan rend, mint egy múzeumban, én meg elégedtlen vagyok, mert semmi pénzem.
Felvetettem, elmegyek dolgozni, a munkát meg felosztjuk, megcsinálja a bevásárlást, ill leviszi a szemetet, én meg minden mást, de neki ez nem tetszik, mert hogy neki a lakásban semmit ne kelljen csinálni, eddig se kellett.
Csakhogy én már nem bírom.
Megoldás?
Ezt te vàlasztottad Kérdező.
Itthon én takarítok, de itthon is vagyok 0-24-ben, de se a pàrom, se a gyerek nem csinàl kupit, ismerik a kukàt, a szennyestartót.
Egy 140 nm-es hàzat tartok rendben, plusz a hatalmas teraszt, az udvart.
Pàrom ingben jàr, tehàt vasalok is rendszeresen, a mosógép kétnaponta megy, én porszívóval takarítok, azaz mindennap porszívózok, kétnaponta főzök, mégsem jàr ez napi 24 óràból.
Közöld a kedves pàroddal, hogy igenis pakoljon el maga utàn.
“Ahol mindenki pakol maga után, nyilván nincs gond. Csak annyira belefáradtam már koszos zoknit, csokipapírt, csomagolásokat a padlóról szedegetni.
Ugyanígy a mosnivalót a lakás minden szegletében vadászni, szátdobált ruhát, cipőt helyretenni, hajszálakat, szőrt a mosdóból kiszedegetni...Nem, nem az enyémet, én magam után mindig eltakarítok.
Csak ugye a párom nem, mert ha van egy htb otthon, akkor minek kéne kivinni a tányért a konyhába, a "Nyuszi, vidd ki, úgyis tudom, hogy mész még oda" sokkalta könnyebb akkor is, ha látja, hogy épp ülök.“
Ilyen ordas bunkótól rég megszabadultam volna. Nyuszi vidd ki a tányérom, mégazt nem. Vigye ki maga. Ha lesz egy gyerek vagy kettő akkor majd három után takaritasz? Gondold á gyorsan ezt a kapcsolatot nehogy a végén a pszichiátrián találd magad.
Hiába keres 10x annyit mint ami neked van, ha nem ad belőle semmit akkor mi hasznod van belőle? Dolgozz ingyen mert neki jó a fizetése de abból te nem látsz semmit?
Ne légy hülye, kihasznál amennyire lehet. Ha pedig cseléd kell költözzön anyucihoz, dugja a plüssmacit.
28/n
"Porszívózás egy ekkora lakásban is max. 20 perc (de azt se kell minden nap)."
Öööö speciel de. Mármint, ha minden nap porszívózna, akkor lehet, hogy végezne egy ekkora lakásban 20 perc alatt, de àtlagos takarításnál (ami heti 1 vagy 2 alkalom mondjuk) messze nem elég erre 20 perc. Mi nem 75, csak 35 nmen lakunk, és nekem több mint 20 perc a porszívózás... igaz, én rendesen csinálom, nem csak úgy nagyjából végigtologatom a gépet, mintha csináltam volna valamit. 🤷♀️
Meg utána még szokás felmosni is, legalábbis nálunk, hogy ne maradjon szálló por.
Oké, a 24 órás munka nyilván költői túlzás volt a kérdésben, de ne degradáljuk már le ennyire...
Kérdező, állj ki magadért! Ne kérd ki a véleményét, jelentsd be, hogy találtál melót, majd ahogy dolgozni kezdesz, szépen oszd ki, hogy épp mit csináljon meg. Ha régen ment a dolog, és nem tört le a keze, akkor nyilván most sem fog, csak elkényelmesedett a szentem, hogy ki van nyalva a popója.
Az meg a másik fele, hogy rendetlen és igénytelen, a nyuszó vidd már ki jellegű kérdésekre igenis szólj vissza rögtön, hogy kutyukám már fekszem, hadd ne kelljen ezért felkelnem, köszike...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!