Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek túlreagálom?
Párommal két éve vagyunk együtt. Tervezzük a közös életet stb. Minap azt mondta: "..igaza van annak, aki azt mondja, hogy 15-20 év házasság után, már nincs szerelem két ember között, max. szeretet és tisztelet!"
Nevessetek ki, de ez engem annyira szíven ütött, hogy már azon gondolkodom, hogy vajon tényleg ő az igazi számomra.. Mindig arra vágytam, hogy a leendő férjemmel, majd évek után is szerelmesek leszünk egymásba, rendszeresen összebújunk stb. Teljesen elképzeltem magam előtt a nagyszüleimet. Külön ágyban alszanak, néha megy egy arcra puszi és ennyi. Az egymás iránti tisztelet természetesen még van köztük. Tudom, hogy az évekkel változnak az emberek, de aki ezt előre tudja, attól mégis mire lehet számítani?? Párom szerint túlreagalom és "nem úgy értette" a dolgot.
Első sorban azok véleményére vagyok kíváncsi, akik már több éve élnek házasságban. Van még úgymond szerelem köztetek, vagy ez inkább tisztelet?
Én úgy gondolom, hogy ha mindketten tesznek érte, akkor később is érezhető mindkettő. Én elég rossz családi körülmények között nőttem fel. A szüleim nem jöttek ki túl jól és a pozitív érzelmi megnyilvánulásokat köztük, kb. fel kézen meg tudnám számolni. Mindig arra vágytam, hogy olyan emberrel alapítók családot, aki hisz abban amiben én is. A párom viszont ezt holt komoly arccal mondta nekem. Lehet, hogy nálam most a gyerekkori traumák is közre játszanak, de most valami nagyon megtört bennem. Félek, hogy a legjobb éveim erre a kapcsolatra mennek el, 45 évesen még azon kapom magam, hogy a férjem egész nap a számítógép vagy a tv előtt ül, kijön megvalósítani,- megdicséri a főztem, majd megy is vissza.
Most úgy érzem mintha lottóznek a jövőmmel.
Hány éves vagy? 10?
Pont hogy a rózsacsokrok, a gesztusok, és a klasszikus udvarlás az, ami megmarad, mivel kimutatjátok egymásnak, hogy mennyire sokat jelent a másik.
Lehet, hogy te azt látod, hogy még ugyanúgy szerelmesek, holott nem, de ugyanúgy fogják egymás kezét, és ugyanúgy meglepik egymást.
Kérdező, itt azzal van baj hogy te nem érted azt, hogy amire te vágysz, az egy biokémiai folyamat eredménye, ami véges idejű adott emberrel. 3-4 év után elmúlik az úgynevezett lángolás. Olvass utána.
"Én nem azt várom, hogy tiz, húsz év múlva is térdeljen előttem és rózsacsokrokkal lepjen meg amikor csak lehet. Ez most sincs igy és nem is kell.."
Én pedig ezt várom nőként. Olyan partnert keresek, aki most is, tíz és húsz év után is tulipáncsokrokkal lep meg, vagy elvisz randizni egy virágmezőre, ameddig mondjuk a gyerekek a nagyszülőknél vannak.
A szeretet, a kötődés, a másik ember iránti mély érzések megmaradnak, sőt, csak erősödnek idővel. Amikor ránézel és látod benne a férfit, aki a tenyerén hordoz és a világnál is többet jelentesz számára.
Ez a mély, mesebeli szerelem, amiről a párod beszélt.
Nem arra gondolt, hogy majd te a konyhában, ő meg punnyad az ágyon és mondjuk a vasárnapi ebédnél beszéltek pár szót.
Hanem erre. Erre a csodára, ami két ember között van. Akik már hosszú évek óta együtt vannak és te azt látod, milyen szerelmesek egymásba, ők sem érzik azt az erős tüzet és vágyat, amit te hiszel, hogy ők biztos meglátják egymást és hú. Hanem tisztelik egymást, mélyen szeretik a másikat és saját társukat látják benne.
Én is meg tudnám számolni hányszor láttam a szüleimet egyáltalán puszit adni egymásnak a 20 év alatt: kemény 1-szer, 9 évesen.
Sosem néztek együtt filmet, csak kényelemből, megszokásból és miattam maradtak együtt, de bár ne tették volna. Disney és barbie meséken nőttem fel, tehát én is vágyom a romantikára, arra, hogy valakinek fontos legyek, de kedves kérdező, közted és köztem az a különbség, hogy nem az érzést kergetem, hanem valami valosat, a megfelelő embert keresem, akivel közösen, mindkettőnk energia- és időbefektetése és kompromisszumkészsége által kialakulhat ez a mély érzés.
21/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!