Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
1,5 éve kicsúszott minden a lábam alól. Hogyan álljak helyre?
1,5 éve megismertem valakit, szerelmes lettem első látásra. Egy ideig úgy volt, hogy nem lesz ebből semmi, majd megtört a jég és összejöttünk. Sajnos a kapcsolat nem olyan volt, mint amire vártam, részben az én, részben az ő hibája miatt.Sok veszekedés, szakítás, majd rá 2 hétre összejött valakivel, akivel azóta is boldog. Előtte azt mondta, hogy soha nem találkozott olyannal, mint én majd kiderült, hogy csak végig megvezetett. Olyan szinten összetörtem, hogy májusig szinte naponta ittam. Közben belekeveredtem egy kisebb balhéba, mert el akarták lopni a telefonomat, erre behúztam annak az embernek, így feljelentettek garázdaság miatt. Eközben valószínűleg a sok stressztől és a piától megemelkedett a prolaktin szintem ami által még idegesebb lettem és jócskán meg is híztam. Mikor kezdtem jól lenni megismerkedtem valakivel. Nem volt szerelem első látásra, de jól éreztem magam vele, ragszkodtam hozzá. Ő azt mondta, hogy szeret és bár az elején nagyon figyelmes volt, hamar előjöttek a problémák. A pia néha fontosabb volt, mint én, ha valami nem úgy volt, ahogy akarta behisztizett, egyszer úgy beszélt velem, mint egy kutyával, aztán könyörgött. Végül én hagytam ott, egy ideig próbálkozott, majd azt mondta, hogy csak szánalomból volt velem. Barátaival, családtagjaival megutáltatott engem, és ő is teljesen elzárkózott. 2-3X írtam neki, majd feljelentett. Viszont olyanokat is állított ami nem igaz, pl. ő szakított, utána nem hagytam békén 2 hétig, szerencsém volt, mert megvoltak az üzenetei amiben kiderült, hogy nem így volt így az ügyből nem lett semmi. Viszont teljesen összetörtem. Úgy érzem, hogy egy értéktelen ember vagyok, az egyetemet ebben a félévben kellene befejeznem, de semmi motiváltság. Újra előkerült az alkohol, de nem olyan sűrűn, heti 1-2 alkalommal, mikor nagyon magányos vagyok megiszom egy üveg bort.
Kövér vagyok, rusnya vagyok, úgy érzem nem érek semmit. Bármennyire is próbáltam jól csinálni mindent az utolsó kapcsolatomban kihasználtak és átvertek.
Barátaimra már nem tudok számítani, mindegyiknek van párja és ők az elsők. Családom nincs, magányos vagyok. Úgy érzem, ha nem lennék a világon, nem hiányoznék senkinek.
Másfél év alatt egy erős, ambicíozús lányból egy idegroncs lettem, és nem látom a kiutat.
A jövőre kellene koncentrálni, nem arra, hogy a múltban mi volt. A múltbeli hibákból tanulni lehet, egyébként a másik fél - felek is hibáztak jócskán, sosincs olyan, hogy "csak az egyik hibázik".
Diploma után is sokminden vár rád, előtted az egész élet.
Ha van lehetőség, keress jó pszichológust, járj el hozzá.
Nyugtasson a tudat, hogy én erre 20 év után jöttem rá.
Én is tök egyedül vagyok már, mindenkit ellenem forditott. Mindennap lealázott valamivel.
Úgy gondolta minél bunkóbb, annál nagyobb férfi..
3 évig szinte mindennap ittam, meghiztam stb stb...
Sokan hülyeségnek tartják, de én letöltöttem a Silva féle agykontrollt,
Az alapgyakorlatot, és napi 3 szor meghallgatom.
Mostmár nem iszok, sose.
Fogyozok, és mindennap futok(na jo inkább gyaloglok). Elkezdtem fogyni.
Mar szinte letojom a fejét.
Egy ilyen szerencsétlen senki miatt nem fogom még jobban tönkre tenni magam.
Más sokkal rosszabb helyzetbe van mint én.
Szöval ilyenekre gondolok.
Már az se érdekel ki mit gondol, pedig elhiheted itt falun már van egy hírem.
tűzz ki magadnak célokat, amivel elfoglalod magad és teszel az egészségedért :) az sokat segít
például tűzd ki, hogy 2 hónap alatt szeretnél leadni 5 kilót és heti 3szor teszel egy nagy sétát!
vagy korlátozod a pia mennyiségét pl csak hétvégéken iszol és mértékkel.
írhatsz naplót is a napjaidról, az segít abban, hogy feldolgozd!
a lényeg, hogy ne a problémáidra nézz, hanem a kitűzött céljaid felé fordulj :)
Egy a lényeg, agyilag el kell jutnod oda ahova az előttem lévő válaszoló.
