Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Őszintén, miért jobb eldobni...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Őszintén, miért jobb eldobni egy kapcsolatot mint megmenteni?

Figyelt kérdés
Azt veszem észre a mai világban, ha valami probléma felmerül egy kapcsolatban, inkább eldobják, mert úgyis van más. Tényleg ez az elfogadott? Ez a normális? Miért?
2018. okt. 10. 11:18
1 2 3 4 5
 31/49 anonim ***** válasza:
71%
Mi 20 éve együtt élünk,igaz nyitott házasság sokkal jobb mint a sok hazug monogám kényszeres hűséges. Lehet megkövezni de a férjemmel az első perctől megbeszéltük h nem vagyunk monogámok de együtt leszünk mert szeretjük egymást. Ha verne inna v bántotta volna a gyerekeket, simán elhagynám,ez nem kérdés,de az h néha barátnőzik kiéli amit velem nem tud, ahogy én is pasizok kiélem amit vele nem tudok,mások az igényeink,de ez nálunk nem válóok nálunk. Sokkal tartósabb egy nyitott mint egy hazug görcsös hűséges.
2018. okt. 10. 15:29
 32/49 anonim ***** válasza:
100%
Mert a megmentést általában csak az egyik akarja. Úgy pedig nincs értelme.
2018. okt. 10. 15:41
 33/49 anonim ***** válasza:
81%
Én szerintem nem feltétlenül lehet általánosítani, bár sok tekintetben "fellazultak" a kapcsolatok, tehát emiatt is könnyebben lépnek ki belőle az emberek. És akkor még nem beszéltünk például a szex kapcsolatokról...
2018. okt. 10. 15:43
 34/49 A kérdező kommentje:
Bocsánat arra nem tértem ki, hogy én ezt a párkapcsolatokra értem, amikor ketten komolyan terveznek a másikkal, közös jövőt szeretnének, nem pedig egy ideiglenes szexkapcsolatot.
2018. okt. 10. 16:42
 35/49 A kérdező kommentje:

Plusz nyilván olyannal ne legyél együtt akit nem szeretsz.

De ha szeretsz valakit és vannak kisebb gondok amiket meg lehetne oldani, nem értem miért jó megoldás eldobni a másikat.

Egyik előző hozzászóló írta jól, hogy fogyasztói társadalomban élünk és sajnos ez kiterjed a párkapcsolatokra is. Sokan egyszerűbbnek tartják, hogy kilépjenek a kapcsolatból és keressenek valaki mást, minthogy próbálják megoldani a dolgot.

2018. okt. 10. 16:45
 36/49 anonim ***** válasza:
100%

Ne haragudj kérdező, de a saját kérdésedet hígítod fel. Leírták páran, hogy náluk mi jelentené a kapcsolat végét (hűtlenség, szex hiánya, kompromisszumra való képtelenség, a kapcsolat megjavítására tett egyoldalú törekvés, nem szeretik egymást, bántalmazás stb) Te pedig mindenre oda írtad, hogy nem erre gondoltál. Nos, pedig ezekre szokták javasolni a szakítást. Még nem láttam olyat, hogy azt írja egy kérdező: sokat veszekszünk, mi a teendő? És erre tömegesen az a válasz érkezzen, hogy szakíts. Az egyetlen, számomra nem elegendő ok a társ elhízása, hiszen az egy állapot, amin lehet dolgozni, de érdemes a mélyére hatolni a dolognak, miért alakult ki. De ha szeretem a másikat, nem gondolkodok szakításon azért, mert felszedett 10 kilót, ez nonszensz. De ebben is erősen eltérnek a vélemények.

Mindazonáltal én nem látom azt hogy tömegesen ok nélkül válnának az emberek. Inkább házasságot kötnek elhamarkodottan és jó ok nélkül, akkor pedig garantált a kudarc.

2018. okt. 10. 19:38
 37/49 anonim ***** válasza:
100%

Van, amit meg lehet javítani, és van, amit nem, ráadásul amit meg lehet javítani, azt is csak akkor lehet, ha mindkét fél akarja és tesz érte.

