Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Problémát okozhat, ha egy lányt elkényeztet anyagilag a párja?
Ha nem csak a kapcsolat elején, hanem 5-6 év után is. Pl olyan helyekre mennek nyaralni, ahová egyedül nem tudna elmenni, minden hétvégén kávézóban reggeliznek, néha étteremben esznek, olyan lakásban/házban lakhat a párja által, amilyet egyedül nem engedhetne meg, van költőpénze, ami ha egyedül élne, nem maradna...
Probléma ez?
Lehetséges, hogy emiatt torzul majd a világképe?
Mert ez nem alap.
Gáz, de bőven okozhat problémát. Több olyan kapcsolat is volt a környezetemben, ahol a férfinak jól ment, a nő pedig valami egyszerű, kevesebbet fizető melót végzett. Aztán, amikor ezekben a kapcsolatokban beütött valami anyagi probléma és elmaradtak a nyaralások, akkor szép lassan lelépett a nő egy olyannal, aki hozta a régebbi színvonalat. (Mielőtt jönne itt is a szokásos szöveg: Nem aranyásónak indult lányokról van szó, hanem aranyos, cuksi lányokról. Aztán ez lett belőlük.)
Nekem is volt egy hasonló szitum. Több éves kapcsolat, gimi óta tartó. Meglett az első melóm, örültem. Részben raktam félre, de azért élveztem is a dolgokat, szóval elvittem étterembe, közös bevásárlásnál általában én fizettem, hétvégi welness. Lassacskán hozzászokott a dologhoz és már több 100.000 feletti, több hetes nyaralásokat tervezgetett, amibe ő alig tudott volna beleszállni. Mindezt úgy, hogy 6 órás melóban volt, én meg 8-ban és rengeteget túlóráztam.
Természetesen meguntam a dolgot és hagytam a fenébe.
Én 15 éve vagyok házas és ahogy tudom, elkényeztetem a páromat. Soha nem volt ebből gond, nem élt vissza vele, nem követelőzik (sőt! Sokkal spórolósabb nálam).
Ha egyedül élne, akkor sok mindent nem engedhetne meg magának annak ellenére, hogy ő is folyamatosan dolgozik, tanul, fejleszti magát. De nem torzult emiatt sem a személyisége sem a világképe.
Amíg én élek, addig neki meg lesz mindene (ahogy ő is megad nekem mindent) és nálam/nálunk ez a normális.
előző vagyok
hozzá teszem, nagyon kevés olyan nő van, akinek a másik személye a fontos, s nem az életérzés, avagy más szavakkal: mindegy kivel megy nyaralni, csak menjen, s ne feledd mindenkinél van nagyobb, szebb, gazdagabb.
Okozhat többféle szinten problémát, de mindez csak a két féltől függ.
Lehet az probléma, hogy hozzászokok egy anyagi színvonalhoz, amiből nem hajlandó akkor sem leadni, ha esetleg nem futja neki rá (akár azért, mert elhagyja a pasas, akár azért, mert elveszíti a munkáját a pasas)... az hosszú és nyögvenyelős tanulópénz... abban az esetben, ha nincs ezzel tisztában, és nem tud azonnal átváltani takarékos üzemmódra. Mert van olyan nő is, aki egy ilyen szakítás után azonnal átlátja, hogy hopp, most már nem futja nekem ilyenre.
Aztán lehet az is probléma, hogy sok pasas azt hiszi, hogy azzal, hogy ezeket megveszi a nőnek, kb. a szerelmét és a testét is megvásárolta, a nőt örökké a lekötelezettjévé tette. Sajnos volt ismerősöm, aki ilyen helyzetbe került, hogy a férfi azt gondolta, "na, megvettelek, most úgy ugrasz, ahogy én füttyentek", elmarta tőle a barátait, nyomozott utána, nem engedte ide-oda-amoda, megválogatta, melyik ismerősével mikor találkozhat, a nőnek úgy kellett öltöznie, ahogy ő mondta... amikor el akarta hagyni a nő, megverte... csak akkor állt le, amikor a nő apja ráküldte bár befolyásosabb barátját.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!