Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ki mellé álljak ebben a...

Ki mellé álljak ebben a helyzetben, hogy ne legyen vita egy ilyen pitiáner dologból? Az eszem a férjemhez "húz", a szívem viszont a lányomhoz.

Figyelt kérdés

Mától két hétig a Balatonnál nyaralunk a három gyerekünkkel. A 15 éves nagylányom (akiről írok) elég visszahúzódó, csendes természetű, a saját korabeliekhez képest meg főleg (nem iszik, nem cigizik, nem jár bulizni stb.). Egy szenvedélye van, méghozzá a lovak. Megszállottan rajong értük, már egészen kicsi kora óta. Egy balatoni nyaralás alkalmával pár évvel ezelőtt elmentünk cirkuszba, ahol egy nagyon színvonalas előadást láthattunk. A lányomat teljesen elvarázsolta a cirkusz világa, a lovak, és mint utóbb kiderült, az egyik lovas akrobata is. Képeket, újságcikkeket kezdett el gyűjteni róla, aztán következő évben már közös fotó is készült, majd dedikáltatva lett a cirkuszjegye. 2009-ben (ha minden igaz, akkor) ez a tag kivált a cirkuszból és egy saját lovas show-t csinált, azzal járta és járja a mai napig az országot. Az én lányom pedig teljesen „belezúgott”. (Persze plátói az egész, ő élete első „szerelme”.)

Már hónapokkal az idei nyaralás előtt tervezgette, hogy ha jövünk, mikor nézzük meg a show-t. A jegyárak sajnos elég borsosak (egy öttagú családnak meg főleg), de úgy voltam vele, hogy tényleg egész évben nem kér semmit, nem is nagyon jár el otthonról, ez még belefér.

Most viszont, hogy lejöttünk és előállt az ötlettel, az apja rögtön rávágta, hogy nem, szó sem lehet róla. Hogy gondolja, hogy fejenként be fogja fizetni a négyezer forintos jegyárat (pedig tényleg megtehetnénk egy évben egyszer, nem ettől fogunk csődbe menni), hogy aztán két órán keresztül nézze a „bohóckodást” - mondta a férjem.

A lányomnak meg több se kellett, kiborult, elege van belőlünk, elege van a nyaralásból, elege van mindenből.

Amikor pedig próbáltam beszélni az apjával, csak elutasított, és lekezelően csak annyit mondott, hogy álljak csak a lányom mellé, támogassam a hülyeségben, legyen csak belezúgva egy harmincas férfibe stb.

Ilyen hangulattal indul a nyaralás: a lányom nem szól hozzánk, a férjem nem szól hozzám, a kicsik pedig (akik aztán semmiről se tehetnek) csak nagyokat pislognak.

Tudom, hogy ez egy nagyon pitiáner, majdhogynem „szóra sem érdemes” dolog, de nem tudom, mit tehetnék? Álljak a férjem mellé, mondván, „nem engedhetjük meg magunknak”, meg „ne támogassam a lányunk hülyeségeit”? Vagy álljak a lányom mellé és menjek el vele ketten, hiszen erre várt egész évben?

Minden választ köszönök! Sőt, annak is köszönöm, aki képes volt elolvasni ezt a „kisregényt”. :)

2013. júl. 28. 21:35
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
100%
menjetek el kettesben. akkor az apuka sem hisztizhet, hogy sokba kerül, és nem is néznie a "bohóckodást". A lányodnál meg szerzel egy piros pontot:)
2013. júl. 28. 21:40
 2/28 anonim ***** válasza:
100%
A lányodnak van igaza. De, azt én se értem miért kéne menjen az egész család. Menjetek el csak ti ketten, a msik két gyerek strandol addig az apjukkal. Vagy elmehet egyedül is, elég nagylány már, egy cirkuszi előadáson semmi baja nem esik. Mikor vége várjátok kint.
2013. júl. 28. 21:40
 3/28 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem elöre meg kellett volna beszélni, mert ha a lányod erre készült már hosszabb ideje, akkor csak tudtál róla.

Azt meg nem értem, hogy az apa miért ennyire elutasító, vagy ha tudod, hogy ilyen szokott lenni, akkor miért nem tisztáztad vele elöre.

Szerintem a lányodnak van igaza, de ami megoldás lehetne, hogy te meg a lányod elmentek ketten az elöadásra (akkor három jegyet megspóroltok és ezen nem pattoghat a férjed), az apa meg otthon marad két kissebbel addig vagy elmennek sétálni valamerre.

2013. júl. 28. 21:43
 4/28 A kérdező kommentje:

Igen, elengedném egyedül is, de az előadás este 8-kor kezdődik és szerintem 10-ig, fél 11-ig biztosan eltart, és ennyi ideig még azt sem tudom csinálni, hogy elsétálgatok a két kicsivel, mert egy idő után megunnák - érthetően.

