Mit tegyek ilyen helyzetben? December óta megy a vita
anyósommal,mert nem hajlandó megérteni azt,hogy én és a
férjem vagyunk 1 család ők már másik család,de
hozzánk tartoznak.
Figyelt kérdés
Nagyon megharagudtunk rá mert meg sem akarta ezt érteni,és ránk akarta erőltetni az ő akaratát.Mikor mentünk hozzájuk felkapta 3 hós fiamat,és még azt sem engedte,hogy hozzászóljak,mikor közeledtünk a gyerekhez férjemmel még el is fordította picit,sőt elvitte távolabb,hogy ne is közelítsünk hozzá.Ő szerinte mi hárman nem vagyunk egy család,csak ö a család apósom,és kész.Mindig azt hiszi neki lehet igaza,és kész.Ő akarja megmondani mit,hogy a gyerekkel.Az ilyen ember hogy lehet kordába tartani?Hogy bírjam rá,hogy az én szavam is számítson,meg a férjemé is??Köszönöm a válaszokat!
Na, ezt én is írhattam volna! Mi még csak várjuk a Bébit, de kb. 1 hónapja nem beszélek anyósommal vagyis ő velem, de ez nálunk már nem az első eset. Ő is azt mondta anno a páromnak, hogy neki mindig ő (anyós) kell legyen az első! Mi van??? És akkor én??? Én is mindig ezt mondom a páromnak, hogy most már MI vagyunk egy család, ők egy másik, de az életünk részei. Én legyek az első az életében, mint ahogy nekem is ő!
Most is próbálta meggyőzni az anyját, de ő is mindig csak nyomja a hülyeségeit és meg sem hallgat mást. Nagyon megbántott, ezért én közöltem a párommal, hogy látni nem akarom egy darabig, ő viszont elfelejtheti az unokáját! Nem fogom hagyni, hogy majd telebeszélje a gyerek fejét mindenféle hülyeséggel! Ezt mondjuk anyósnak is megírtam (kinyomta a telefont, amikor beszélni akartam vele...).
Szóval az én példámból kiindulva, nem fog megváltozni a helyzet és sajna a párod két tűz között lesz. Mert hiába Ti vagytok neki a legfontosabbak, ő mégis csak az anyja marad... Kitartás, hidegvér. Magamnak is ezt mondogatom!
2009. ápr. 10. 14:45
2/12 anonim válasza:
Ezt nem egészen értem. Az anyósod azt mondja, hogy ő, az apósod meg a pici 1 család vagy mindenki egy család kivéve téged? Szerintem ezzel nem sokat tudsz kezdeni. Leírásod alapján önző, egoista ember az anyósod, aki csak magával foglalkozik és nem képes mások helyzetébe belelátni. Mondjátok meg neki, hogy addig nem mentek hozzájuk a babával, amíg nem változtat a stílusán és őket sem fogjátok beengedni. Persze ezzel csak azt fogod elérni, hogy vagy megszakad a kapcsolatotok vagy pedig jópofizni fog, de ettől még ugyanazt fogja gondolni, amit eddig és biztos, hogy ez előbb-utóbb újra ki fog törni belőle. Nem értem az ilyen embereket. Nem hogy örülne, hogy a fiának felesége és gyermeke van. Nem képes felfogni, hogy a gyereknek te vagy az anyja? Kérdezd meg tőle, hogy az ő anyja vagy anyósa hogy kezelte őt, mikor gyereke lett. Talán neki is kikapkodták a kezéből és nem hagyták a saját gyerekéhez szólni? Jó, hogy nem még azt is mondta, hogy hagyjátok nekik ott a gyereket, mert ők 1 család. Nem akarok durva lenni, de szerintem nem nagy veszteség ilyen embert jó messze tudni magatoktól. Talán majd akkor megérti, hogy hogy kell viselkednie, ha azt akarja, hogy egyáltalán láthassa az unokáját.
2009. ápr. 10. 14:52
3/12 A kérdező kommentje:
Nagyon sajnálom,és igazán átérzem helyzeted első válaszadó!
Én szinte úgy kibuktam idegileg,hogy most 5hós a picim,és vékonyabb vagyok mind valaha is voltam,enni sem bírok de a sírás nagyon megy:(Én már megvoltam vagy is megvoltunk zsarolva rendesen gyámügy stb,még a védőnőnél is kevert egy sort anyós.Nem értem mért nem lehet azt megérteni,hogy a gyereket nem ő szülte nem az anyja ő.Ő azt hiszi ő parancsol a kicsibe stb,és azt tesz vele amit jónak lát.Egyébkén én úgy voltam mind te a terhességem utolsó szakaszán úgy berágtam rájuk,hogy kiosztottam,és meg mondtam a gyerekem közelébe nem jöhet/nem jöhetnek.Rrre betolták a képüket mikor meg lett a pici én meg engedtem férjem néztem nagyon rosszul döntöttem!!Azóta maga a pokol az életünk a nagymamai jogokkal jött holott minden meg volt engedve.De nálam a kaput az tettebe mikor ott volt a kicsi a kezembe2-3 hetes baba hozzám vágta én nem is akartam ezt a gyereket!Azóta vége lett elég volt.De most jött dédi szüli napja ezt kérte tőlem/tőlünk hogy béküljünk ki,én nem tettem volna de imádom dédit és megteszem.Holnap megyünk hozzájuk nem tudom de jó nem fog kisülni az egészből.Azért is kérdezem,hogy kezeljem az ilyen embert hátha van pszichés ráhatás.