A romlott húst még megeszed?

2018. okt. 10. 21:33
 38/49 A kérdező kommentje:

Én sajnos már hallottam olyan miatt szakítást emlegetni a párokat, ami még megoldható lenne, ha nem is rögtön de idővel. Sajnos itt is volt ilyen példa. Pár napja olvastam, hogy a pár mindkét tagja dolgozik és az egyik mellette tanul is. Az egyik fél hiányolta a találkozókat. Mire itt azt tanácsolták, hogy szakítson, mert ha így hanyagolja a másikat, később se lesz jobb. Na az ilyen pl mire jó? Az én páromnál is hasonló szituáció van, keveset találkozunk amiatt mert kevés időnk van egymásra, mégsem akarok szakítani emiatt, mert józan ésszel felfogom, hogy nem hanyagol, hanem csak nincs ideje neki sem.

Másik példa: Ha az egyik fél féltékenykedősebb, itt elég sokszor azzal jönnek, hogy szakítsanak, mert hogy nem lesz úgysem jobb. De miért? Nem tudjuk miért olyan a másik, lehet a kérdező ad okot rá.

Egyik ismerősöm azért szakított, mert unalmas volt a másik szerinte.

2018. okt. 10. 23:44
 39/49 A kérdező kommentje:

Nem nem eszem meg a romlott húst. De úgy gondolom van egy határ amíg, még normálisan meg lehet beszélni a másikkal dolgot akár többször is. Egyik ember sem tökéletes, mindenkiben vannak hibák, de ahogy itt valaki írta, el lehet fogadni a másik rossz tulajdonságát úgy, ahogy a jókat is.

És hangsúlyozom, nálam a megcsalás, a testi sértés, vagy az, hogy csak én teszek a kapcsolatért, már nem a "rossz tulajdonság" kategória.

Különbséget kell tenni aközött, hogy valaki alapjaiban véve milyen, azaz milyen tulajdonságai vannak, és aközött, hogy valaki szándékosan a másikat bántva mit tesz. És sajnos itt nagyon sokszor azt olvasom, vagy hallom a környezetemben, hogy a másik fél egy-egy rossz tulajdonságai miatt már ássák is el a kapcsolatot.

A szüleimnél nem titok, hogy apám világ életében imádott szerelni és imád még most is. Anyámat fiatalon ez borzasztóan zavarta, mert magára vette, ha esetleg apám egész nap elvolt és valamit szerelt. Most viszont már mosolyogva mondja, hogy anno mi volt. Mert már elfogadja olyannak apámat amilyen. De őszintén ha valaki ilyen kérdést írna ki itt mit tanácsolnának? Hogy szakítson mert ha már most fontosabb a kocsi, akkor később mi lesz. Meg hogy szenvedne évekig. És lécci ne gyertek azzal, hogy nem így van, mert ha kell az összes ilyen jellegű kérdést kikeresem.

Bocsánat a regényért, de nem véletlenül tettem fel a kérdésem. Tényleg azt látom, hogy az emberek már egészen kis problémánál is a kiutat keresik, minthogy megpróbálnának javítani a dolgon.

Mondhatjátok azt, hogy a nagyszüleinknél gyorsan kellett házasodni plusz gyereket szülni, de a nagyanyám mégis borzasztóan megsiratta a nagyapámat amikor meghalt. Ne mondjátok, hogy biztos a megszokásból.

Akit nem szeretek, azt nem siratom meg.

2018. okt. 10. 23:52
 40/49 anonim ***** válasza:
56%
Attol mert te ülnél a szarban nem kotelező igy élni igen sajnos ti vagytok irigyek arra aki ki mer lépni és nem 10 éveig szenved,v otthagy egy bántalmazot v olyat aki lealázza letojja és max üritőkehely a feleség,otthagyják az ilyet egy boldog kapcsolatért,csak nektek szarban ülőknek savanyú a szőlő. Én mikor otthagytam a bántalmazo szarrá csalo férjem én volt a rossz prostituált a hozzád hasonlók szemében.
2018. okt. 10. 23:53
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!