Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Hogy tud együtt élni egy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogy tud együtt élni egy nárcisztikus személyiség zavaros és egy depressziós?

Figyelt kérdés
Immár 12 éve alkotunk egy párt,van egy közös 9 éves lányunk,és most 5 hónapos terhes vagyok. A férjemnél egy éve diagnosztizálták a nárcisztikusságot,nálam tavasszal (a terhesség elején)a súlyos depressziót. Napról napra nehezebb.
2018. okt. 7. 21:57
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

Igen,sajnos így érzem. Mindegy mit teszek,az nem lesz jó...

Legtöbbször a pénzen vitatkozunk,mert sokat költök,de csak én megyek boltba,postára...És aztán meg jön, hogy ezt se azt se vettél,még is mennyi pénzt elköltöttél...

Folyamatos támadó állásban van,aki nincs vele az ellenne van.

2018. okt. 8. 08:54
 12/13 anonim ***** válasza:

Először a fejmosás: az ostobaságod még a depressziónál is nagyobb problémád. A kapcsolat elején direkt nem vettél tudomást a problémáról és azóta is inkább homokba dugtad a fejed. Na most 12 év távlatából láthatod ennek az eredményét, lefogadom, hogy nem így képzelted a jövőt.

Másodjára tisztázzuk a depressziót. Mivel régen is volt, így nem a kapcsolatod miatt alakult ki. A rossz érzelmi környezet súlyosbíthatja a tüneteit DE a kezeletlen depresszió, előbb-utóbb magától is rosszabbodik. Még ha tökéletes is lenne házasságod akkor is súlyosbodhatna. Muszáj lesz szakemberhez fordulnod vele, saját magad és a gyermekeid miatt is. Plusz szakember mellett még keress valakit akinek elpanaszolhatod magad, akivel beszélgethetsz bármiről, aki segít átlendülni a depresszió mély szakaszain. Ez lehet a férjed, egy barátnő, egy volt kolléga, anyu, apu, tesó, szerető, a szomszéd néni, egy levelezőtárs, a postás, a hentes vagy bárki csak beszélgetni tudj vele fontos dolgokról.

Egyáltalán, hogy derültek ki ezek. Csak úgy nem szokták az emberkét véletlenszerűen diagnosztizálni, hogy depressziós vagy nárcisztikus. Ezek szerint voltatok már pszichoterápiás vizsgálaton. Miért? Oda nem téved be csak úgy véletlenül az ember.

Hogy reagáltatok miután diagnosztizáltak titeket? Mit mondott a férjed amikor kiderült a depressziód? Mit szólt a nárcisztikus személyiségzavarához? Beszéltetek egyáltalán ezekről vagy ezekkel sem foglalkoztál? Beszéltél neki arról, hogy neked nincs minden rendben a kapcsolatban?

Miért nehezebb napról-napra? Van valami konkrét probléma is vagy csak a depresszió miatt látsz problémákat?

Ezekre a kérdésekre elsősorban nem nekünk kell válaszolnod hanem magadnak. Ha nem ültetek le együtt megbeszélni a dolgot az miért van, miért nem próbáljátok meg.

2018. okt. 8. 12:50
 13/13 A kérdező kommentje:

A férjemet tavaly végig kísértem egy teljes kivizsgáláson (kardiológusról kezdve urológusig) de voltak tünetei, amik nem múltak. Végül pszichológiára is. Nála ezután derült ki a nárcisztikusság. Járt egy 10 alkalmas kezelésen,szedi a gyógyszert.

És közben "kitanulta" az orvostudomány ezt az ágát is...sokáig nem akartam elmenni a kórházba, mert nem akartam hogy ugyanaz az orvos kezeljen minket (még most se tartom etikusnak). Aztán volt egy pont, amikor éreztem, hogy ez így nagyon nem jó (az járt a fejemben, mi lenne, ha elütne az autó/busz/vonat) ekkor mentem el.

Mikor összejöttünk 18 éves voltam,ő 29. Naiv, hiszékeny lány voltam, aki úgy gondolta hogy a párjának igaza van az elkövetett hibák miatt. És részben most is így gondolom, csak a gond az hogy nem a segítette felnőnek mellette, hanem szép lassan irányítani akart mindenben.

Ezért sem akarta, hogy elmenjek dolgozni, 10 éve ő tart el(amit a szememre is vett,de az se jó neki ha dolgozom)

2018. okt. 8. 15:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!