Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Lehet összefüggés a párkapcsol...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Lehet összefüggés a párkapcsolat sikeressége és az internetes kommunikáció között?

Figyelt kérdés

Bővebben: működhet-e jól egy párkapcsolat, ha pl. messengeren az egyik fél gyakran elfelejt válaszolni, vagy nincs is kedve beszélgetni?

A baráti körömben egyre jellemzőbb, hogy amiatt panaszkodik valaki, hogy a párja alig ír neki, akkor is, ha ritkán találkoznak. Általában arra hivatkozik a másik fél, hogy elfelejtett reagálni, vagy nem is érezte úgy, hogy kéne bármit is írnia. Aztán jönnek a sértődések, viták.

Kíváncsi vagyok, hogy van-e esetleg olyan ellenpélda, amikor szintén ugyanez a helyzet, annyi különbséggel, hogy ez nem okoz problémát a kapcsolatban. Hogyan lehet kezelni, ha mondjuk fontos dologról ír az egyik, de nem kap rá választ? (Bármilyen megoldás jöhet, a telefonhívástól kezdve akármi.)

Szeretnék összeszedni minden lehetséges megoldást, hátha ezzel kicsit segíteni tudok a barátaimnak, mert már rossz nézni, ahogy egyik pillanatról a másikra szomorúak, dühösek lesznek...

2019. márc. 15. 16:32
 1/1 anonim ***** válasza:

Hali!

Persze, hogy van összefüggés. De csak hogy a saját példámon induljak, sokszor tapasztaltam, hogy messengeren tök jól eldumáltunk a csajjal, aztán amikor személyes találkozóra került a sor, valahogy megkukultunk. Mert míg messengeren van időd megfogalmazni az épp odaillő, frappáns, menő, vicces választ, addig a való életben rögtön látni a másikon az esetleges tétovázást, hogy tutyimutyi, hogy fogalma sincs, mit mondjon... Szóval valahol az internetes ismerkedés emiatt egy zsákutca is lehet.

Manapság meg mindenki interneten kommunikál, és emiatt elfelejtenek a való életben mély, értékes kapcsolatokat kialakítani. Ha amúgy minden rendben lenne a barátaid kapcsolatában, akkor nem sértődnének meg azon, ha a másik nem válaszol azonnal vagy egyáltalán, szóval előtte érdemes lenne azt átgondolniuk, hogy hová tart a kapcsolatuk, mi értelme van, mit várnak tőle. Egy jó baszást, bulizást, legyen kinek átküldeni az újabb csücsörítős tükrösszelfit, vagy esetleg valami komolyabbat? Mert ha az utóbbi a válasz, akkor le kéne ülniük, és megbeszélni, hogy akkor ez és ez van, ha mondjuk nem válaszolok azonnal, akkor az nem feltétlenül azt jelenti, hogy ne, bírom a pofád, hanem az is lehet, hogy épp nem érek rá, dolgozom, stb. Rohadtul felgyorsult a világ, a neten azonnal minden infót megkaphatunk, csak rá kell keresni, és egy ilyen környezetben természetes, ha az embert idegesíti, ha nem kap meg valamit azonnal, jelen esetben reakciót egy messenger üzenetre.

Szerencsére ez nálunk nem gond, feleségem nem sértődős :D De pl nála is előfordul, hogy valakitől valami infó kéne, ráír messengeren, és aztán izgul, hogy a másik mikor ír már, mert kéne az infó mondjuk egy programhoz. Ilyenkor szoktam mondani, hogy hívd fel, ha nem jó neki, úgyis kinyom, és később visszahív.

De én is igyekszem minél többet telefonálni, szóban kommunikálni, mert nem egészséges, ha a barátokkal messengerre korlátozódik a kapcsolattartás.

Nem tudom, sikerült-e érdemben válaszolni, ha kérdés van, írj :)

F28

2019. márc. 20. 15:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!