Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogy győzzem meg a barátomat, hogy ne menjen külföldre?
Barátom Németországba akar költözni. Itt építésvezetőként dolgozik elég jó fizetéssel, nettó 300-350 között keres. Nem tudom, hogy külföldön milyen munkát találna, de amennyire én tudom, inkább minimálbéres melókra keresnek oda külföldieket, nem vezető pozícióba. Nem tudom meggyőzni arról, hogy hiába értelmes, egyszerűen nem lesz annyi lehetősége, mint Magyarországon.
Mit tehetnék?
Ilyen határozott életcéloknak kár az útjába állni.
Ideig óráig marasztalhatod talán, de egyszer megbánja és úgyis lépni fog.
Csinald fordiitva, keress neki te lakást, alberletet. Ha meglatja az árakat és hogy egyáltalán mennyi a beugró, mindjárt elmegy a kedve :-)
Ott kezdődik hogy ha nincs min 8000 €-ja akkor felejtse is el.
Elég jól tud németül, és nagy lendülettel tanulja. Van félretett pénze, és számol a lakásbérléssel is. Köln környékén szeretne élni, legalábbis Németország nyugati részén.
Egyébként azt mondta, hogy elsődlegesen nem anyagi okokból menne el, hanem mert nem szereti Magyarország légkörét, a folyamatos gyűlöletet, stb.
Csak szerintem egy jól fizető állást egy bizonytalanért elhagyni nem biztos, hogy jó megoldás.
Pl.: Az én párom mérnök, ugyan magyar cégen keresztül jutott ki,de azonnal el tudott helyezkedni mérnöki pozícióban,semmi kuli munka ... és nagyon meg van becsülve. Olyan nyugodt 8 órás munkával keres annyi pénzt amit otthon stresszes 10-12 órás munkával lehet megkeresni. Hiany van itt mindenből.
Egyeltalán nem csak kuli munkáról van szó. Jaaa és a párom cégénél egy indiai került magasabb beosztásba. Itt nem az számít honnan jössz ,hanem mit tudsz ? Milyen papírod van ? Hogy beszéled a nyelvet
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!