Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Normális, hogy a barátom...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Normális, hogy a barátom ennyire spórolós?

Figyelt kérdés
Elég összetett a helyzet, mert smucignak nem mondanám. Ha megyünk valahova randizni, akkor sose hagy fizetni. Ha kifejezetten az én ötletem, akkor se sajnálja rá a pénzt. Azt se hagyja, hogy az együttélésbe beszálljak, ami már engem is nagyon zavar. Szerinte ő férfi, ez a kötelessége. Egyszerűen nem lehet meggyőzni. De van ennek egy másik oldala is. Hihetetlen dolgokon tud spórolni. Például mielőtt összeköltöztünk, nem volt hűtője és mikrója se, mert szerinte az pénzkidobás. Nehezen tudtam róla meggyőzni, hogy ezekre szükség van. Mondtam, hogy fizetem, ha kell, de nekem ezek alap dolgok. Fizetni persze nem hagyta a felét se, de akkor is hangoztatta, hogy pénzkidobás. Nyaralni csak úgy hajlandó, ha hostelbe megyünk(közös szobába másokkal), mert az olcsóbb. A repjegynél is azt nézi, hogy minél olcsóbb legyen, az se zavarja, ha több átszállás is van. A reptérre is tömegközlekedéssel hajlandó csak kimenni(nem budapestiek vagyunk). Másrészt ha valami akciós, akkor azonnal megveszi, akkor is ha semmi szükség rá. Azt se szereti ha fürdök, mert a vízzel is spórolni akar. Jól keres amúgy, nincs rászorulva, hogy mindenen spóroljon. Nagyon zavaró ez nekem, mert egyrészt alig hagy fizetni, másrészt nem szeretek így élni.
2019. máj. 7. 11:22
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%
"Fillérb@$zó Gentleman"
2019. máj. 7. 13:34
 12/14 anonim ***** válasza:
96%

Jól látod, itt tényleg nem arról van szó, hogy smucig lenne. Sokkal inkább az van, hogy a párod nem tud egy kicsit se elszakadni a családi mintáktól, görcsösen ragaszkodik hozzá, mert ő így érzi jól magát.

Ez több dologban is megmutatkozik:

- férfi minta: Ő a férfi, neki "kell" mindent fizetnie, éttermet, lakást, rezsit, stb.

- hűtő, mikró: Valószínűleg ezt látta otthon, és enélkül is nagyon jól megvoltak, nem is érti miért lenne ezekre szükség, és tényleg pénzkidobásnak érzi.

Mindenkinek megvan a maga "hülyesége", amin nem tud és/vagy nem is akar változtatni, pedig nincs túl nagy jelentősége. Először is tudatosítania kell magában, hogy ilyen berögzült mintái vannak, és neki kell meghoznia a döntést, hogy szeretne ezen változtatni, mert ő is hülyeségnek érzi. Csak tudatosan, szépen lassan, nehezen lehet ezeken a mintákon változtatni.

Saját példámat is hozhatnám. Nálunk például nagyszülők nagyon nagy szegénységben nőttek fel, sokat éheztek, náluk elképzelhetetlen volt, hogy ételt kidobjanak. A szüleimnél már nem volt ilyen probléma, nálam se. De mégis két generáción keresztül tovább öröklődött ez, és ha a hűtőben megromlik a kaja és ki kell dobni, bennem van egy kis rossz érzés. Másik példám, hogy én pl. szeretek sátrazni, vadkempingezni, sose voltam igényes a szállásra. Én se értem mi a jó 10-20e-ket kiadni szállásra egy éjszakára, mert aludni bárhol lehet, de el tudom fogadni, hogy másnak ez fontos lehet. Ha úgy alakul, nagyvonalúan kifizetem azt is, de belül azért egy kicsit ott van az érzés, hogy ez mégiscsak pénzkidobás, még ha nem is hiányzik máshol. Még egy példa: Volt párom hitt a homeós bogyókban, én kb. sarlatánságnak tartom, pénzt nem adnék érte. Itt az volt a kompromisszum, hogy megveszi saját magának, én meg nem piszkálom, hogy hülyeségre költ.

Visszatérve a párodhoz. Szerintem ez a szint már egy kicsit túl van a normálison, ennyire nem szabadna görcsösen ragaszkodnia a bevált mintákhoz, egy kicsit neki is kéne engednie, egy kicsit neked is jobban kellene tolerálnod az ő hülyeségeit. De ezt meg kell beszélnetek egymással, csak úgy működhet. Nem szabad veszekedni, követelni, stb. Pár példa kompromisszumra: OK, hogy ő nem akar hűtőt venni, de cserébe belemehetne, hogy te vedd meg. Vagy belemehetne, hogy kifizesd a reptérre az üzemanyagköltséget. Nyaraláshoz meg kereshetnétek pl. booking.com-on olcsó szállást, ahol csak ti vagytok. Hostellel kb. egy árban van vagy még olcsóbb is, és nem kell másokkal osztozkodni a szobán. Akciós dolgok vásárlásánál lehet finomítani kicsit, vásároljon akciós dolgokat, de tényleg csak azt, amit egyébként is megvenne, mert szükség van rá. A fürdővízen való spórolás már erősen feszegeti a smucigság határát. Az ember nem csak azért vesz ülőfürdőt, hogy tisztálkodjon, hanem mert jó elnyúlni a kádban, benne feküdni fél órát. Vajon az ellen is tiltakozna, ha mécsesekkel körberaknád a kádat, és egy-egy pohár borral együtt beülnétek a kádba, megmosnátok egymás hátát, stb?

2019. máj. 7. 13:48
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

Mazoista vagy?

Összetörik a tükör, ha belenézel?

Annyira csóró vagy, hogy kénytelen vagy ezeket a megaláztatásokat a lakhatásért elviselni.

-- Ebben az esetben ingyen szexelsz. Csinálhatnád jövedelmező módon is.

Szerinted normális az az ember, aki együtt él egy elmebeteggel?

2019. máj. 7. 13:58
 14/14 anonim ***** válasza:
Az egyetlen ember akit ismertem és tudtam róla, hogy így gondolkodik, az öreganyám volt.
2019. máj. 7. 16:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!