Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Párom budapesti, és átmenetileg sem lennr hajlandó költözni vidékre. Van ilyenkor kompromisszum?
A párodnak egyelőre semmiféle karrierje nincs, tehát semmit nem áldozna fel, ha leköltözne Szegedre. Másrészt csöppet sem biztos, hogy egyáltalán lesz karrierje.
Én a helyedben a következő alternatívákat vetném föl neki:
1. Pesten maradtok, de cserébe nagyjából eltart téged, hogy tudj tanulni. Az eddigiek alapján ez nemigen menne neki.
2. Belemegy a távkapcsolatba. Hétvégente tudtok találkozni. Írtad, ő ez ellen is ágál. Akkor áldozza fel a nemlétező karrierjét, pontosabban függessze fel két évre. Ha pl. te szülsz gyereket, te is fel fogod függeszteni. Itt jön ki, hogy hajlandó-e érted kompromisszumra, vagy minden csak úgy lehet, ahogyan ő jól jár vele.
Nekem (45F vagyok, házasságban élek) csöppet sem szimpatikus a párod hozzáállása.
És igen, lehet, hogy ez lesz a szakítópróbája a kapcsolatotoknak!
"A párodnak egyelőre semmiféle karrierje nincs, tehát semmit nem áldozna fel, ha leköltözne Szegedre. Másrészt csöppet sem biztos, hogy egyáltalán lesz karrierje."
Én még ebben az esetben sem költöznék vidékre két hétre sem.
Amúgy a kérdezőnek sincs egyelőre karrierje és lehet, nem is lesz.
Vidéki mindig vissza akar menni vidékre,általánosítás mint a töbi vidékről kerültem fel,egy napot is utálok vidéken lenni. :)
40N
Eleve családot se akar, te pedig igen.
Maradj Szögeden, ott kezdd el a képzésedet, pasasod meg tudja folytatni a médiás cuccát.
Nagyon azt látom, hogy rá akarod erőltetni a saját dolgaidat, de elvárod, hogy ő dobja sutba a pesti életét, ahogy van.
16
Anyagi okobol vagy vele mert ez nagyon olyan szagu .."
A kérdező, akiről ezt feltételezed, ezt írta:
"A párom a médiában a szamárlétra alján van még, egyelőre nagyon rosszul keres, kb. 180ezret, az albérlet rezsivel együtt 150ezer és fizeti a diákhitelét is mellette. Ezzel ki is esett az ő fizetése."
Magyarul ha a kérdező nem vállalja, hogy Bp-en marad, és beszáll az albérlet költségeibei, a férfi kb. havi 30.000 Ft-ból még kifizeti a diákhitelét, ami azután marad, abból kb. 10 ezerért bérletet vesz - és ha még mindig maradt valami, abból tud ennivalót és más, a létfenntartásához szükséges dolgokat venni.
Van kedved átgondolni hogy a kérdező vajon anyagi okokból van-e vele?
A leírtak alapján itt a kérdező párja az, aki - ha nincs komolyabb megtakarítása, nem örökölt vagy nem támogatják anyagilag a szülei, - akkor nem lenne képes megélni úgy, hogy egyedül tartja fenn a jelenlegi albérletet.
Ha a szülőktől kérnének pénzt erre a 2 évre, és ha majd kerestek annyit, visdzaadod?
Kínos, de na.
Miért nem mész levelezőre?
Ne haragudj, de én sem költöznék le vidékre.
Nyilván a távkapcsolat vagy a levelező képzés van, mint opció. Abban a 2 évben bőven előre tud lépni a párod, mivel a szakmában dolgozik már.
Egyébként miért fizetős mindenképp a képzés? Állami hely nincs? A 300-400 ezres kezdő fizetés alapján feltételezem IT(esetleg mérnöki, de ott biztos nem kapsz ennyit kezdőként - IT-ban is csak szerencsével) abból pedig a pontok alacsonyan vannak mindenhol és ingyenesek a képzések.
"Magyarul ha a kérdező nem vállalja, hogy Bp-en marad, és beszáll az albérlet költségeibei, a férfi kb. havi 30.000 Ft-ból még kifizeti a diákhitelét, ami azután marad, abból kb. 10 ezerért bérletet vesz - és ha még mindig maradt valami, abból tud ennivalót és más, a létfenntartásához szükséges dolgokat venni.
Van kedved átgondolni hogy a kérdező vajon anyagi okokból van-e vele?"
Nem nekem címezted, de a 150 ezer albérlet + rezsi nincs egy szinten a 20 ezres bérlettel + kajával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!