2009. ápr. 10. 15:00
4/12 A kérdező kommentje:
Második válaszadó!Szerintem is itt az a probléma nem akarja elfogadni hogy én vagyok kicsi édesanyja.Nem értem mért nem!Olyan mind ha áttakarná venni a szerepemet,de mért?Hogy lehet valaki ennyire önző??
2009. ápr. 10. 15:05
5/12 anonim válasza:
Én a helyedbe elhúznék messzire a családoddal együtt. Bár ez csak akkor lehetséges, ha a férjed is melletted áll és neki is elege van, és kibírja a anyja nélkül. Egyszerűen meg kell oldani, hogy ne találkozzatok, csak havonta max 1szer. Ha leléptek nem tud mit tenni. Hogy lehet valaki ilyen?? Úristen! Nagyon sajnállak! Vagy ha nem megoldható a költözés, akkor ne menjen hozzátok, egyszerűen nem kell beengedni( kulcsot sosem szabad adni :D) vagy a férjed egyedül látogassa. Te ne menj oda. Aztán hátha rájönne, hogy így ő veszíthet sokat, nem ti és megváltozna. Csak keményen! ;)
2009. ápr. 10. 15:14
6/12 anonim válasza:
Második vagyok: azért ilyen, mert nem ezt a szerepet szokta meg. Eddig anya volt, nem anyós és nagymama és nem tudja elfogadni, hogy neki ettől fogva a szerepe megváltozott és lekorlátozódott. Szerintem kár ilyenre az energiádat fecsérelned, mert egy idősebb ember már nem fog változni és amúgy is csak megsértődik. Költözzetek el jó messzire. Hidd el, más lesz minden, ha majd évente egyszer találkoztok csak.
2009. ápr. 10. 15:23
7/12 A kérdező kommentje:
Lehet,hogy jobb lenne ha elhúznék a kicsimmel együtt jó messze.Nekünk is csak egyéletünk van azt is tönkre teszi ez drága jóindulatú anyós.Férjemet is csak uszogatja ellene mióta együtt vagyunk semmi sem jó neki.Mert ők jómódúak mi nem attól én még ember vagyok.Na mind 1.Azt hiszem az lesz a legjobb ha fogom a gyereket,és lelépek innét.Férjemmel sem megyek 5-6 ra mert itt én hordom nadrágot.
2009. ápr. 10. 18:59
8/12 anonim válasza:
Első vagyok. Hát én még tutira nem tudnám elhagyni a páromat az anyja miatt. Mi még csak 3,5 éve vagyunk együtt és szerelmesek vagyunk egymásba. Lehet, hogy 5-10 év múlva már más lesz a helyzet (bár remélem nem!) és akkor simán ki tudnék lépni ebből a kapcsolatból, de most nem. És nem is akarok. Nekem Ő az életem és a Bébink!
Sztem is az a legjobb, ha egyszerűen nem foglalkozol vele - a "békülés" után -, a dédivel pedig ugyanúgy tarthatjátok a kapcsolatot! Én úgy gondolom, hogy egy nagyszülővel szemben az anyának mégis több joga van, tehát ennyi. Persze ha olvassa ezt hozzá értő ember, cáfoljon meg, mert érdekelne hogy mik a jogaink? Mi mondjuk élettársi kapcsolatban élünk, nem tudom ez számít-e vmit??
Azért ha lesz kedved, írd meg hogy mi volt, akár priviben is! Drukkolok és próbálj megnyugodni!!!
2009. ápr. 11. 08:39
9/12 A kérdező kommentje:
Szia!Én vagy is mi a férjemmel voltunk a családvédelmi központba.Ott elmagyarázták,hogy 3 éves koráig 99% anyának vannak jogai.De a láthatást kapcsolataratás nem tilthatom meg a nagyszülőknek,sajnos igen is vannak jogaik.Ha másképpen nem megy ebbe a bíróság,gyámügyis is bele szól,és ők szabják ki mikor kell biztosítani a kicsi láthatását:(( Anyósom vagy 100x megfenyegettet,de egyszer sem lépet.Próbált a gyerekorvosnál bemártani össze-vissza beszélt ami nem is igaz,és a védőnőnél is de elküldték őt hogy hadja békén a fiatalakat élni,és a gyerek nagyon jó körülmények között él.Minden meg próbált,de csak falakba ütközött.Én adtam még egy esélyt neki elvitte férjem a babát hozzájuk most,nekem meg megszakad a szívem:((Férjem mondta ha most sem viselkednek a kicsivel szembe úgy ahogy kell akkor vége!Én tutti megyek gyámügyre,és kérem a segítségüket.én azért nem mentem el mert a kisfiamnak még legalább 20 évig szüksége lesz rám,és nem vagyok hajlandó idegileg kikészülni anyósék miatt.Semmi értelme,hogy lemenjek csak porig aláznának.Már elég kimutatja babám akaratát ebbe hónapban lesz 6 hós,és ha bizony nem tetszik neki valami nagyon sír.
2009. ápr. 11. 15:30
10/12 anonim válasza:
Hát nem nyugtattál meg... :-(
Én pedig nem akarom, hogy egy ilyen ember az én Drágám közelében legyen! Nem tudom mi lesz, de a párom szerint nem fog változni az anyja. Szép jövő...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!