Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Őszintén, miért jobb eldobni egy kapcsolatot mint megmenteni?
10 éves autó szerintem még nem annyira öreg. A páromé 16 éves, és jól működik.
De visszatérve szerintem a párkapcsolatokat nem a fogyasztói társadalom szerint kellene mérni.
Elég durva belegondolni, hogy sokan úgy gondolják, ha valami megromlik, inkább bemegy a boltba és leakaszt egy másikat. Kicsit ez olyan mintha ezek az emberek a lámpáknál is úgy csinálnák, hogy nem másik égőt vesznek bele, hanem szereznek egy teljesen új asztali lámpát helyette.
8-as: Attól szar egy kapcsolat mert vannak veszekedések? Vagy mitől szar egy kapcsolat szerinted? Mint írtam a szüleim is sokat veszekedtek és van, hogy ma is veszekednek, de egymás mellett vannak. Csinálnak együtt programokat, és még sorolhatnám.
Azt is szokták egyébként mondani, hogy az se jó ha nincsenek konfliktusok egy kapcsolatban, mert akkor az egyik fél biztos, hogy az elnyomott.
Akkor mi az arany középút?
Teljesen igazad van. Ez a fogyasztói társadalom hozadéka. Semmit nem javítunk meg hanem eldobjuk és veszünk újat.
Csak épp ez a kapcsolatokban nem működik. Nem tudsz újat venni csak olyat kapsz ami másnak nem felelt meg valamiért, vagy olyat hogy a másik nem felelt meg neki valamiért.
Nagyon sok komolynak induló kapcsolatom volt válás után. Hidjétek el, nem véletlen lett valaki elvált, mindenkiben ott van valami hiba, most ez vagy tudod tolerálni, kijavítani, megtanulni ezzel együtt élni vagy nem. Ha nem tudod akkor egy idő után (egy hónap - egy év) ugyanott vagy ahonnan elindultál.
Én megtanultam a leckét, a másik hibáit el kell fogadni és azzal együtt kell szeretni, nem pedig kidobni mint egy tárgyat. Már 3 éve élek boldog kapcsolatban az ő hibáival és az én hibáimmal együtt.
Egyik sem jó. Az azonnali eldobás sem, meg a görcsös ragaszkodás sem. Valahol középen van az egészséges határ. Vannak szituációk, amikor már nincs értelme javitgatni.
29n
Kedves 11:41!
Köszönöm! A tied volt a leghasznosabb hozzáállás!
Már értem anyukám miért mondja mindig, hogy olyat nem találok aki számomra tökéletes, és hogy vagy elfogadom, vagy egyedül halok meg. Ő 20 év házasság után mondja ezt.
Mert a házasság nem arról szól, amiről régen, ahogy a szex és a kapcsolat sem.
Nagyanyáink nem szexeltek fűvel-fával, mert abból gyerek lesz. Nem volt válás, úgy keresték a társat, hogy nincs második dobás. A házasság célja az volt, hogy egy család legyenek, felneveljék a gyerekeiket, minden áron. Egymásra szorultak, a nőnek nem volt keresete, a férfi nem tudta ellátni a hàztartást.
Aztán jöttek a fogamzásgátlók, a legális abortusz, és a válások.
Ma meg átestünk a pejparipa túloldalára, és mindenki kergeti azt a kis rövid időszakot, amíg a hormonok elintézik, hogy pillangók repkednek a hasában és bizsereg az ágyéka. A kiegyensúlyozott, tartós kapcsolatot csak úgy hívjàk, hogy langyos fosh, és hülye vagy, ha nem dobod el a családot ez első jöttmentért, akit megkívànsz.
11:48
Igen ez is nagy igazság. :(
Rengeteg olyan ismerősöm van, akik negyven évesen is a rózsaszín ködöt keresik, és ha nincs meg rögtön a villámcsapás annál aki szembejön velük, mennek tovább, esélyt sem adnak. Utána meg ha mégis összejön egy kapcsolat és véget ér a lángolás, eldobják, merthogy már nem szeretik. Közben pedig a lángolós időszak mindenkinél elmúlik egyszer és utána olyan mély szeretet, szerelem marad, amit érdemes lenne megtartani.
Én azt hívom szerelemnek ami hosszú idő alatt alakul ki, és ismerem a párom annyira, hogy ki tudjam mondani, szeretem. Az a lángolás amiről sokan beszélnek számomra nem szerelem, hiszen akkor még nem is ismerem a másikat annyira, hogy szeressem.
Az itt kapott tanácsokat nem kell követendő példának tekinteni.
Elárulom:Az itt pattogó emberkèk nagyrèsze megkeseredett magányos figura.Azèrt látod minden kèrdès alatt,hogy "Szakìts most azonnal"
Hisz dögöljön meg a szomszèd tehene is 😂
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!