Lefogyni lehet, piát letenni lehet, onnantól pedig minden rendbe fog jönni. Ehez egy dolog kell, akataterő!
Az is segít ha mersz nagyot lépni például, külföldre mész dolgozni. De akár csak munkahelyet válasz, vagy lakhelyet, tanulsz egy új szakmát, egy új érdekes hobbi!
Szaladj le a múltról mert megöl!
"Hogyan álljak helyre?"
Döntsd el, semmi más nem kell.
Először is vállalj felelősséget.
A mondat így hangzik helyesen:
"Másfél éve úgy döntöttem, hogy leugrok a biztos talajról és alkoholista leszek, csak mert egy kapcsolat nem úgy sült el ahogy elképzeltem."
Mert te döntöttél így.Nem számít, hogy mi történt szerinted ami miatt ezt tetted, csak az számít, hogy így döntöttél.
Célszerű lenne fejlesztened a problémamegoldó és mentálhigéniés eszköztáradat.
"Kihasználtak és átvertek."
Hagytad magad kihasználni és átverni.Annyira hinni akartál, hogy hittél is és a reakciód alapján nem tanultál belőle semmit.
A kulcs a tudatosság.
Minden párkapcsolat egy tükör, egy olyan amiben meglátjuk magunkat, a gyengeségeinket, ezáltal nyílik egy személyiségfejlődési ablak és lehetőség az önmeghaladásra és nemesedésre, hogy ezáltal eljussunk egy minőségibb lelki állapotba.Így minden kapcsolat hozza a tanítást és a lecke addig ismétlődik míg meg nem tanuljuk és meg nem haladjuk azt, lásd: ugyanúgy vezetnek meg téged mindig, mert nem tanultad meg magadról, hogy egy kis szeretetért és elfogadásért, figyelemért hiszékennyé és áldozattá tudsz válni, mert nincs ön-becsülésed.Ezért kell a tudatosság, hogy megértsd mi miért történik veled ok-okozati szinten és, hogy ezáltal túl tudd fejlődni és ne menj neki rendszeresen ugyanannak a falnak.
Ez az út visz felfelé.
Vagy választhatod a menekülést(alkohol, drog, stb..), az pedig olyan út ami lefelé visz.(Nyilván nem oda akarsz eljutni.)
Mindkét esetben tiéd a döntés joga és a felelősség is.
"Barátaimra már nem tudok számítani..."
Nem is kell, ez a te problémád amit csak te oldhatsz meg és az ő dolguk és felelősségük.
"Kövér vagyok, rusnya vagyok."
Túlsúlyuktól már sokmillióan megszabadultak, te is meg tudod csinálni.Nincs alkohol, sport van és kalóriadeficit, ennyi.Közben legalább edződik a jellemed és lesz sikerélményed ahogy egyre szebbnek látod magad, ami által épül az önbizalmad.(Mert a sikerélmény építi az önbizalmat.)
"Családom nincs, magányos vagyok..."
Akkor dolgozz magadon azért, hogy alapíthass egyszer egy férfival.
Vizsgáld meg, hogy mi vezethetett oda, hogy úgy viselkedsz egy kapcsolatban ami ide vezetett.Gondolok itt arra, hogy azt mondod nincs családod.Nem derült ki, hogy nélkülük nőttél-e fel vagy időközben estek ki a képből.Viszont annyi biztos, hogy érzelmileg és mentálisan kiegyensúlyozott felnőtté váláshoz szükségszerű az érzelmi és mentális támogatás gyerekkorban.Hogy kialakulhasson egészséges önbizalom, önbecsülés.
Akinek van önbecsülése az szereti és tiszteli magát annyira, hogy nem enged meg bármit magával szemben.Ugyanis kihasználni és átverni csak azt lehet aki potenciálisan alkalmas rá.
Azt kell megértened ha fejlődni szeretnél, hogy neked vajon miért nincs önbecsülésed.
1.Feltárás
2.Azonosítás
3.Tudatosítás
4.Tudatos önmeghaladás
Gondolj a személyiségfejlődésre úgy, mint okok és okozatok összefüggésére.
Nőknél például gyakori, hogy egy apaképsérülés vezet a férfiakkal való kapcsolataik diszharmóniájához
Például egy érzelmileg elutasító és el nem fogadó apa mellett általában olyan nő nevelkedik, aki később öntudatlanul a lábtörlője lesz a férfiaknak, hogy a gyermekkorban vágyott, de meg nem élt figyelmet, szeretetet, elfogadást megkapja.Így perifériára szorítja magát a saját életében, feladja valós igényeit és nem vállalja fel a személyes érdekképviseletét a párkapcsolatban, alárendelődik és vegetál.
Fontos, hogy dolgozz a gyerekkoroddal.
Pszichológia, mentálhigénié.Ha elakadsz kérj segítséget.
Szép napot és kitartást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!