Valószínű az lesz, hogy elmegyünk ketten, viszont akkor meg tudom, hogy a férjem meg fog sértődni, hogy addig neki kell a két kicsivel lenni. Meg az „fáj” neki, hogy én támogatom ebben a lányomat (azaz elmegyek vele), és zavarja a lányunk plátói rajongása is. De nem tudom, mitől félti, hiszen mi is voltunk kamaszok, én is voltam szerelmes elérhetetlen férfiba (ének, színész stb.), mégsem lett semmi bajom, nem vágtam fel az ereimet. :D

Hát, elég bonyolult egy családunk van. :D

2013. júl. 28. 21:47
 5/28 anonim ***** válasza:
100%

Úgy hiszem, apukának az a valódi baja, hogy lassan felnő a kicsi lány: "támogassam a hülyeségben, legyen csak belezúgva egy harmincas férfibe"

Beszélj a férjeddel, hogy ez a "belezúgás" előbb-utóbb úgyis lecseng a lánynál, de ha most ilyen kategorikusan eltiltjátok őt attól, amit szeretne, az később számtalan módon megbosszulhatja magát, kezdve ott, hogy többé nem fog titket a bizalmába avatni, mert ugye most it, ha eltitkolta volna előletek a rajongását és csak váratlanul előtoppan, hogy megnézhetné-e ezt a bizonyos bemutatót, akkor alighanem megengedtétek volna... Hadd menjen csak el és ne csúfoljátok a kis plátói vonzalma miatt.

2013. júl. 28. 21:49
 6/28 anonim ***** válasza:
100%

Oh nálunk ilyen esetben,anya már csak azértis elvitt volna engem abba a cirkuszba. Szerintem is menjetek el ketten, tök jó anya-lánya kapcsolat építő lesz ez számotokra,hidd el.

17 vagyok,de nagyon utálom mikor anya apa mellé áll egy vitába,mert az egyszerűbb neki (szerencsére ritkán van ilyen) ilyenkor azt érzem,hogy őt sokkal jobban szereti,mint engem. A lányod is aztérezné szerintem,hogy cserben hagyod. A férjed meg majd túl teszi magát ezen az egészen.

2013. júl. 28. 21:57
 7/28 anonim ***** válasza:
100%
A lányodnak kedvezz. Ahogy leírod, jóravaló, kedves, inkább visszahúzódó... egy szenvedélye, egy kérése volt egész nyárra. Mindenképp vidd el, az apja hagy puffogjon, majd megnyugszik! Nincs az apának igaza!
2013. júl. 28. 22:05
 8/28 anonim ***** válasza:
100%

Én is arra szavazok, hogy menjetek el ketten, vagy az előadás végén várjátok meg a kijáratnál.

Nem vagyok annak a híve, hogy amit a gyerek kiböffent a száján azt azonnal kapja meg és a család akár csődbe is mehet, de egy normális, nem követelőző gyereknél ez a kérés szerintem teljesen korrekt. Sok pénz, de én akkor inkább nem ennék fagyit és lángost a nyaralás végéig, de erre elengedném a gyereket.

2013. júl. 28. 22:06
 9/28 A kérdező kommentje:

Igen, igazatok van, tudom. Én egyáltalán, soha nem nevettem ki amiatt, hogy szerelmes ebbe a fickóba, hiszen - mint ahogy írtam is - nekem is volt ilyen korszakom, amikor belezúgtam énekesbe, színészbe, vagy a gimnáziumi tesitanárba, amikből persze soha nem lett kölcsönös vonzalom, és szépen lassan el is múltak.

A férjemnek viszont van egy ilyen tulajdonsága, talán mondhatom önfejűségnek, hogyha ő valamit rossznak vagy hülyeségnek lát, akkor azzal igenis mindenki értsen egyet, és neki most az fáj, hogy én nem őt támogatom. És igen, talán a „kislányát” is félti, csak azt nem tudom, mi a fészkes fenétől?! A 36 éves, kétgyerekes lovas akrobatától (egyébként kiírom, csaknem lesz ebből gond, Richter Flóriánról van szó - lehet, hogy ismeritek is, vagy hallottatok már róla)? Ahhh, mindegy is. Én vagyok a hülye, hogy ezekből a dolgokból túl nagy gondot csinálok. Azt kéne mondanom, hogy „elmegyünk és kész”, ahelyett hogy itt őrlődöm, és próbálok megfelelni a férjemnek is és a lányomnak is.

2013. júl. 28. 22:09
 10/28 A kérdező kommentje:
És teljesen egyetértek az ötödik válaszolóval is, mert én is ezt mondom a férjemnek, hogy inkább örüljünk, hogy még ezekbe az apróságokba is beavat bennünket, hogy megbízik bennünk, és ne fordítsuk magunk ellen, mert ha most kineveti, kigúnyolja miatta, egy életre elveszti a bizalmát.
2013. júl. 28. 22:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!